kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΠΑΡΑΓΚΑ - ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ






Την πρωτοχρονιά το βράδυ, ο ακούραστος Γιάννης γύρω στις 12:00 τα μεσάνυχτα ξεκίνησε να φτιάχνει το σκελετό της παράγκας. Κρύο, πολύ βροχή ... Αυτός και τα παιδια που τον βοηθούσαν απτόητοι. Το ξημέρωμα στις 2 ιανουαρίου 2009 ο σκελετός ήταν έτοιμος.. Ήρθε από την Σπάρτη το πλαστικό. Ντύθηκε η παράγκα. Κατασκευάσθηκαν τα πανώ και αναρτήθηκαν στους βράχους. Κάποιος έφερε και την ελληνική σημαία ... Μετά ήρθε η ξυλόσομπα εντός της παράγκας και αμέσως μετά τοποθετήθηκε και η πόρτα. Δίπλα στην παράγκα τοποθετήθηκαν πύργοι και ένας μουσαμάς. Εκεί δούλευε όλο το βράδυ η γεννήτρια .... Έτσι στήθηκε η παράγκα: ''εν μία νυκτει'' και μέχρι να τελειώσει η άλλη μέρα είχαν ολοκληρωθεί όλες οι άλλες εργασίες... Οι άγιοι πατέρες απο το Μοναστήρι των Αγίων Τεσσαράκοντα έφεραν ραντζα και κουβέρτες και όλες τους τις ευλογίες για την επιτυχία του αγώνα ... :
''Κλείσιμο και αποκατάσταση του Σκουπιδότοπου εδώ και τώρα χωρίς την εγκατάσταση δεματοποιητή σύμμεικτων απορριμμάτων
''. Σκοπός της παράγκας ήταν να προφυλάξει τους ανθρώπους από το κρύο και να φυλάσσεται ο χώρος τουλάχιστον για τις ημέρες του συμβολικού κλεισίματος.
Μετά έλαβε άλλο χαρακτήρα: έγινε η παράγκα όλων, το σπίτι όλων. Καθημερινά περνούσε πλήθος κόσμου. Ενημερωνόταν για το πρόβλημα, γίνονταν συζητήσεις κλπ. Διατηρήθηκε και λειτούργησε 100 ημέρες. Δηλαδή μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών που υπέβαλλαν οι κάτοικοι κατά του Δήμου Σπαρτιατών, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Λακωνίας. Ακόμα και σήμερα παραμένει εκεί... Είναι έτοιμη. Το παλιό πλαστικό αν και δεν είμαστε σήμερα εκεί αντικαταστάθηκε και μας περιμένει σε περίπτωση που .....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου