kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Στις 18 Φεβρουαρίου 2011,
Συζητούν για την αποκατάσταση του Χ.Α.Δ.Α. Σπάρτης στο όριο της προθεσμίας

Kατεπείγουσα δημόσια συνεδρίαση θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Σπάρτης - αίθουσα συνεδριάσεων σήμερα 18η Φεβρουαρίου 2011 ώρα 17:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την υποβολή πρότασης για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» της πράξης με τίτλο: «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ του Δήμου Σπάρτης στη θέση Προβατομάνδρα» Εισηγητής θα είναι ο Δήμαρχος κ Αργειτάκος

Το εν λόγω θέμα έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα διότι:
Στις 16-02-2011 υπεβλήθη στην Τεχνική Υπηρεσία η οριστική μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης για το ανωτέρω έργο. Στις 17-02-2011 εστάλη η μελέτη αυτή ηλεγμένη και θεωρημένη από τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Περιβάλλοντος προς το Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Λακωνίας. Δεδομένου ότι η προθεσμία υποβολής προτάσεων για αποκατάσταση ΧΑΔΑ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» σύμφωνα με την Α.Π. 181228/Π62 (Κωδικός Πρόσκλησης 4.6) λήγει την 22-02-2011 το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης θα πρέπει άμεσα να αποφασίσει περί υποβολής ή μη πρότασης για ένταξη της πράξης με τίτλο «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ του Δήμου Σπάρτης στη θέση Προβατομάνδρα».

Όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση του Δήμου "Είναι δεδομένο ότι εκ της αναβολής του θέματος σε άλλη ημερομηνία επαπειλούνται καίρια και άμεσα τα Δημοτικά συμφέροντα, δεδομένου ότι ο Δήμος Σπάρτης, υπό την προϋφιστάμενη νομική του μορφή, έχει πάρει απόφαση περί καταργήσεως του ΧΑΔΑ και ενδιαφέρεται για την ενεργοποίηση όλων των κατά νόμο διαδικασιών που οδηγούν στην έμπρακτη αποκατάστασή του.
(Άρθρο 67 παρ.5 Ν.3852/2010)
Η πρόσκληση της παρούσας συνεδρίασης να γνωστοποιηθεί τηλεφωνικώς στους Δημοτικούς Συμβούλους και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αφυσσού Δήμου Σπάρτης.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει λάβει γνώση του υπό συζήτηση θέματος ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αφυσσού Δήμου Σπάρτης, από τον οποίο έχει ζητηθεί η έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου της εν λόγω Τοπικής Κοινότητος, προκειμένου να εκφράσει τη γνώμη του σύμφωνα με το άρθρο 84 Ν.3852/2010, σε συνδυασμό με άρθρο 129 Ν.3463/2006, ενώ επίσης ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων σε έκτακτη συνεδρίασή του έλαβε απόφαση περί παραλαβής της μελέτης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το αρ. 67 παρ.6 Ν.3852/2010 στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων λαμβάνουν τον λόγο εκτός του Δημάρχου και του αρμοδίου Αντιδημάρχου, οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι ειδικοί αγορητές ανά θέμα, που ορίζονται από τις παρατάξεις με σχετική γραπτή δήλωσή τους στο Προεδρείο πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να εγγραφούν ως ομιλητές και δημοτικοί σύμβουλοι που επιθυμούν να τοποθετηθούν ανά θέμα. Παρακαλούνται οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που επιθυμούν να δηλώσουν ειδικούς αγορητές στα ανωτέρω θέματα και οι κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που επιθυμούν να τοποθετηθούν στα ανωτέρω θέματα να το δηλώσουν εγγράφως στο Προεδρείο προ της ενάρξεως της συνεδριάσεως".

Στη συνεδρίαση θα παρευρίσκονται οι Διευθυντές και Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών

ΠΗΓΗ:http://www।notospress.gr/index.php?c_id=9&n_id=734

ΔΕΙΤΕ την σχετική συνεδρίαση του ΔΣ ΣΠΑΡΤΗΣ:

http://www.youtube.com/watch?v=8rNh0jjHTrs


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου