kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Προσωρινή λύση από το Δήμο Σπαρτιατών: Χωρίς σκουπίδια θα παραμείνει η Σπάρτη

06/07/2010 ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

''Το «πράσινο φως» στο Δήμο Σπαρτιατών έδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου προκειμένου να βγει προσωρινά από το αδιέξοδο της εναπόθεσης απορριμμάτων μετά την 16η Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία παύει να λειτουργεί ο ΧΑΔΑ στη θέση Προβατόμανδρα του ΔΔ Αφυσσού.

Μετά τον έλεγχο νομιμότητας και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, η Περιφέρεια ενέκρινε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπαρτιατών (168/23-6-2010), σύμφωνα με την οποία το Σώμα εξασφάλισε πίστωση 510.000 ευρώ για τη μεταφορά των απορριμμάτων.
Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της εν λόγω απόφασης, έγινε αποδεκτό ότι λόγω της καθυστέρησης των διαδικασιών του Περιφερειακού Σχεδιασμού είναι επιτακτική η μεταφορά των απορριμμάτων του αστικού ιστού και των οικισμών του Δήμου Σπαρτιατών, επ’ ωφελεία της προστασίας και της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, που σε διαφορετική περίπτωση θα πληγεί άμεσα και σφόδρα. Κίνδυνος ο οποίος γίνεται άμεσα ορατός λόγω της επαπειλούμενης συσσώρευσης σε τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών, της έντονης δυσοσμίας που θα προκαλέσει η αποσύνθεσή τους, αλλά και το ενδεχόμενο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών σε περίπτωση διασκορπισμού τους.
Προηγουμένως, το δημοτικό συμβούλιο είχε προβεί σε τροποποίηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος 2010, καταργώντας πίστωση 300.000 ευρώ για την αγορά κτηρίου έτοιμου προς χρήση (Διοικητήριο Δημαρχείου) εξαιτίας των αλλαγών του «Καλλικράτη» στην αυτοδιοίκηση. Επίσης ψήφισε την κατάργηση πίστωσης ύψους 110.000 ευρώ, που προοριζόταν για ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων, όπως επίσης και αντίστοιχες πιστώσεις 50.000 ευρώ για συντήρηση δημοτικών κτηρίων και 50.000 ευρώ για κατασκευή πεζογέφυρας έναντι του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού. Η κατάργηση και η αντίστοιχη μεταφορά του συνολικού ποσού των 510.000 ευρώ βασίστηκε στο γεγονός ότι για τα παραπάνω έργα δεν έχουν συνταχθεί μελέτες, ενώ οι ειδικές αδειοδοτήσεις που απαιτούνται δεν επιτρέπουν την υλοποίησή τους έως το τέλος του τρέχοντος έτους.
Αναμένεται δε η έναρξη διαδικασιών για την ανάδειξη αναδόχου μεταφοράς των απορριμμάτων''.

Σχόλιο: Για 5 - 6 μήνες η μεταφορά των σκουπιδιών κοστίζει τόσο απλά 510.000€. Μάλλον ο τόννος όπως λένε οι ειδικοί κοστίζει 140€. Άρα στα χωριά και περιοχές που έχουν πληγεί από την ύπαρξη του σκουπιδότοπου Αφυσσού θα έπρεπε ο Δήμος Σπαρτιατών να είχε καταβάλλει ένα υπέρογκο ποσό μιας και ανεξέλεγκτα διέθετε τα σκουπίδια του. Εμείς θα του κάνουμε σκόντο. Θα υπολογίσουμε πόσο μας χρωστούν τα τελευταία 10 χρόνια. Αν το εξάμηνο κοστίζει η μεταφορά των σκουπιδιών 500.000€, τότε για δέκα χρόνια (τους χαρίζουμε τα τριάντα), μας χρωστούν 10.000.000€.

Έχουν λοιπόν μια ΕΠΙΤΑΓΗ να μας δώσουν !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου