kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Επίσκεψη του Λ. Μπούκλη στη Σπάρτη για το ΧΑΔΑ Αφυσσού

ISTHMOS.GR
Ημερομηνία : 24.05.2011

“ Δεσμεύσεις του Περιφερειακού Συμβούλου και Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για εξεύρεση συναινετικής λύσης στο θέμα των σκουπιδιών ”
Τη Σπάρτη επισκέφθηκε, το Σάββατο 21 Μαΐου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά και Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Λάμπρος Μπούκλης και μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι Πελοποννήσου για το θέμα του ΧΑΔΑ Αφυσσού Σπάρτης. Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι των χωριών της περιοχής.
Στην συνέχεια, εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου μαζί με τον κ. Μπούκλη επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα που βρίσκεται πλησίον του σκουπιδότοπου και ενημερώθηκαν από εκπρόσωπο της για τη συνεχή υποβάθμιση της περιοχής, λόγω της ύπαρξης του σκουπιδότοπου, φαινόμενο που θα επιτείνεται με την αναμενόμενη λειτουργία εργοστασίου παραγωγής ασφάλτου, αλλά και με την συνεχιζόμενη λειτουργία των δύο λατομείων.
Εκτός της Μονής, στην περιοχή υπάρχουν σειρά κτισμάτων του 12ου αιώνα, που είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες συγκεντρώσεις Μονών, Εκκλησιών και Μοναστικών Αναχωρητηρίων της Πελοποννήσου, μαζί δε με τον ναό του Διός που βρίσκεται στην περιοχή, αποτελούν έναν από τους ανεκτίμητους Πολιτιστικούς θησαυρούς της Ελλάδος.
Ο κ. Μπούκλης και ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου δεσμεύθηκαν να καταβάλλουν τις απαιτούμενες ενέργειες για την διάσωση της Μονής, αλλά και για την προστασία της περιοχής και των κατοίκων από τις δυσάρεστες συνέπειες της συνεχιζόμενης λειτουργίας του σκουπιδότοπου με τον σημερινό τρόπο, καθώς και στην αναζήτηση μέσω συναίνεσης τρόπων αποτελεσματικής διαχείρισης του προβλήματος των σκουπιδιών του Δήμου της Σπάρτης που θα πρέπει να έχει σαν σταθερά σημεία αναφοράς την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση των οικιακών απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου