kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΔΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΣΤΟ ΑΦΥΣΣΟΥ !!!!




Με την αρ. πρωτ: ΥΠΠΟΤ/ΓΔΑΠΚ/ΑΡΧ/Α1/Φ5/27217/898/18-03-2010, η Γενική Δνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς ... του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, απεφάσισε και ενέκρινε "κατ' αρχήν από πλευράς Αρχαιολογικού Νόμου, την Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΠΠΕ) για το έργο ''Εγκατάσταση Εξοπλισμού Δεματοποίησης - Προσωρινής Αποθήκευσης Αστικών Σύμμεικτων Απορριμμάτων (ΑΣΑ0 Διαχειριστικής Ενότητας (ΔΕ) Σπάρτης, στη θέση ''Προβατομάνδρα'' του ΔΔ Αφυσσού του Δήμου Σπαρτιατών Λακωνίας. Το έργο θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τη συνημμένη και θεωρημένη από τις Διευθύνσεις Προιστορικών και κλασικών Αρχαιοτήτων και Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων μελέτη, υπό τους εξής όρους:
1. Το έργο εκρίνεται στο συγκεκριμένο χ΄'ωρο με αποκλειστική προθεσμία δύο (2) ετών από την ημέρα αρχικής λειτοθργίας του δεματοποιητή.
2. Η μελέτη αποκατάστασης του υφιστάμενου Χώρου Ανεξέλεγκτης Δι΄'αθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α) θα υποβληθεί για έγκριση στις συναρμόδιεςΕ' Ε.Π.Κ.Α. και 5η Ε.Β.Α.
Σε περίπτωση μη τήρησης των παραπάνω όρων, αίρεται αυτομάτως η ισχύς της Αποφάσεως.
Η άδεια αυτή χορηγείται από πλευράς Αρχαιολογικού Νόμου και δεν αντικαθιστά άλλη συναρμόδιας Αρχής''.

Αυτή είναι η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού !! Μπράβο τους !!

Ύστερα απ' αυτή την απόφαση πετούν στο καλάθι των αχρήστων τις γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων τοπικών αρχαιολογικών Εφορειών για το εν λόγω θέμα, απαξιώνοντάς τες και υπηρεσιακά αλλά και επιστημονικά. Προφανώς για τέτοιες τραγελαφικές αποφάσεις τα διακηβευματα είναι πολλά. Πρωτίστως οικονομικά και πολιτικά και δευτερευόντος λογικά, πραγματικά, ανθρώπινα, περιβαλλοντικά ...
Είναι δυνατόν οι δεματοποιητές και τα δεματοποιημένα σύμμεικτα σκουπίδια να παραμένουν εντός ΧΑΔΑ; Και προσέξτε σε ΧΑΔΑ υπερκορεσμένους, σε ΧΑΔΑ που βρίσκονται στο μέσον μιας περιοχής που βρίθει από αξιόλογα μνημεια κλασικής, βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου; Θα φτιάξουν υπερσύγχρονες προσωρινές πυραμίδες με αγκωνάρια τα πλαστικοποιημένα σκουπίδια δίπλα σε αρχαιολογικούς χώρους;
Τι σημαίνει η προσωρινότητα των 2 ετών; Δηλ. Θα βλάψουμε προσωρινά το ζωτικο περιβάλλοντα χώρο των μνημέιων - και τα μνημεία προσωρινά για 2 χρόνια; και μετά; τα μνημεία θα βρίσκονται στον φυσικό περιβάλλοντα χώρο τους ; τρελλά πράγματα που μόνο στη χωρα μας συμβαίνουν.. Ποιοι τα σκαρφίζονται αυτά; Φυσικά άνθρωποι που υποτίθεται σκέφτονται το καλό μας ή μάλλον το όποιο συμφέρον τους ! ! ! Τους ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.... Άλλωστε μάθαμε πλέον την οδό η οποία δεν είναι άλλη από την οδό της δικαιοσύνης.
Οι εκλεγμένοι ή διορισμένοι άρχοντες σε τοπικό και εθνικό επίπεδο οδηγούν τα πράγματα στην αντιπαράθεση με αποφάσεις κομένες και ραμένες στα μέτρα τους για να κάνουν τις'' δουλειές τους''. Μετά θα ψάχνουν για εμπιστοσύνη, κοινωνική συναίνεση.... Τότε ας ψάξουν να τα βρουν.
Οι πολιτικοί μας με ψέματα, ψευδή οικονομικά στοιχεία ... οδήγησαν την χώρα σε αδιέξοδα και τώρα αφού οι Κουτόφραγκοι ευρωπαίοι μας έπιασαν θα αλλάξουν τομείς.
Θα αρχίσουν - ήδη τα έχουν αρχίσει, θυμηθείτε ''μόνο 7 Σκουπιδότοποι λειτουργούν στην Ελλάδα - οι πολιτικοί μας τα περιβαλλοντικά ψέματα που κρύβουν προσωρινές πράσινες επιχειρηματικές δραστηριότητες που οδηγούν και πάλι σε προσωρινότητα και όχι σε τελεσίδικες λύσεις, έτσι απλά για να βρίσκουμε τρόπους να σπαταλούνται χρήματα και να διακηβευεται η δημόσια υγεια... κλπ κλπ και παλι τα ίδια.
Αν από τα τέλη του 2008 είχαν εγκατασταθεί ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ οι δεματοποιητές και λειτουργούσαν, τέλη του έτους 2010 θα έπρεπε να είχαν σταματήσει να λειτουργούν. Βρισκόμαστε ήδη στο μέσον του έτους 2010 και μιλάμε ακόμα για δεματοποιητές και προσωνινότητα για 2 χρόνια... Έλεος σκεφθείτε κάτι άλλο κάτι πιο έξυπνο...
Οι εκλεγμένοι με τον περίφημο Καλλικράτη, θα είναι κατα την μεγαλύτερη πλεοψηφία, αυτοί που ήταν εκλεγμένοι και πριν. Θα είναι αυτοί που έχουν οδηγήσει τα πράγματα σ' αυτά τα αδιέξοδα και οι οποίοι χωρίς ντροπή θα ξαναζητήσουν χρόνο, προσωρινότητα, για να μην διαψεύσουν ποτέ το ελληνικό ρητό: ''Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού". Έτσι το ελληνικό πολιτικό ήθος παραμένει, διαιωνίζεται, παράγεται και αναπαράγεται για να μην χαθούν τα κεκτημένα.
Εμείς όμως ως απλοί άνθρωποι δεν θα τους δώσουμε άλλο χρόνο διότι τον είχαν και δεν έκαναν τίποτα. Αν τους ξαναδώσουμε, πάλι τα ίδια θα βρούν να κάνουν. Γι' αυτό θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους. Τα 40 χρόνια ανοχής είναι πολλά, είναι μια ζωή, δεν έχουμε άλλη να τους δώσουμε ...
Ας αφήσουν το: δεν ευθύνεται ο Δήμος, η περιφέρεια κλπ και να δώσουν εδώ και τώρα τελικές αξιόπιστες λύσεις στο περιβαλλοντικό έγκλημα που διέπραξαν όλα αυτά τα χρόνια. Αν δεν μπορούν ας πάνε σπίτια τους να ξεκουραστούν για όλη αυτή την προσφορά τους ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου