kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΑΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ

''Να τολμάς για κάτι που είναι σωστό και να επιμένεις για αρκετό χρόνο σ' αυτό ....'' 


ΝΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗς ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΜΠΝΕΥΣΤΉ ΤΗΣ ΤΟΝ κ ΑΓΥΡΟΠΟΥΛΟ ΣΤΑΥΡΟ. 
  
ΟΡΙΣΤΕ ΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ !!! ΑΔΡΑΞΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ(ΣΕ) ΑΦΟΡΟΥΝ , ΝΑ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ, ΝΑ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΡΥΠΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ (ΜΟΥ)ΣΟΥ, ΝΑ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΓΙ’ ΑΥΤΑ… ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΌΦΕΛΟΣ !!!!!

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΧΩΡΙΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ‘’ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ’’ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.

Τι μας πρότειναν ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΈΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΈΝΟΙ ΆΡΧΟΝΤΕΣ μας από το 2008;

Πρότειναν ή συμφώνησαν σ’ αυτό που τους πρότειναν: την προσωρινή λύση των δεματοποιητών για σύμμεικτα απορρίμματα για 2 χρόνια. Μετά θα ξαναείχαμε πρόβλημα, δηλ. 2011.

Πόσα χρήματα θα είχαμε ξοδέψει ή θα ξοδέψουμε για την προσωρινή λύση των δεματοποιητών (έτσι προβλέπει ο ΠΕΣΔΑ) ως κράτος, ως περιφέρεια για την περιοχή της Λακωνίας;

ΟΙ 3 ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ για τον Νομό Λακωνίας κόστισαν ας πούμε περίπου 1.500.000€.  Το ετήσιο κόστος λειτουργίας του κάθε δεματοποιητή είναι περίπου 250.000€. Άρα 3 δεματοποιητές Χ 250.000€ =7 50.000€ ετησίως. Δηλ. για 2 χρόνια 1.500.000€. Έτσι συνολικά θα έχουμε ξοδέψει 3.000.000 για 2 χρόνια, για μια προσωρινή λύση που δεν έχει χρονικό ορίζοντα

Θα τα έχουμε ξοδέψει ή θα τα ξοδέψουμε για το ΤΙΠΟΤΑ !!! 

Αυτό το τίποτα για τους μεγαλοεπιχηρηματίες είναι το στοίχημα. Αφού θα έχουμε μπάλλες από σύμμεικτα δεματοποιημένα απορρίμματα 2 – 3 ετών κάτι θα πρέπει να τα κάνουμε. Ποιος έχει τη λύση; Φυσικά οι μεγαλοεπιχηρηματίες. Θα έλθουν λοιπόν ως ‘’Σωτήρες’’ θα στήσουν εργοστάσια καύσης ή άλλου είδους επιχειρήσεις που δεν θα είναι και ότι καλύτερο και θα προσφέρουν κοινωνικό, περιβαλλοντικό έργο. Θα κονομήσουν ταυτόχρονα χοντρά και θα είναι πλέον οι κυρίαρχοι του σκουπιδιού. Δηλ. αφήνουμε τα προβλήματα να φθάσουν ‘’ως το κόκκαλο’’ και ξαφνικά ως δια μαγείας έρχεται κάποιος να πλουτίσει να εκμεταλλευτεί το σκουπίδι που είναι τελικά μέγας πλούτος.

Από την άλλη, ο Δήμος Σπάρτης βρίσκεται από το 2008 σε δινή θέση διότι αν κλείσει ο ΧΑΔΑ Αφυσσού τι θα κάνει; Πως θα ανταποκριθεί στη διαχείριση των απορριμμάτων; Αν τα μεταφέρει και αν λάβουμε υπόψη μας περυσινή απόφαση του ΔΣ θα διαπιστώσουμε ότι μόνο για την μεταφορά των σκουπιδιών για 6 μήνες θα πλήρωνε 600.000€ περίπου !! Λεφτά για πέταμα δηλ. και όχι λέφτά για επένδυση στο θέμα των σκουπιδιών… Ας δώσει αυτά τα χρήματα για να μετάσχει στο παρακάτω προτεινόμενο σχήμα – λύση – ή ας ξεκινήσει ο ίδιος την λύση !!!  
Ιδού η Ρόδος …

Με τα ίδια λεφτά όμως αλλά και άλλα που ξοδεύουν οι Δήμοι (μεταφορά σκουπιδιών) διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια μας, ‘’ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ’’, με βάθος χρόνου 30 ετών. Πως;

Διαβάστε την πρόταση στο: http://afyssos.blogspot.com/2011/06/blog-post.html


Το κόστος της επένδυσης για την σύσταση εταιρείας λαϊκής βάσης για την διαχείριση των σκουπιδιών θα έχει κόστος περίπου 3.000.000€ και θα έχει απόσβεση σε 2 χρόνια περίπου. Τα υπόλοιπα 28 χρόνια η εταιρεία λαϊκής βάσης που θα αναλάβει να διαχειριστεί αειφορικά τα απορρίμματά μας με την συμμετοχή μας, θα έχει περίπου κέρδος πάνω από 2.000.000 ετησίως. 

Δηλ. το προϊόν που εγώ παράγω δηλ. τα σκουπίδια μου τα διαχειρίζομαι με αειφορικό τρόπο δηλ. με διαλογή στην πηγή, με ανακύκλωση, με κομποστοποίηση, επαναχρησιμοποίηση και παράλληλα έχω και οικονομικό κέρδος.  

Επίσης κατά αυτόν τον τρόπο δεν αυξάνονται και τα δημοτικά τέλη καθαριότητας που πληρώνω ως δημότης.

Σκεφθείτε τι θα πληρώνει, ο καθένας μας - και χωρίς κανένα κέρδος - όταν θα αναλάβει την διαχείριση των σκουπιδιών ένας μεγαλοεπιχειρηματίας.... Θα είμαστε τα χαζά ''πελατάκια του'' που μέσω των Δήμων θα τον παρακαλάμε κιόλας να πάρει τα σκουπίδια μας, να τα διαχειριστεί … και με αμφίβολο τρόπο για την υγεία μας, πχ μέσω της καύση, πυρόλυσης, θερμόλυσης, θερμικής επεξεργασίας κλπ

Τόσα χρόνια λοιπόν οι Δήμοι, οι Δήμαρχοι, οι Πολιτικοί μας, επένδυσαν σε λύσεις μηχανημάτων, σε επιχειρηματίες ή στο τίποτα ή στο ανεξέλεγκτο. Οι πολίτες ΣΗΜΕΡΑ προτείνουν, έχουν μια αειφορική λύση.

Οι Δήμοι λογικά θα πρέπει να ακολουθήσουν τους δημότες τους και όχι τους επιχειρηματίες. Μόνο τότε θα υπάρξει βιώσιμη λύση για τα απορρίμματα. Μόνο τότε θα έχουμε όλοι μας κέρδος ως κοινωνία, διαχειριζόμενοι από μόνοι μας τα προϊόντα μας δηλ. τα σκουπίδια μας. Κοιτάξτε τι γίνεται σήμερα στη χώρα μας. 
Όλα τα ‘’σπασμένα των αρχόντων μας’’ εμείς οι πολίτες καλούμεθα να πληρώσουμε. Θα πληρώσουμε πρόστιμα ή θα πληρώσουμε και για τα σκουπίδια μας; Τα σκουπίδια είναι πλούτος διότι ότι πετάμε είναι χρήσιμο και μπορεί να ανακτηθεί είτε ως ανακύκλωση είτε ως λίπασμα είτε ως ηλεκτρική ενέργεια είτε ως βιαέριο…. Άρα δεν είναι τρελλοί οι επιχειρηματίες που θέλουν να ασχοληθούν μ’ αυτά.

Τα σκουπίδια είναι ένα προϊόν που συνεχώς παράγουμε και αυξάνεται, 5%-10% ετησίως. Επομένως το σκουπίδι, αυτός ο πλούτος δηλ. αν το διαχειριστείς σωστά, στο χρόνο που πρέπει και με τις σωστές μεθόδους, θα έχεις πολλαπλά οφέλη. Οφέλη κοινωνικά, πολιτιστικά οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά. Γιατί λοιπόν τον πλούτο αυτόν να τον δώσουμε (να τους πληρώνουμε συνεχώς 85€ το τόνο) στους μεγαλοεπιχειρηματίες ενώ μπορούμε να το διαχειριστούμε μόνοι μας, να γλυτώνουμε και αυτά που θα τους δίναμε αλλά και να έχουμε και κέρδος; 
 
Η υπό σύσταση εταιρεία που αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων μας που θα έχει τη μορφή λαϊκής βάσης μας καλεί να γίνουμε μέτοχοι σ’ αυτήν αγοράζοντας συμβολικά έστω και μία μετοχή με 85€ (δηλ. όσο θα πληρώνατε κατ’ εξακολούθηση για κάθε τόνο σκουπιδιών).

Επίσης καλούνται και οι Δήμοι να γίνουν μέτοχοι σ’ αυτήν την λαϊκή εταιρεία ακολουθώντας τον παλμό των δημοτών τους που δεν θέλουν με τίποτα ‘’το κακό τους’’. 
 
Αντίθετα επιθυμούν μια Λακωνία πρωτοπόρα, μια Σπάρτη η οποία θα γίνει πρότυπο και για άλλες αντίστοιχες ελληνικές ή ξένες περιοχές που έχουν τα ίδια προβλήματα να αντιμετωπίσουν.
 
Ας αγκαλιάσουν οι Δήμοι και λοιποί φορείς του τόπου αυτή την προσπάθεια ή ας μπουν μπροστά!!!
Αν είναι να αποτύχουμε ας αποτύχουμε μαζί αφού θα το έχουμε παλέψει !!!

Η επιλογή δική σας !!!!

1 σχόλιο:

  1. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑ. ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΝ ΝΑ ΠΕΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΛΗ ΛΥΣΗ , Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΤΤΑ. ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΙΤΤΑ ;
    ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή