kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Σε εγρήγορση η Περιφέρεια εν όψει νέου ελέγχου της ΕΕ

Ο νέος Περιφερειάρχης συνεχίζει τον δρόμο που χάραξε ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Νίκος Αγγελόπουλος. Μπράβο αυτό θα πεί ''συνέχεια και συνέπεια πολιτικής ...''. Μπράβο μετά 2 χρόνια, από το 2008, κανένας δεν έκανε το παραμικρό για το θέμα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων.
Η πρόταση δεδομένη: Δεματοποιητές μέσα στους ΧΑΔΑ και ξερό ψωμί. Μετά ο χώρος του δεματοποιητή εντός του ΧΑΔΑ θα λειτουργήσει ως Σταθμός Μεταφόρτωσης. Κλείνουν δηλ. το μαγαζί με την παλιά επωνυμία του ''ΧΑΔΑ ''και θα το ξανασυνεχίσουν να λειτουργεί με άλλη επωνυμία !!!

Δηλ. εκείνα τα οποία δεν θα μπορέι να τα δεματοποιήσει το μηχ΄νημα θα παραμένουν εκεί, δηλ. δίπλα στην Χωματερή. Λοιπόν τέρμα τα κόλπα. Εφαρμόστε τα νόμιμα και αφήστε τα την ''εκ του πλαγίου εφαρμογή...'' Το νόμιμο ήταν κλείσιμο και αποκατάσταση των ΧΑΔΑ ως και το 2008. Συνεχίζεται λοιπόν παρανόμως η λειτουργία τους και μεθοδεύεται το μη κλείσιμό τους. Το θέμα είναι πως θα το πλασάρουν ...στην κοινή γνώμη για να βγουν λάδι αυτοί που τόσα χρόνια δεν έκαναν τίποτα και να κατηγορήσουν πολίτες που ζητούν τα ΝΟΜΙΜΑ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Διαβάστε παρακάτω για την επίσκεψη που πραγματοποίησαν οι ΚΕΦΑΛΕΣ ΜΑΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΙ) στο Κρανίδι όπου άλλωστε όλοι έμειναν εκθαμβοι με τον δεματοποιητή!!! Αλήθεια ποιός θα πάρει αυτές τις επικίνδυνες μπάλλες; Ή να πιστέψουμε τους Δημάρχους της περιοχής μας που έλεγαν ότι ο καθένας από τους Δήμους θα παίρνει την μπάλλα των σκουπιδιών που του αναλογεί, στην προσπαθειά τους να πείσουν τους κατοίκους για να αποδεχθούν την εγκατάσταση του δεματοποιητή; Λόγια ψεύτικα του αέρα ... Σοβαρή πολιτική κάνεις με σοβαρές προτάσεις και σύγχρονες ιδέες ....

ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: 23/04/2010
‘’Ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για χάσιμο, δήλωσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα με κοινή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων’’
Να σταματήσουν τη λειτουργία των ενεργών και ανενεργών Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων, έως τις 16 Ιουλίου 2010 και να τους αποκαταστήσουν, ζητά από τις περιφέρειες το υπουργείο Περιβάλλοντος, σε κοινή επιστολή με το υπουργείο Εσωτερικών Στην επιστολή επισημαίνεται ότι οι περιφέρειες θα πρέπει, έως τις 31 Μαΐου, να έχουν στείλει αναλυτική ενημέρωση για τις ενέργειές τους για τους ΧΑΔΑ που βρίσκονται στην περιοχή τους, περιγράφοντας αναλυτικά πώς θα εξασφαλίσουν τα παραπάνω. Επίσης, είναι απαραίτητο να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις για όσους ΧΑΔΑ δεν έχει γίνει ακόμη αυτό και να προγραμματιστεί η κατασκευή των υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων. Τα αρμόδια υπουργεία υπενθυμίζουν στους περιφερειάρχες ότι εκκρεμεί ακόμη η πλήρης συμμόρφωση της Ελλάδας με την απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων -Οκτώβριος 2005- που αφορά στην ολοκληρωτική παύση λειτουργίας και αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, σε συνδυασμό με την κατασκευή έργων υποδομής σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.
Εξάλλου, όπως είχε ανακοινωθεί εντός του Μαΐου, οι επιθεωρητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προβούν σε νέο έλεγχο με αντικείμενο τους δεματοποιητές.
Απόρροια της πίεσης της ΕΕ, σε συνδυασμό με τις δεσμευτικές ημερομηνίες που έχουν τεθεί από κατοίκους περιοχών γύρω από τους ΧΑΔΑ, ήταν και η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20/4 στο Κρανίδι Αργολίδας, όπου παρουσιάστηκε ο πρώτος δεματοποιητής για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Παρουσία του γενικού γραμματέα κ. Φώτη Χατζημιχάλη, τα μέλη της ΤΕΔΚΛ και του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Λακωνίας, ενημερώθηκαν αρμοδίως για τη διαδικασία δεματοποίησης.
Ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για χάσιμο, δήλωσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα με κοινή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Ικανοποιημένος από την παρουσίαση, ο πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Λακωνίας κ. Φίλιππος Πήλιουρας, ανέφερε:
«Πραγματικά διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση η οποία επικρατεί σε σχέση με αυτή στους ΧΑΔΑ είναι η μέρα με τη νύχτα. Πρόκειται για μία διαδικασία χωρίς χρονοτριβή, η οποία απλοποιείται εφόσον λειτουργεί ανακύκλωση και στην πηγή. Τα σκουπίδια θα δεματοποιούνται και θα τοποθετούνται σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο, έχοντας πρώτα τυλιχθεί με κατάλληλο πλαστικό, που μπορεί να παραμείνει για αρκετό χρόνο. Εύχομαι και ελπίζω, να λειτουργήσουν γρήγορα και στο νομό Λακωνίας οι δεματοποιητές των τριών ενοτήτων, έτσι ώστε να σταματήσει να υπάρχει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σχεδόν σε όλη τη χώρα.
Στη Λακωνία βρισκόμαστε σε πολύ προχωρημένο στάδιο για τη δημιουργία της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων. Για το λόγο αυτό καλούμε την Περιφέρεια να προχωρήσει γρήγορα στην τοποθέτηση και λειτουργία δεματοποιητών, διότι αυτή δεν είναι αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από τη στιγμή που η Περιφέρεια θα μας παραδώσει τους χώρους και τα μηχανήματα έτοιμα προς λειτουργία, αναλαμβάνει για τα περαιτέρω ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων».
Για προσωρινή λύση, την καλύτερη δυνατή που υπάρχει αυτή τη στιγμή μίλησε ο πρόεδρος του συνδέσμου κ. Σταύρος Αργειτάκος μετά την παρουσίαση:
«Εδώ όλος ο χώρος ήταν πριν ΧΑΔΑ και βλέπεται τη διαφορά που υπάρχει. Μας έδειξαν πώς κάτω από το μηχάνημα του δεματοποιητή συγκεντρώνονται τα υγρά απόβλητα, τα οποία οδηγούνται σε δεξαμενή όπου εκεί πλέον βγαίνει νερό, κατάλληλο προς άρδευση. Ήταν μία εμπειρία που έπρεπε να ζήσουμε όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά, δυστυχώς όμως αν και η ΤΕΔΚΛ είχε διαθέσει λεωφορείο για το Κρανίδι, δεν υπήρξε ανάλογη συμμετοχή. Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, όμως την οριστική λύση θα τη δώσει η ολοκληρωμένη διαχείριση».

Ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για χάσιμο, δήλωσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα με κοινή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων


Πηγή: http://www.lakonikos.gr/index.php?c_id=5&n_id=1252

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου