kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Απάντηση Βέργαδου στο θέμα του ΧΑΔΑ Αφυσσού για την δικαστική απόφαση 479/2009 και τα αυτόφωρα..

Πως λέμε ... "δυστυχώς, επτωχεύσαμεν" ... έτσι ακούσαμε και κατανοήσαμε τη συνέντευξη του κυρίου Βέργαδου, αντιδήμαρχου Σπάρτης, αρμόδιου για θέματα καθαριότητας, αφού, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πιθανότατα πάλι ο πολίτης της Σπάρτης θα κληθεί να πληρώσει το ... μαρούλι πολύ ακριβά, γιατί κάποιοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους!
Πηγή:http://flyradio.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3723&Itemid=1


Ο κύριος Βέργαδος μίλησε στην εκπομπή Λακωνία Χωρίς Σύνορα και το Λεωνίδα Καρβουνιάρη για το θέμα του λουκέτου στο ΧΑΔΑ Αφυσσού και των απορριμμάτων στην πόλη της Σπάρτης. Αρχικά, επανέλαβε ότι με απόφαση του δικαστηρίου ο ΧΑΔΑ Αφυσσού έκλεισε και δικαίωσε τους κατοίκους, οι οποίοι -όπως ισχυρίστηκε- έχουν δίκιο.
Κατόπιν, γνωστοποιήσε ότι ο Δήμος θα ζητήσει μία ακόμα παράταση από το δικαστήριο, τέταρτη για την ακρίβεια, ενώ παράλληλα συνεχίζει να προετοιμάζεται, ώστε μέσα στο 2011 να έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων.
Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο κύριος Βέργαδος υπογράμμισε ότι το πρόβλημα είναι πανελλαδικό και όχι μόνο τοπικό, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος Σπάρτης στηρίζει τον Περιφερειακό Σχεδιασμό, ο οποίος προβλέπει σε πρώτη φάση δεματοποιητές (όχι όμως στο Αφυσσού) και κατόπιν δημιουργία μονάδων διαχείρισης των απορριμμάτων. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι όλοι οι δήμαρχοι της Λακωνίας εξετάζουν και άλλες λύσεις, σε περίπτωση που η Περιφέρεια δεν τα καταφέρει.
Αναφορικά με τις κινήσεις του Δήμου από τη Δευτέρα 16 Μαϊου, ο αντιδήμαρχος Σπάρτης υποστήριξε ότι, αν δε δοθεί παράταση στην εναπόθεση των σκουπιδιών στο ΧΑΔΑ Αφυσσού, ο δήμος θα καταφύγει στη λύση του εργολάβου, με επιβάρυνση και του δημότη Σπάρτης για τα έξοδα που θα απαιτηθούν. Τέλος, σε ερώτηση του κυρίου Καρβουνιάρη σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν ή...δεν έγιναν όλα αυτά τα χρόνια από το Δήμο για το θέμα των απορριμμάτων, ο κύριος Βέργαδος απάντησε ότι η παρούσα δημοτική αρχή αναλαμβάνει την ευθύνη που της αναλογεί και έριξε το μπαλάκι στο κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου