kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ - ΠΑΡΑΝΟΜΑ & ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ - ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ Χ.Α.Δ.Α. (Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων) να αποτελούν παραδείγματα πρός μίμηση; Δηλ. τι μας λέει: Μπορεί αυτός να ωραιοποιήσει το ανεξέλεγκτο;;


Το σκέπασμα των σκουπιδιών με απλό χώμα. Ο Αντιδημάρχος Καθαριότητας κ Χρήστος Κανακάκος του Δήμου Σπαρτιατών δηλώνει ότι οι επιχωματώσεις των σκουπιδιών στον ΧΑΔΑ Αφυσσού - αν και είναι παράνομο έργο - θα κάνει τον "ΧΑΔΑ της Σπάρτης να ξεχωρίσει για την καινοτομία του...".

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!! ΔΕΣΤΕ ΤΟΝ !! Αυτες είναι οι δηλώσεις για τα έργα του - τα οποία παρανόμως πληρώνονται και εκτελούνται χωρίς καμμιά απόφαση από τον Δήμο Σπαρτιατών -. Καλά αυτός ο οποίος είναι ''πεπειραμένος'' Δημοτικός Σύμβουλος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει νόμος που απαγορεύει την ταφή κοινών απορριμμάτων και που δεν έχουν πιο πριν υποβληθεί σε καμμία διαδικασία ανακύκλωσης ή διαχείρισης; Καλά που ζει αυτός!!

Σας παραθέτουμε σχετικό άρθρο από την Εφημεριδα Λακωνική Επικαιρότητα με τις δηλώσεις του. Απολαύστε τες !!

ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 12:00
Χρ. Κανακάκος: Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σπάρτης
Ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης δηλώνει αισιόδοξος για την πρόοδο στον ΧΑΔΑ όπου γίνονται, κατά δήλωσή του - εργασίες επιχωμάτωσης. Τα σκαπτικά μηχανήματα βρίσκονται στον ΧΑΔΑ. Ωστόσο ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε τόνους εκτεθειμένων σκουπιδιών στον αέρα, στον ήλιο, στα όρνια! «Ο ΧΑΔΑ της Σπάρτης θα ξεχωρίσει για την καινοτομία του...» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας της πόλης Καθώς φαίνεται το επίσημο κράτος δια των εκπροσώπων του δεν δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα για τις προθεσμίες κλεισίματος πού είχε θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τους ΧΥΤΑ της Χώρας. Η τελευταία πίστωση χρόνου δόθηκε για την 31/12/08 και έχουν ήδη αρχίσει τα πρόστιμα να πέφτουν βροχή.
Απόλυτα συγχρωτισμένη με την χαώδη κατάσταση πού επικρατεί σε χωματερές μεγάλων αστικών κέντρων είναι και οι χωματερές της Περιφέρειας Πελοποννήσου μιας και δηλώνονται κάποιες κλειστές ενώ δεν είναι, άλλες λίγο κλειστές και άλλες αναμένοντας δεματοποιητές.
Το μπαράζ ανακολουθιών αλλά και του κόσμου πού ζει και αναπνέει τα σκουπίδια δίχως όμως να αφήνει και πολλές εναλλακτικές στην πολιτεία πού ομολογουμένως προτείνει, έστω επί χάρτου, δίνουν στην ατμόσφαιρα επιπλέον ασφυκτικό χαρακτήρα.
Στα καθ’ ημάς και πιο συγκεκριμένα στον ΧΥΤΑ Σπάρτης, ο Αντιδήμαρχος Σπαρτιατών κ. Χρ. Κανακάκος δηλώνει πως τα πράγματα βελτιώνονται στην περιοχή μας και έχουν ληφθεί μέτρα. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι έχουν ξεκινήσει έργα επιχωμάτωσης των σκουπιδιών για το περασμένο έτος και είναι σε σχεδιασμό και αναμένεται να ξεκινήσει ανάλογο έργο και για τα φετινά. «Στόχος είναι να σκεπαστούν το συντομότερο δυνατόν χωρίς να αναμένεται απλά η έλευση του δεματοποιητή. Αυτό θα αποτελέσει καινοτομία αλλά και πρότυπη λύση για τον εν λόγω ΧΑΔΑ, που θα ξεχωρίσει...»

Γ. Κούμαρης

Πηγή: http://lakonianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=316%3A2009-07-22-14-55-56&catid=3%3A2009-03-10-10-28-12&Itemid=2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου