kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΜΠΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ στο θεμα της παυσης του ΧΑΔΑ ΑΦΥΣΣΟΥ

''Χαθηκε η μπάλλα στο θέμα της οριστικής παύσης του ΧΑΔΑ ΑΦΥΣΣΟΥ''
 

''Αν η υπόθεση ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ συνέβαινε στην ΕΛΛΑΔΑ μπορεί κατηγορούμενη να ήταν η καμαριέρα'' !!!
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To Πολυμελές Πρωτοδικείο Σπάρτης έκρινε ότι οι προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις έχουν απωλέσει την ισχύ τους διότι δεν κοινοποιήθηκαν από καμιά από τις δύο πλευρές (κατοίκων και Δήμου) προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και απέρριψε έτσι απέρριψε την αίτηση μεταρρύθμισης του Δήμου Σπάρτης κατά των αποφάσεων 479/2009, 277/2010 και 19/2011 ως απαράδεκτη και την προσωρινή διαταγή εναπόθεσης απορριμμάτων στον Σκουπιδότοπο από τον Δήμο Σπάρτης ως απαράδεκτες .
Η διάταξη του νόμου που επιβάλλει κοινοποίηση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου των αποφάσεων των ασφαλιστικών μέτρων που αφορούν τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ έχει επικριθεί ως αντισυνταγματική από τη θεωρία και κάποιες δικαστικές αποφάσεις και έχει περιπέσει σε αχρησία. Έστω και την ύστατη στιγμή, όμως, με μέριμνά μας κοινοποιήθηκαν και οι τρείς αποφάσεις στον Εισαγγελέα Έτσι για ένα τυπικό λόγο τον οποίο θεωρούμε επιπλέον ως αντισυνταγματικό το δικαστήριο δεν δέχθηκε την ισχύ της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων και των μεταρρυθμίσεων πράγμα το οποίο δεν αλλάζει κάτι στην όλη υπόθεση διότι και τα δικαστήρια έχουν πραγματοποιηθεί και τα έχουμε κερδίσει και οι αποφάσεις υπάρχουν και είναι γνωστές. Από την άλλη ο Δήμος έχει συμμετάσχει ανεπιφύλακτα σ’ όλα τα δικαστήρια χωρίς να γνωρίζει την τυπική αυτή παράλειψη στην οποία και αυτός συνέβαλε.
Εξ άλλου εμάς ενδιαφέρει η οριστική λύση του προβλήματος η οποία και θα γίνει με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σπάρτης για το οριστικό κλείσιμο του Σκουπιδότοπου, πιστεύουμε σύντομα.
Αν πανηγυρίζει ο Δήμος, ας πανηγυρίζει με την αυταπάτη του μιας και νομίζει ότι έλυσε το πρόβλημα. Το πρόβλημα απλά μόλις ξεκινά και θα πρέπει επιτέλους να δρομολογήσει λύσεις νόμιμες και να αφήσει την προσωρινότητα και την παράταση.

Ο δεματοποιητής πλέον δεν θα μπει στο Αφυσσού εξ’ αιτίας των δικαστικών αποφάσεων και μόνο και όχι για άλλους λόγους.
Εμείς χαιρόμαστε ιδιαιτέρα που δεσμεύτηκαν ενώπιον του δικαστηρίου ότι είναι επιτακτική ανάγκη να κλείσει ο Σκουπιδότοπος.
Από εκεί και πέρα εμείς ως κάτοικοι συνεχίζουμε καθαρά τους δικαστικούς μας αγώνες.
Συνειδητά πλέον ο Δήμος Σπάρτης μολύνει το περιβάλλον και καταστρέφει την υγεία όλων μας.
Τέλος θέλουμε να γνωρίσουμε στον Δήμο Σπάρτης ότι υποχρέωσή του είναι η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ και όχι διαπραγματεύσιμο είδος, διότι η αποκατάσταση του Χ.Α.Δ.Α (Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων) Αφυσσού συνιστά οφειλόμενη νόμιμη ενέργεια του Δήμου προς τους κατοίκους αλλ΄ά και προς όλη την κοινωνία η οποία μπορεί να λάβει χώρα μόνο όταν ο ΧΑΔΑ θα έχει παύσει να λειτουργεί οριστικά και πραγματικά.
¨όλα λοιπόν θα κριθούν την 3η Ιουνίου στο Πρωτοδικείο Σπάρτης. Ο Δήμος συνεχίζει να παρανομεί και να ριχνει τα σκουπίδια στον ΧΑΔΑ Αφυσσού παραβιάζοντας: τις αποφάσεις του δηλ. την 372/2008 (που αποφάσισε την παύση λειτουργίας του ΧΑΔΑ και η οποία έχει σταλεί στην ΕΕ), την απόφαση 209/2009 του Νομάρχη Λακωνίας την οποία και δεν εκτέλεσε ποτέ περί παύσης λειτουργίας του ΧΑΔΑ, τις δικαστικές αποφάσεις το Εθνικό και Κοινοτικό Δίκαιο.
Κανένας λοιπόν δεν έδωσε άδεια ή προσωρινή διαταγή στον Δήμο Σπάρτης να πετά σκουπίδια στον Σκουπιδότοπο Αφυσσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου