kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ




Έγινε της ανακύκλωσης !!!

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή των Λακώνων στο μεγάλο γεγονός ανακύκλωσης παλιών ηλεκτρικών συσκευών που συνδιοργάνωσαν ο Skai 100,3 και ο Fly 89,7 το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στην πλατεία του Αγίου Νίκωνα! Πλήθος κόσμου έδωσε βροντερό παρόν στο ορισμένο σημείο συνάντησης παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, οι οποίες, ωστόσο, δεν κατάφεραν να ανακόψουν τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος !
Οι Λάκωνες πήραν προσωπικά την υπόθεση "φύση" και απέδειξαν περίτρανα πως είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που αφορούν στην κληρονομιά των επόμενων γενεών .
Αίσθηση προκαλούν, λοιπόν, οι 12 τόνοι παλιών ηλεκτρικών συσκευών που συγκεντρώθηκαν στα εγκατεστημένα containers, αριθμός που τοποθετεί τη Σπάρτη στην πρώτη θέση των πόλεων που ανακύκλωναν το Σάββατο 16 Ιανουαρίου.
Συγκινητική, βέβαια, ήταν , εκτός από την παρουσία των πολιτών, η ανταπόκριση που έδειξαν οι τοπικοί φορείς, οι απανταχού δήμοι και "άρχοντες" του τόπου .
Η Εκκλησία του Αγίου Νίκωνα, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο δήμος Σπάρτης μέσω του δημοτικού συμβούλου, κυρίου Καραχάλιου, ο οποίος είχε αναλάβει την υποστήριξη της ανακύκλωσης, ο δήμος Θεραπνών και ο δήμαρχος, κύριος Ράλλης, ο κύριος Κουρνιώτης, πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτη, η Νομαρχιακή Αυτοδιοικηση Λακωνίας, μέσω της νομαρχιακής συμβούλου, κυρίας Τζανετέα, ο Δήμος Μυστρά μέσω του δημάρχου, κυρίου Αποστολάκου και του δημοτiκού συμβούλου , κυρίου Σουμάκη, Η Δήμητρα Ζαραφωνίτη, υπεύθυνη ανακύκλωσης, ο Αγροτικός Σύλλογος Αφυσσού με τον πρόεδρο κύριο Πλειώτα Χρήστο, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινόραχης, κύριος Λάμπρος Παλαιοκώστας, η κυρία Αναστασία Γιαννακοπούλου, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του αγώνα κατά των απορριμμάτων στο Αφυσσού ο Δήμος Γυθείου με τον αντιδήμαρχο, κύριο Κυλάκο, και ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων μέσω του προέδρου, κυρίου Αργειτάκου, έδωσαν το παρών και συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχημένη διεξαγωγή της ανακύκλωσης .
"Οδηγoί" του μεγάλου αυτού γεγονότος ο Άρης Πορτοσάλτε και ο Λεωνίδας Καρβουνιάρης οι οποίοι από τα δύο ειδικά διαμορφωμένα studio στην πλατεία του Αγίου Νίκωνα μετέφεραν σε όλη την Ελλάδα το κλίμα που επικρατούσε στη Σπάρτη, την Κέρκυρα, τη Δράμα, το Ρέθυμνο και τη Λαμία .
Η διοργάνωση, όπως διαφαίνεται, θα στιγματίσει το 2010 και θα αποτελέσει την αρχή ανάλογων γεγονότων στο εγγύς μέλλον! Ο fly fm 89,7 ευχαριστεί όλους όσοι ενεργοποιήθηκαν για την ανακύκλωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών και ιδιαίτερα τους Λάκωνες πολίτες , οι οποίοι απέδειξαν με την αξιόλογη ατομική τους συμμετοχή ότι είναι άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι σε ανάλογα ζητήματα και ικανοί να προσφέρουν ανιδιοτελώς! Ευχαριστούμε, επίσης , τον κύριο Γιάννη Φουντά και το Magnet electric Σπάρτης για την προσφορά του δώρου και την ενεργή συμμετοχή του στην ανακύκλωση.
Το κείμενο είναι από την ιστοσελίδα του www.flyradio.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου