kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Η ΜΟΝΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗς ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ:

Η λύση, δεν είναι ούτε να συνεχίζουμε να κρύβουμε το πρόβλημα των σκουπιδιών κάτω από το χαλί ούτε να επιδιώκουμε να μεταφέρονται και να θάβονται ή καίγονται τα σκουπίδια κάπου αλλού.

Η ΜΟΝΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΛΥΣΗ είναι να αναλάβουν όλοι (κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση, παραγωγοί, πολίτες, φορείς) την ευθύνη που τους αναλογεί και να προωθηθεί μια πολιτική: «μηδενικών αποβλήτων» με τη μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση (με διαλογή στην πηγή) και κομποστοποίηση του συνόλου σχεδόν των απορριμμάτων.

Πρέπει όλοι πολίτες να πιέσουν τις Δημοτικές αρχές να αναλάβουν τις σοβαρές ευθύνες τους ώστε να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία (να ξεχάσουν. το ανεξέλεγκτο, παράνομο δηλ τους ΧΑΔΑ κλπ) προχωρώντας άμεσα στην εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων με χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών με διαλογή στην πηγή: συσκευασιών, χρησιμοποιημένων ελαστικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, οχημάτων τέλους κύκλου ζωής, ηλεκτρικών συσσωρευτών, καθώς και προώθηση προγραμμάτων κομποστοποίησης των βιοαποικοδομήσιμων οργανικών υλικών σε επίπεδο κατοικίας (οικιακή κομποστοποίηση, γειτονιάς (κοινοτική κομποστοποίηση) και δήμου (δημοτική κομποστοποίηση).

Μόνο τα αδρανή υπολείμματα που προκύπτουν μετά την ανάκτηση των ανακυκλώσιμων υλικών θα πρέπει να διατίθενται με ασφαλή τρόπο σε χώρο Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤ).

Αυτά κανένας δεν τα απαγόρευε, αυτά θα μπορούσε ο κάθε Δήμος να τα είχε υλοποιήσει μόνος του από το έτος 2001. Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια τίποτα στο τίποτα ….

Όσο για τα πρόστιμα (των 34.000€ την ημέρα για τη λειτουργία παράνομων ΧΑΔΑ) ας τα πληρώσουν αυτοί που έχουν οδηγήσει τη χώρα αλλά και το Δήμο μας σ΄ αυτή την κατάσταση (οι διοικούντες σ’ όλες τις βαθμίδες από το 2003 ως σήμερα). Εμείς πληρώνουμε τις αμαρτίες τους στο ΔΝΤ, δεν θα πληρώσουμε μία για τα σκουπίδια!!

Αλήθεια πόσο κοστίζει η βλάβη που προκάλεσε η ανεξέλεγκτη διαχείριση των σκουπιδιών στην υγεία μας; Πόσο πρέπει να μας πληρώσουν ;;

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου