kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ο ΧΑΔΑ Αφυσσού ξανά στο προσκήνιο !!!

Συνέντευξη του δικηγόρου κ Ηλία Κοκκίνη στο Ραδιόφωνο FLY Fm

Το θέμα του ΧΑΔΑ Αφυσσού πραγματεύτηκε σήμερα το πρωί στον αέρα του fly και την εκπομπή Λακωνία Χωρίς Σύνορα ο δικηγόρος, Ηλίας Κοκκίνης.
Αρχικά, ξεκίνησε τη συνέντευξή του κάνοντας μια μικρή αναδρομή στα γεγονότα των δύο τελευταίων χρόνων.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το 2009 άρχισε ένας δικαστικός αγώνας ανάμεσα στους άμεσα "θιγόμενους" κατοίκους και το Δήμο-την Περιφέρεια και γενικότερα το Κράτος. Η πρώτη κίνηση ήταν η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για το ΧΑΔΑ η οποία δικαίωσε τελικά τους κατοίκους.
Στο σημείο αυτό, ο κύριος Κοκκίνης δεν παρέλειψε να αναφέρει, ότι το κτίριο του δεματοποιητή που επιχειρήθηκε να τεθεί σε λειτουργία, είχε άδεια ανέγερσης αποθήκης και όχι δεματοποιητή!
Κατόπιν, ο δήμος Σπάρτης έκανε ανάκληση των ασφαλιστικών μέτρων, ώστε να αποφευχθεί η παύση του ΧΑΔΑ, επιχειρώντας παράλληλα να πετύχει την έκδοση περιβαλλοντικών αδειών για εγκατάσταση του μηχανήματος του δεματοποιητή.

Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο κύριος Κοκκίνης υπογράμμισε την ευθύνη που βαραίνει το δήμο στο συγκεκριμένο θέμα, τόνισε ότι είναι ώρα πολιτικών αποφάσεων και εφαρμογής των δικαστικών πορισμάτων. Συγχρόνως, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Περιφέρεια θα σεβαστεί τις αποφάσεις αυτές, θα εναρμονιστεί με τις επιταγές της Ε.Ε. και θα πράξει τα δέοντα, όπως άλλωστε οφείλει να κάνει και ο Δήμος Σπάρτης.
Ακολούθως, υπογράμμισε ότι ο δικαστικός αγώνας θα συνεχιστεί, μιας κι έτσι ο δήμος πιέζεται να λάβει τις πρέπουσες αποφάσεις, επανέλαβε ότι οι κάτοικοι δεν κάνουν πίσω, υπεραμύνθηκε της άποψης να κλείσει η χωματερή και πρότεινε ως εναλλακτική λύση τη μεταφορά των απορριμμάτων σε νόμιμο χώρο, όπως είναι η Φυλή, το Κιάτο ή ακόμα και οι Μολάοι !!

Πηγή:
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου