kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Μεθοδευμένη η καθυστέρηση του Δήμου Σπάρτης στο θέμα των απορριμμάτων"

Φούρκας ... μαινόμενος!
Παρασκευή, 20 Μάιος 2011
Στον αέρα του fly βρέθηκε ο τέως Νομάρχης Λακωνίας και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Σπάρτης, Κωνσταντίνος Φούρκας, απαντώντας σε πολυάριθμα θέματα που αφορούν τον ίδιο αλλά και το θέμα που προέκυψε με τα απορρίμματα.
Αρχικά, ο κύριος Φούρκας ξεκαθάρισε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όσο βρισκόταν σε λειτουργία, δεν ήταν αρμόδια για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ωστόσο, ο ίδιος εκλήθη από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριο Πλειώτα, να παραστεί στο χώρο του ΧΑΔΑ Αφυσσού και να εκφράσει την άποψή του για το θέμα. Έτσι κι έγινε, με τον τότε Νομάρχη Λακωνίας να δίνει απόλυτο δίκιο στους κατοίκους της περιοχής.
Κατόπιν, ο κύριος Φούρκας ανέφερε ότι ο Περιφερειακός Σχεδιασμός, τον οποίο ευαγγελίζονται όλοι, είναι αόριστος και δεν οδηγεί σε λύση. "Το πρόβλημα είναι δίπλα μας και πρέπει εμείς να το λύσουμε" πρόσθεσε χαρακτηριστικά και ακολούθως έριξε βόμβα, καταγγέλοντας μεθοδευμένη καθυστέρηση του Δήμου Σπάρτης στο θέμα των απορριμμάτων, με σκοπό την ανάληψη της αποκομιδής από εργολάβο, ο οποίος θα εμφανιστεί ως σωτήρας.
Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο συμβούλιο που είχε ο ίδιος συγκαλέσει την περίοδο της νομαρχιακής του θητείας, με θέμα την επιλύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων. Μάλιστα, τότε, είχε προτείνει να αναλάβει ο ίδιος να δώσει λύση με τις δικές του υπηρεσίες στην περιοχή Ασήμι. Ωστόσο, η παρέμβασή του, όπως ο ίδιος δήλωσε, παρεξηγήθηκε και οι κύριοι Αργειτάκος και Πήλιουρας δεν του επέτρεψαν να προχωρήσει, χαρακτηρίζοντάς τον αναρμόδιο για το θέμα.
Ο κύριος Φούρκας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο εκλήθησαν όλοι να εκφράσουν τις απόψεις τους για το θέμα, αλλά, όπως αποδείχτηκε, η δημοτική αρχή έθεσε μόνο το δίλημμα, αν καλώς ή κακώς ζήτησε κι άλλη παράταση μέσω του δικαστηρίου. Ο κύριος Φούρκας ολοκλήρωσε τη συνέντευξή του υπογραμμίζοντας ότι η παρελθούσα δημοτική αρχή δεν μπόρεσε ούτε να υποδείξει μία δασική έκταση 10 στρεμμάτων, ώστε να δρομολογήσει ο τέως γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κύριος Αγγελόπουλος, την εγκατάσταση του δεματοποιητή. Τέλος, ανέφερε χαρακτηριστικά: "λύσεις για το πρόβλημα υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχει πολιτική βούληση, μιας και η δημοτική αρχή δεν ασχολείται και δεν δουλεύει όπως θα έπρεπε, αλλά δουλεύει τον κόσμο".
http://flyradio.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3777&Itemid=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου