kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Όργιο νοθείας στα καύσιμα του Στρατού

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011, 11:15
Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=405235&cid=4
Ένα διαχρονικό σκάνδαλο συντελείται με τα καύσιμα που προμηθεύεται ο Ελληνικός Στρατός αλλά και η Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, με την εκάστοτε φυσική και πολιτική ηγεσία να κωφεύει, τη Δικαιοσύνη να παραμένει άπραγη, με αποτέλεσμα η υπόθεση να παραμένει στο συρτάρι.
Οι αποκαλύψεις των εκπομπών «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δεν σταματούν εδώ. Δύο αντιλαθρεμπορικά σκάφη που απέκτησε η Ελλάδα έναντι αδράς αμοιβής, παραμένουν δεμένα, σαπίζοντας στην Ελευσίνα, με τους «λαθρέμπορους» να αλωνίζουν ελεύθεροι. Η δεύτερη αποκάλυψη αφορά τους μειοδοτικούς διαγωνισμούς που γίνονται για τα… «μάτια του κόσμου». Η διαδικασία που ακολουθείται βασίζεται στην επί Χούντας απόφαση, (1969) του Γ. Παπαδόπουλου, που δεν προβλέπει την προκήρυξη διαγωνισμού για τους προμηθευτές πετρελαίου.
Ο φάκελος λαθρεμπόριο-νοθεία καυσίμων άνοιξε. Το ρεπορτάζ της δημοσιογραφικής ομάδας του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου συνεχίζεται. Οι αποκαλύψεις θα προκαλέσουν πονοκέφαλο σε όλους όσους αυτά τα χρόνια αποκόμιζαν τεράστια κέρδη, κερδοσκοπώντας.
Το όργιο νοθείας στα καύσιμα του ελληνικού στρατού, ο οποίος προμηθεύει, μάλιστα, εδώ και τόσα χρόνια τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος, για την κίνηση των οχημάτων, κατήγγειλε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας. Μάλιστα, αν και χτύπησε την πόρτα του τότε υπουργού Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο υπουργός απλά τον παρέπεμψε σε άλλον «υπεύθυνο», τον εισαγγελέα, «νίπτοντας τας χείρας του» και η υπόθεση… έκλεισε!

Από το 1983 η δράση των επιτηδείων συνεχίζεται δίχως να δίδεται ένα τέρμα στην αθλιότητα των κερδοσκόπων, ακόμη και μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες του κ. Σούρλα, τις οποίες έφερε στη Βουλή με 14 ερωτήσεις. Τα διαφυγόντα κέρδη όλα αυτά τα χρόνια υπολογίζονται στα 357 δις, σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Τι έδειξαν οι αναλύσεις

Από αναλύσεις δειγμάτων του πετρελαίου κίνησης, που προμηθεύονται από τις Ε.Δ, προέκυψε ότι το πετρέλαιο βρέθηκε μη κανονικό – νοθευμένο σύμφωνα με την ανάλυση του Γενικoύ Χημείου του Κράτους.
Από τις αναλύσεις προέκυψε ότι το πετρέλαιο βρέθηκε μη κανονικό – νοθευμένο καθώς περιείχε νερό που ανέρχεται μέχρι και στα 67.000 mg/kg ενώ το ανώτερο επιτρεπτό όριο είναι τα 200 mg/kg, θείο μέχρι και 2356 mg/kg όταν το ανώτερο προβλεπόμενο όριο είναι τα 50 mg/kg.

Το σκάνδαλο είναι διαχρονικό. Νέα δείγματα από πετρέλαιο με το οποίο εφοδιάζονται τα οχήματα του Στρατού, κατόπιν χημικής εξέτασης αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Υπομονή!

Από τη μοναδική μονάδα αποτέφρωσης (αποτεφρωτήρας νοσοκομειακών απορριμμάτων) που λειτουργεί στα Άνω Λιόσια, σύμφωνα με τον χημικό Γεώργιο Παπαδόπουλο, εκλύονται στην ατμόσφαιρα 33 κιλά διοξειδίου του θείου, δηλαδή 15,5 κιλά θείο, τα οποία σε αναγωγή με την ίδια περιεκτικότητα, εμπεριέχονται επί της ουσίας σε 13 τόνους του πετρελαίου του στρατού που χρησιμοποιεί περίπου 100 εκατομμύρια λίτρα το χρόνο.

Επιπτώσεις από νοθευμένο πετρέλαιο-από το 1969 η απόφαση για την προμήθεια

Βάση επιστημονικών εκτιμήσεων το πετρέλαιο με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο:

• Βλάπτει τα δάση, τις λίμνες, τα κτίρια και τα μνημεία.
• Προκαλεί βλάβες στους κινητήρες και στα συστήματα μετεπεξεργασίας των καυσαερίων.
• Προκαλεί αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και αυξάνει την θνησιμότητα.

Το σκάνδαλο και η ένοχη (;) σιωπή
Όπως αναφέρει ο κ. Σούρλας σε ενημερωτικό σημείωμά του, τα πρώτα στοιχεία περιήλθαν σε γνώση του το 2004. Προχώρησε σε μία σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων και συγκεκριμένα 14 ερωτήσεις, προκειμένου να πληροφορηθεί τα περί προδιαγραφών και γενικώς την διαδικασία προμήθειας πετρελαίου από τις ένοπλες δυνάμεις.

Στη συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2007 κατατέθηκε σχετικός φάκελος στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στη στρατιωτική Δικαιοσύνη, χωρίς ωστόσο να δοθούν απαντήσεις, πόσο μάλιστα, όταν πρόκειται για υπόθεση των Ε.Δ που έπρεπε να υπάρχει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης και να μην πλανώνται «σκιές» ως προς την διαχείριση των οικονομικών. Ο βουλευτής της ΝΔ όμως, έχοντας στα χέρια του νεώτερα στοιχεία, βάσει των οποίων το όργιο νοθείας, επιβεβαιωμένα, συνεχιζόταν, θεώρησε επιβεβλημένο να προσφύγει και πάλι στον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου (στις 7/6/2010) ο οποίος έδωσε παραγγελία στις αρμόδιες εισαγγελίες για τη διερεύνηση του θέματος.

Ο κ. Σούρλας με επιστολή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής φέρει προ των ευθυνών την κυβέρνηση, τα κόμματα, τις στρατιωτικές, δικαστικές αρχές, προκειμένου να ανοίξει ο «φάκελος» λαθρεμπορίου-νοθευμένων καυσίμων.

Την ίδια ώρα πολλά ερωτηματικά προκαλεί η παραίτηση του Γ.Γ Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλη. Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, διέταξε έρευνα για να διαπιστωθεί συσχετισμός της παραίτησης με παραμηχανισμό του Υπουργείου Οικονομικών, για την καθυστέρηση είσπραξης προστίμων που είχαν επιβληθεί για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Υπομονή, η έρευνα συνεχίζεται!
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
Διαβάστε επίσης:
Εκτεταμένη νοθεία στα καύσιμα του στρατού,
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011, 18:20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου