kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Καλαμάτα: Μήνυση σε δήμαρχο και περιφερειάρχη για τα σκουπίδια.

Μηνυτήρια αναφορά κατά του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη, για ρύπανση του περιβάλλοντος κατέθεσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κωνσταντίνος Μαργιέλης για τους «λόφους» σκουπιδιών που σχηματίζονται στην πόλη μετά κλείσιμο του ΧΥΤΑ Μαραθόλακας. Οι δύο άνδρες έχουν κληθεί αύριο σε απολογία.


Παράλληλα ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Καλαμάτας, κατέθεσε και αγωγή εναντίον του δημάρχου και του περιφερειάρχη, ζητώντας "χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης ύψους πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ, τα οποία θα εκχωρηθούν στο ειδικό σχολείο Καλαμάτας".


Στην αγωγή του ο κ. Μαργιέλης κάνει λόγο για προσβολή της προσωπικότητας του ως επαγγελματία και κατοίκου Καλαμάτας, «από την μη δυνατότητα χρήσης των κοινοχρήστων χώρων, εξαιτίας υποβάθμισης του περιβάλλοντος, της αντιαισθητικής εικόνας και του άμεσου κινδύνου υγείας από τα βουνά απορριμμάτων».


Από την άλλη πλευρά το Επιμελητήριο Μεσσηνίας κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της δικαστικής απόφασης με την οποία έκλεισε η χωματερή της Μαραθόλακας και τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικαστούν την προσεχή Παρασκευή το μεσημέρι.


Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας Γιάννης Καμβυσίδης δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ενοικίασης για χρονικό διάστημα τριών μηνών, μηχανήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία έκτακτη συνεδρίασή του.


Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι, από την υπηρεσία καθαριότητας λαμβάνονται μέτρα και γίνεται ψεκασμοί των απορριμμάτων με κατάλληλο σκεύασμα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Χαρακτήρισε ’’άστοχη και άτοπη’’ την ενέργεια του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Καλαμάτας, ενώ σημείωσε ότι προχωρούν οι ενέργειες για την εγκατάσταση του δεματοποιητή που θα λύσει το πρόβλημα και εκτίμησε πως θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει περί τα τέλη καλοκαιριού.


http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7431

http://www.arxaiaithomi.gr/wp-admin/post-new.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου