kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Η διαχείριση αποβλήτων, ρευστότητα, ΕΣΠΑ στα θέματα Γ. Χαν την Παρασκευή


Η διαχείριση αποβλήτων είναι ένα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και οι σοβαρές καθυστερήσεις μέχρι τώρα μπορεί να οδηγήσουν σε πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Το θέμα αυτό, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και δικτύων Κωστής Χατζηδάκης αποτέλεσε ιδιαίτερη κατηγορία συζήτησης στη συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν.
Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Χαν θα έχει συνάντηση αύριο (δηλ. την Παρασκευή 20 Ιουλίου)  με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος ενώ το θέμα τέθηκε και στη συνάντηση που είχε σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών.

"Πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με τις ανεξέλεγκτες χωματερές, αλλά και με όλες τις μονάδες που προβλέπονται και δεν έχουν γίνει ακόμα πράξη για τη διαχείριση των αποβλήτων. Είναι θέμα προστασίας του περιβάλλοντος, είναι θέμα πολιτισμού, είναι θέμα αποφυγής προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είναι και θέμα αξιοπιστίας της χώρας. Δεν μπορούμε να καθυστερούμε άλλο με αυτό το ζήτημα" σχολίασε ο υπουργός και πρόσθεσε: "Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και ιδιαίτερα στην Αττική, όπου προβλέπεται η κατασκευή 4 εργοστασίων διαχείρισης στερεών αποβλήτων".

Αναρτήθηκε την  Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 23:07

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου