kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Για την Παραβίαση της δικαστικής απόφασης 479/2009

Στον αέρα του fly βρέθηκαν σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινόραχης, Λάμπρος Παλαιοκώστας, και ο πρόεδρος του αντίστοιχου συλλόγου Αφυσσού, Χρήστος Πλειώτας, οι οποίοι καταπιάστηκαν με το πολύκροτο ζήτημα του νόμιμου λουκέτου του ΧΑΔΑ Αφυσσού και της παραβίασης της δικαστικής απόφασης από το δήμο Σπάρτης.



Λάμπρος Παλαιοκώστας:
Αρχικά, ο κύριος Παλαιοκώστας εξέφρασε την αμφιβολία του για τον οριστικό χαρακτήρα του λουκέτου του ΧΑΔΑ Αφυσσού, καθώς από το 2008 ο χώρος αυτός ανοιγοκλείνει!
Κατόπιν, υποστήριξε ότι και ο Δήμος και η Νομαρχία που ήταν τότε σε λειτουργία, αλλά και το δικαστήριο συμφώνησαν στο κλείσιμο του ΧΑΔΑ, ωστόσο ο χώρος αυτός μέχρι πρότινος παρέμενε ανοιχτός. Στη συνέχεια, αποκάλυψε ότι ο δήμος Σπάρτης θα ζητήσει κι άλλη μεταρρύθμιση - παράταση, μιας και ακόμα δεν έχει βρει λύση στο πρόβλημα. Παράλληλα, επανέλαβε τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες στο Αφυσσού, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την προσαγωγή οδηγών απορριμματοφόρων του δήμου στο αυτόφωρο.
Ο κύριος Παλαιοκώστας τόνισε ότι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών επιθυμούν απλά την τήρηση και την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης και δεν παρέλειψε να στρέψει τα πυρά του προς "έγκριτους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι ενώ είχαν τεθεί, κατά το πρόσφατο παρελθόν, με το μέρος των κατοίκων, τώρα αποδεικνύεται ότι τους παραπλάνησαν". Ακολούθως, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινόραχης, υποστήριξε ότι η λύση του δεματοποιητή υποτίθεται ότι θα ήταν προσωρινή, μιας και οι τεχνικές μελέτες που είχαν οι κάτοικοι των γύρω περιοχών στη διάθεσή τους προέκριναν ως μοναδική λύση της κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων.

Χρήστος Πλειώτας
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αφυσσού υποστήριξε ότι η δικαστική απόφαση που έχει εκδοθεί στο θέμα του λουκέτου του ΧΑΔΑ Αφυσσού αποτελεί αμπόδιο για το δήμο Σπάρτης, μιας και δεν επιθυμεί να τη σεβαστεί. Επίσης, τόνισε ότι σε αυτή τη χώρα πρέπει κάποια στιγή να λυθούν τα προβλήματα και να εφαρμοστούν οι νόμοι και οι αποφάσεις. Κατόπιν. ο κύριος Πλειώτας προέτρεψε τους ακροατές του fly να εξάγουν συμπεράσματα για τη λειτουργία του δήμου από το γεγονός ότι ζητά κι άλλη παράταση στο θέμα του ΧΑΔΑ Αφυσσού, το οποίο πρέπει επιτέλους να κλείσει οριστικά, καθώς κράτα 40 χρόνια τώρα. Στη συνέχεια, υποστήρξε ότι η μόνη λύση που έχει βρει ο δήμος είναι απλά μια αντιγραφή της αίτησης μεταρρύθμισης, με την οποία ζητά παράταση για 4η φορά και μία ακόμα εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τον δικαιώσει. Τέλος, ο κύριος Παλαιοκώστας τόνισε ότι από το 2009 ο δήμος γνωρίζει τι πρέπει να πράξει, αλλά επικαλείται στο δικαστήριο όλο και νέα δεδομένα τα οποία δεν έχουν ισχύ και δεν υφίστανται. Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αφυσσού ολοκλήρωσε τη συνέντευξή του, διερωτώμενος αν πρέπει οι πολίτες να γίνονται επαναστάτες του αυτονόητου, τη στιγμή που δεν καλούνται αυτοί να λύσουν τα προβλήματα, αλλά εκείνοι που βρίσκονται στις αρμόδιες θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου