kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟ ΑΦΥΣΣΟΎ


Σχετικά με τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Σπαρτιατών έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:
Με έκπληξη είδαμε ότι σε έντυπο του Δήμου αναφέρεται ότι:
Ο Δήμος Σπαρτιατών με συνδιοργανωτή τον Συλλογό μας, διοργανώνει αποκριάτικη γιορτή με φωτιά στις 14/02/2010 στο Αφυσσού.
Αναγκαζόμαστε να διαψεύσουμε την ανακοίνωση αυτή, διότι δυστυχώς, καμιά επιστολή του Δήμου Σπαρτιατών και καμιά επαφή με το Προεδρείο του Συλλόγου μας δεν έγινε ποτέ από τον Δήμο Σπαρτιατών. Παρακαλούμε άλλη φορά για να μην δημιουργούνται προβλήματα τέτοιου είδους και να μην γνωρίζει ποιος κάνει τι, ποιος οργανώνει τι κλπ, να μας ενημερώνει και να μας καλεί προς συζήτηση.
Άναυδοι παρακολουθήσαμε από την τηλεόραση, την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε ‘’τα σουβλάκια αυτών των εκδηλώσεων’’. Αυτό που κρατήσαμε είναι η προχειρότητα με την οποία διοργανώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις από τον Δήμο μας και χωρίς την συμμετοχή των προέδρων των Πολιτιστικών Συλλόγων ή άλλων φορέων, μιας και ‘’όπως λένε’’ είναι συνδιοργανωτές. Είναι να απορεί κανείς πως δίδονται 5.000 περίπου σουβλάκια σε μία εκδήλωση όπως αυτή των Αλεσίων (με συνολική επιχορήγηση 6.000€ περίππου), όταν εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στο Πανηγύρι μας, την Αγία Κυριακή, με καθήμενους 1.300 άτομα δεν μπορούν να διανεμηθούν τόσα πολλά σουβλάκια. Προφανώς ο Δήμος Σπαρτιατών, θεωρεί ότι στα Αλέσια συμμετέχουν περισσότερα από 1300 άτομα, ή κατ’ αυτόν τον τρόπο, στρέφει τους δημότες σ’ αυτήν την εκδήλωση, αντιπαλεύοντας έτσι τις υπόλοιπες έξι εκδηλώσεις του (χωρίς αυτή του χωριού μας) που ανακοίνωσε ότι θα γίνουν ταυτόχρονα στα άλλα χωριά ή οικισμούς του Δήμου (στον Κλαδά, στις Αμύκλες, στο Βαφειό, στα Καλύβια Σοχάς, στο Γούναρι). Ένας καλύτερος προγραμματισμός δεν θα έβλαπτε, έτσι ώστε να μην συμπίπτουν οι ημερομηνίες και να μπορεί ο δημότης να πάει σ’ όλες τις εκδηλώσεις ή τις περισσότερες και να μην ανταγωνίζεται η μία την άλλη.
Ακούσαμε από ‘’επίσημο στόμα’’ του Δήμου μας, ότι ο ψήστης των σουβλακίων της εκδήλωσης της Τσικνοπέμπτης, που έλαβε χώρα στην πλατεία της Σπάρτης, πληρώθηκε με το ποσό των 500€. Αν αυτό αληθεύει και ψήθηκαν στην εκδήλωση αυτή, 2.500 σουβλάκια, τότε το ψήσιμο του ενός σουβλακίου κόστισε περίπου 0,50€.
Τώρα αν αναλογιστούμε ότι σκόπευαν να επιχορηγήσουν με φαγώσιμα και ποτά ποσού 800€ συν ΦΠΑ το Σύλλογό μας, και να συμμετάσχει ο Σύλλογός μας στα υπόλοιπα έξοδα της αποκριάτικης εκδήλωσης, που ως Δήμος Σπαρτιατών σκόπευαν να οργανώσουν στο Αφυσσού, τους δηλώνουμε ότι εμείς ψήστες του Δήμου δεν θα γίνουμε. Είμαστε ψήστες του Συλλόγου μας.
‘’Το κοκκαλάκι το οποίο μας δίνετε, δεν θα το πάρουμε, διότι δώσατε το κρέας αλλού’’.
Για λόγους αξιοπρέπειας ως Σύλλογος και ως άτομα θα αναλάβουμε όλα τα έξοδα και θα προσφέρουμε, όπως πάντα άλλωστε, αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες μας για να οργανώσουμε μια πετυχημένη εκδήλωση στο χωριό μας.
Σ’ αυτήν την αποκριάτικη γιορτή που διοργανώνουμε, φορέστε τις μάσκες σας, αφήστε για μια μέρα τα προβλήματά σας στην άκρη, και ελάτε στο χωριό μας να διασκεδάσετε δωρεάν.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: εδέσματα ψησταριάς - και όχι μόνο ΈΝΑ σουβλάκι -, κρασί, αναψυκτικά, βεγγαλικά, όχι μία αλλά πολλές εστίες φωτιάς που θα στηθούν δίπλα από το κεντρικό ‘’νυχτέρι’’, πρωτότυπα μασκαρέματα τοπικής επικαιρότητας, κέφι, μουσική διασκέδαση. Θα βραβευθεί ο καλύτερος μασκαράς.
Επειδή ο Σύλλογός μας σκοπεύει να συμμετάσχει στο Καρναβάλι του Μυστρά την Καθαρά Δευτέρα, με άρματα και πεζοπόρα τμήματα, με θέμα: ‘’σκουπιδομαχίες - σκουπιδομάχοι’’, καλούμε, ‘’όσα μικρά και μεγάλα παιδιά’’ του χωριού μας ή του Δήμου μας, επιθυμούν να πλαισιώσουν το γκρουπ μας, στο Καρναβάλι, να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλ: 6936538000 ή στο 2731020181. Θα τους δοθούν διευκρινίσεις και θα τους προσφερθεί η φορεσιά.
Ευχαριστούμε θερμά και από καρδιάς τους χορηγούς μας, επικοινωνίας: δηλ. το Ραδιόφωνο Πολιτεία 90,7FM, την Εφημερίδα Λακωνικό Τύπο, την Εφημερίδα Λακωνική Επικαιρότητα και το Λακωνικό Site: www.apela.gr.
Ένα μεγάλο εγκάρδιο ευχαριστώ στον Χορηγό Προβολής μας τον Νίκο Πουλόπουλο ‘’ΠΛΑΙΣΙΟ’’.

Μετά τιμής
Ο Πρόεδρος του Αγροτικό Πολιτιστικού και
Αθλητικού Συλλόγου Αφυσσού ‘’Διόσκουροι’’

Χρήστος Πλειώτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου