kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Η μπάλα στην εξέδρα - Αρθρο Λακωνικού Τύπου

17/05/2011
Οι σκουπιδιάρες του Δήμου Σπάρτης ξαναβγήκαν στους δρόμους για την αποκομιδή των απορριμμάτων, ωστόσο ασαφές παραμένει το καθεστώς υπό το οποίο εκτελείται η μεταφορά τους και εναπόθεση στο ΧΑΔΑ Αφυσσού.
Εν αναμονή της καθαρογραφής της απόφασης που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Σπάρτης, πληροφορίες αναφέρουν ότι απορρίφθηκε η αίτηση μεταρρύθμισης καθώς και η αίτηση προσωρινής διαταγής που κατέθεσε ο Δήμος. Με βάση μία τυπική παράλειψη, τόσο από πλευράς του Δήμου Σπάρτης όσο και των κατοίκων του Αφυσσού, σχετική με τις επιδόσεις των αποφάσεων που έχουν προηγηθεί, κατά την προχθεσινή εκδίκαση κρίθηκε ότι δεν είναι σε ισχύ οι ήδη εκδοθείσες αποφάσεις.
Σκεπτικό, που κατά την εκτίμηση του Δήμου Σπάρτης τού επιτρέπει τη συνέχιση της λειτουργίας του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων στο Αφυσσού.
Σε εξέλιξη εξάλλου βρίσκονται και οι μηνύσεις που υποβλήθηκαν κατά των οδηγών απορριμματοφόρων του δήμου που την περασμένη Πέμπτη παραβίασαν τη δικαστική απόφαση που απαγόρευε την εναπόθεση σκουπιδιών στο ΧΑΔΑ, κατά του δημάρχου Σπάρτης και παντός άλλου υπευθύνου, καθώς και οι μηνύσεις που υπέβαλε με τη σειρά του ο δήμαρχος κατά εκπροσώπων των κατοίκων της περιοχής.
Οι εξελίξεις είναι αβέβαιες και οι γνώμες για το αποτέλεσμα διίστανται. Το μόνο βέβαιο είναι, ότι οι κάτοικοι του Αφυσσού είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την περαιτέρω παράνομη λειτουργία της χωματερής στην περιοχή τους. Ο δε δήμος καλείται άμεσα και επιτακτικά να εξεύρει προσωρινή λύση που δε θα θίγει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα διεξοδικά, προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος όχι μόνο για τις μέχρι σήμερα ενέργειες της δημοτικής αρχής αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου