kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

«Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις: δυνατότητες απασχόλησης σε εποχή κρίσης»

Aθήνα, 10.7.2012
Στρογγυλό Τραπέζι, Ημερίδα, Σεμινάριο, Έκθεση

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του τριημέρου και διαβάστε τις εισηγήσεις των ομιλητών:

Δείτε φωτογραφίες από το τριήμερο εκδηλώσεων:
  
Στην Ελλάδα, η δημιουργία κοινωνικών και συνεταιριστικών επιχειρήσεων θα μπορούσε να αποτελέσει ένα βασικό εργαλείο εξόδου από την ταυτόχρονη περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική κρίση. Παρόλα αυτά, όμως, με την εξαίρεση λίγων εξαιρετικών προσπαθειών προς αυτή την κατεύθυνση, η χώρα βρίσκεται στα πρώτα της βήματα στον τομέα αυτό.  
Δείτε το παρακάτω Link

Ένας σύγχρονος δρόμος για εργασία, κοινωνική απασχόληση, δημοκρατικές διαδικασίες, είναι επιχειρήσεις που δεν μεγιστοποιούν το κέρδος, είναι εταιρείες εντάσεως εργασίας, λειτουργούν σε θέματα άμεσης κοινωνικής ανάγκης εκεί που ο ιδιωτικός τομέας ή το κράτος δεν ενδιαφέρεται ή εκεί που ο ιδιωτικός τομέας για κοινωνικά προϊόντα μεγιστοποιεί ανεξέλεγκτα και μονοπωλιακά τα κέρδη του και μιας εταιρικής φιλοσοφίας με κέντρο τον άνθρωπο.

Η Λακωνική Βιοενεργειακή Α.Ε. εταιρεία Κοινωνικής  πολυμετοχικής βάσης ήταν παρούσα σ’ αυτό το εξαιρετικό γεγονός για τη χώρα μας, ειδικά αυτή την εποχή. Δείχνει να αναγνωρίζεται αυτή η πρωτότυπη και ολοκληρωμένη προσπάθεια των Λακώνων πολιτών για διαχείριση των απορριμμάτων – προϊόντων σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο από καταξιωμένους επιστήμονες και οργανισμούς.
Η Λακωνική Βιοενεργειακή Α.Ε. παρουσίασε το Σάββατο το μεσημέρι 7/7/2012 το πρόγραμμα της, εξήγησε και ανέλυσε τις μέχρι τώρα δράσεις των πολιτών, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα με φωτογραφίες και ντοκουμέντα.  Κομβικό σημείο στην ιδέα της Λακωνικής Βιοενεργειακής Α.Ε. είναι ότι ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων μας με την ονομαζόμενη «Λακωνική μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων» είναι ουσιαστικά ο ελεύθερος τρόπος αποτύπωσης του προβλήματος με κέντρο τον πολίτη και όχι κάποια ιδιωτικά συμφέροντα, η εμπειρία και ο συνδυασμός διαφόρων μεθόδων τα τελευταία 30 χρόνια στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο και εφαρμογή της φιλοσοφίας «μηδενικών απορριπτόμενων αποβλήτων». Ήδη οι συνδρομητές της Λακωνικής Βιοενεργειακής επιτυγχάνουν κατά πολύ τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα της διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων σε επίπεδο που θα ζήλευε και ο πλέον εκπαιδευμένος Ευρωπαίος πολίτης με πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και κομποστοποίηση.
Η ιδέα διαχωρίστε στο τόπο παραγωγής τα μέχρι τώρα σκουπίδια σας σε πολλά είδη και δημιουργήστε απορρίμματα –προϊόντα που μπορείτε να ζυγίσετε και έτσι να πουλήσετε κάνει το γύρω του κόσμου.

Εντύπωση προκάλεσε στους δεκάδες παρευρισκόμενους αλλοδαπούς ξένους ομιλητές αλλά και σε αρκετούς Έλληνες η απόσταση και η γενικότερη στάση μηδενικής συνεργασίας του ντόπιου Δήμου με την προσπάθεια των ήδη χιλιάδων πολιτών μας !!

Κάποιοι δε χαμογελούσαν και μας ευχόντουσαν ότι εκτός των πολύχρωμων παπαγάλων καλό θα ήταν να βρούμε και κάποιο Λεωνίδα για  να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.  Εμείς επιμένουμε στη παιδεία και την ενημέρωση του πολίτη και όπως όλοι είδαν και καταχειροκρότησαν τα αποτελέσματα είναι αυτά που μετρούν και μάλιστα εντός ολίγων μηνών.  Θέμα επίσης για γέλια αλλά και κλάματα ήταν το θέμα του κομμένου νερού από τη ΔΕΥΑΣ. Λόγω αυτών των πολιορκητικών –παλαιομοδίτικων κατά τα’ άλλα μεθόδων- πολλοί μας επιβεβαίωσαν ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο και ότι τα σύγχρονα τείχη δεν πέφτουν με κομμένα νερά αλλά με επιχειρήματα, μυαλό, αλληλεγγύη και κοινωνικό συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου