kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Συζήτηση για τη διαχείριση σύμμεικτων απορριμάτων του Δήμου Σπάρτης


Συνεδρίασε την Τετάρτη το βράδυ στις 11 Ιουλίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης.  Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν αυτό Περί μεταφοράς – τοποθέτησης και τρίμηνης μίσθωσης μηχανήματος διαχείρισης σύμμεικτων οικιακών απορριμμάτων του Δήμου Σπάρτης (Σούκος).

Ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος επεσήμανε ότι για να κλείσει ο ΧΑΔΑ Αφυσσού και να μην επιβληθούν πρόστιμα στο Δήμο, πρέπει να βρεθεί μια προσωρινή λύση με τη μικρότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον και το μικρότερο κόστος. 

Ο κ. Αργειτάκος εισηγήθηκε την πρόταση για τρίμηνη μίσθωση εξοπλισμού της εταιρίας Sukos Robots, αξίας 300.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα σύστημα ψυχρής και οικολογικής επεξεργασίας απορριμάτων, δηλαδή ένα σύστημα που δεν αφήνει υπολλείμματα και ταυτόχρονα κάνει ανακύκλωση. 
Ο κ. Αργειτάκος τόνισε ότι είναι αναγκαία αυτή η λύση της προσωρινής διαχείρισης ώστε μέσα σε αυτό το τρίμηνο να προχωρήσει ο Δήμος σε διαγωνισμό και να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες μέχρι να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός. Μετά από πολύωρη συζήτηση το θέμα αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση.

Δείτε τη σχετική συνεδρίαση (ΒΙΝΤΕΟ) από το ElladaTV:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου