kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Σημαντική Διάκριση για τον μικρό μας φίλο Δημήτρη Χειλάκο από το Γύθειο.


Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας οργάνωσε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό ζωγραφικής-κολάζ για μαθητές Δημοτικού με τίτλο “Το δέντρο που αγαπώ”.  Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε με την ευκαιρία του εορτασμού του έτους δασών.  Στόχος του διαγωνισμού ήταν να ανακαλύψουν οι μαθητές την πλούσια φυτική βιοποικιλότητα που υπάρχει στα δασικά οικοσυστήματα της χώρας μας.


Οι μαθητές έπρεπε να αποτυπώσουν εικαστικά ένα δένδρο από ένα ελληνικό δάσος.  Ο διαγωνισμός αυτός απετέλεσε το έναυσμα για την αναζήτηση και την κατανόηση των ελληνικών δασικών οικοσυστημάτων, συνέβαλε στο να αγαπήσουν οι μαθητές την ελληνική φύση και ενδεχομένως να προχωρήσουν σε δενδροφυτεύσεις.
Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων της Ελλάδας και χωριζόταν σε τρία ηλικιακά επίπεδα: Α & Β Δημοτικού, Γ & Δ Δημοτικού και Ε & Στ Δημοτικού.  Τα έργα του διαγωνισμού έπρεπε να παραδοθούν έως 20 Δεκεμβρίου 2011.


Την Παρασκευή στις 18 Μαΐου στο κατάμεστο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» του Κέντρου ΓΑΙΑ, έγινε το απόγευμα η κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, παρουσία της Υπηρεσιακής Υπουργού Πολιτισμού κας Τατιάνας Καραπαναγιώτη, καθώς και άλλων επισήμων.  Παρόντες ήταν επίσης και πολλά παιδιά με τους γονείς και καθηγητές τους που είχαν λάβει μέρος στους σχολικούς διαγωνισμούς του Μουσείου όπου έλαβε χώρα και η απονομή των βραβείων τους.
Στον ανωτέρω διαγωνισμό έλαβε μέρος και ο μικρός μας φίλος Δημήτρης Χειλάκος μαθητής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γυθείου ο οποίος και έλαβε το 1ο βραβείο της κατηγορίας μαθητών της Γ’ και Δ’ Δημοτικού.  Μπράβο στο μικρό μας καλλιτέχνη και ‘’εις ανώτερα’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου