kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΦΥΣΣΟΥ ΕΤΟΥς 2012


Αθρόα ήταν η προσέλευση κόσμου στο 2ήμερο παραδοσιακό ‘’Συλλογικό Πανηγύρι’’ Αγίας Κυριακής στο Αφυσσού (Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Ιουλίου) που διοργανώνεται ανελλιπώς από το έτος 1975.   
Η κρίση, τα προβλήματα και γενικά η άσχημη κατάσταση της χώρας δεν στάθηκαν ικανά να σταματήσουν τον κόσμο, ο οποίος ξέφυγε έστω και για λίγο υπό τους ήχους της Παραδοσιακής και Λαϊκής Ορχήστρας που απαρτιζόταν από τους: 
Πολυζογόπουλο Νίκο, Παπαδόγιαννη Θεόδωρο, Παπαθανασίου Ελένη στο τραγούδι, Βορίλα Νίκο (μπουζούκι - τραγούδι), Πάνο Τσιαγγούρη (κλαρίνο), Κότο Σωτήρη (κιθάρα, μπουζούκι), Ανδρέα Κακαβούλια  (ντραμς), Τάκη Σούρσο (αρμόνιο - ηχητικά),

Επειδή πρόσφατα αλλά και τα τελευταία χρόνια έφυγαν από κοντά μας ΆΝΘΡΩΠΟΙ που βοηθούσαν στήριζαν τις προσπάθειες και τους αγώνες του Συλλόγου μας αλλά και παράλληλα αγαπούσαν το ’’Πανηγύρι μας’’, διότι αυτοί το είχαν πρωτοξεκινήσει, γνωρίζουμε ότι ήταν κοντά μας και τους το αφιερώνουμε με όλη μας την καρδιά και τη ψυχή μας.

Τα μέλη του Αγροτικού Πολιτιστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αφυσσού ‘’Διόσκουροι’’καθώς και οι μικρές/κροί φίλες/λοι του χωριού μας, βοήθησαν όπως πάντα αφιλοκερδώς.  Τις δύο αυτές ημέρες που γιόρτασε το χωριό μας (παραμονή και ανήμερα της Αγίας Κυριακής) όλοι (μέλη, κάτοικοι, παιδιά) προσπάθησαν να το προβάλουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο ενεργοποιώντας τα πενιχρά μέσα που διέθετε ο Σύλλογός και δεν είναι άλλα από την αυτοδιάθεση, τον εθελοντισμό, το κέφι, τη χαρά της συνευρεσης κλπ.   
 
Ο κόσμος γεύτηκε τα ζεστά εκλεκτά εδέσματα: το κοτόπουλο στα κάρβουνα και το κιούλμπασι (χοιρινό τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο και ψημένο σε παραδοσιακό φούρνο) που με μεγάλο μεράκι ετοίμασαν τα μέλη του Συλλόγου.

Παράλληλα φέτος ο Σύλλογος Αφυσσού υλοποίησε μια συμβολική αλλά και ουσιαστική πράξη: Διάλεξε - διαχώρισε μαζί με τον κόσμο που προσήλθε τα προϊόντα μας δηλ. τα απορρίμματά μας, ύστερα από τις υποδείξεις της Λακωνικής Βιονεργειακής Α.Ε. Εταιρεία Κοινωνικής – Λαϊκής Βάσης Κοινωνικού Χαρακτήρα με αντικείμενο την αειφορική και ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων μας - προϊόντων μας.   
 
Γι’ αυτό υπήρχαν ειδικοί κάδοι που για το σκοπό αυτό κατασκευάσθηκαν για να υποδεχθούν τα κουτάκια του αλουμινίου, τα πλαστικά, τα χαρτικά, τα οργανικά…. με απώτερο σκοπό ότι η φιλοσοφία των μηδενικών αποβλήτων δεν είναι ουτοπία αλλά πράξη συνεργασίας και σεβασμού προς το περιβάλλον που ζούμε, με οικονομικό και κοινωνικό όφελος !!!   

Στο τέλος η συμβολική αποστολή είχε αίσιο τέλος: Ανακυκλώθηκαν σχεδόν όλα τα κουτάκια αλουμινίου (της μπύρας και των αναψυκτικών), γύρω στα 5.000 κουτάκια, το pet (τα πλαστικά μπουκάλια του νερού), λοιπά σκληρά πλαστικά (μαχαιροπήρουνα, ποτήρια σακούλες κλπ, χαρτόνια από συσκευασίες, γυάλινα μπουκάλια.  

Όλα αυτά τα απορρίμματα - προϊόντα μείωσαν κατά 60% τον όγκο των απορριμμάτων που παράχθηκαν από το Πανηγύρι και πλέον τα προϊόντα αυτά (αν είχε ακολουθηθεί η πατροπαράδοτη διαδικασία θα ήταν απορρίμματα, δηλ. θα πήγαιναν στον ΧΑΔΑ που θα έπρεπε να είχε κλείσει προ πολλού) παραλήφθηκαν από την Λακωνική Βιονεργειακή ΑΕ την Τρίτη το απόγευμα.  

Το Green όχημα ανακύκλωσης Αφυσσού
Η πράξη είχε συμβολικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα και η στόχευσή της δεν ήταν οικονομικού χαρακτήρα.  Το μήνυμα λοιπόν πέρασε !!!  Όταν οι πολίτες, δηλ. ο απλός πολίτης ενημερωθεί σωστά, μπορεί να συνεργασθεί και να ανταποκριθεί άψογα στο καυτό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων μας – προϊόντων μας.   

Ζύγισμα ανακυκλωσίμων στη Βιονεργειακή
Μένει η όλη αυτή κοινωνική – περιβαλλοντική προσπάθεια να αγκαλιασθεί από την ΠΟΛΙΤΕΙΑ (ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΚΡΑΤΟΣ, ΦΟΡΕΙΣ), να οργανωθεί σωστά έτσι ώστε η Διαλογή στην Πηγή να καταστεί ακρογωνιαίος λίθος της ανακύκλωσης και της ενεργειακής αξιοποίησης των οργανικών αποβλήτων μας με καταπληκτικά αποτελέσματα τόσο στην δημιουργία θέσεων εργασίας όσο και στην αειφορική διαχείριση των απορριμμάτων – προϊόντων μας, με περιβαλλοντικό – κοινωνικό και οικονομικό όφελος.   

Συμβολική αποστολή: εξετελέσθη!!
Μετέχω / Συν Μετέχω = ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ….

Σας ευχαριστούμε όλους εσάς που προσήλθατε και στηρίξατε τις αγνές προσπάθειες του Συλλόγου μας !!!!




Χορηγοί Επικοινωνίας: Ημερήσια Λακωνική Εφημερίδα «ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», Ραδιόφωνο «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» - 90,7 Fm, Ραδιόφωνο FLY Fm 89,7, www.apela .gr / Το Λακωνικό Site, www.notospress.gr, www.afyssos.blogspot.com

Χορηγός Προβολής: ‘’ΠΛΑΙΣΙΟ ART’’ Ψηφιακές Εκτυπώσεις Επιγραφές Νίκος Πουλόπουλος.

 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΦΥΣΣΟΥ, «ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ

Χορηγός 1ου Δώρου Λαχειοφόρου Αγοράς: ΚΑΡΑΒΑΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ, Αρδευτικά Γεωργικά Μηχανήματα, Γυθείου 153, Σπάρτη Τηλ: 2731027133


 


 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΦΥΣΣΟΥ, «ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ




Η Κούραση των μικρών μας φίλων μεγάλη !!!  ¨ομως ένα μπουτάκι !!!














 











 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου