kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

Είναι δυνατόν να ενημερώνει τους δημότες με ανακρίβειες σχετικά με την εναπόθεση των απορριμμάτων στον ΧΑΔΑ Αφυσσού. Με ποια απόφαση δικαστική κ Δήμαρχε σας έχει επιτραπεί αυτό το οποίο ισχυρίζεστε; Σε τι αποσκοπούν τα όσα λέτε;
Αντίθετα κ Δήμαρχε όπως πολύ καλά γνωρίζετε, υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις - και πολύ πρόσφατες μάλιστα - οι οποίες:
‘’υποχρεώνουν τον Δήμο Σπάρτης:
1. να παύσει τη λειτουργία του ΧΑΔΑ Αφυσσού
2. να παραλείψει την εγκατάσταση του δεματοποιητή στον ΧΑΔΑ Αφυσσού
3. να παραλείψει την εναπόθεση στον χώρο του ΧΑΔΑ της λυματολάσπης του ΒΙΟΚΑ Σπάρτης’’…
Επομένως
Σε τι ωφελούν αυτές οι ανακρίβειες; Αντί να πείτε ‘’ένα μεγάλο ευχαριστώ’’ στους κατοίκους του Αφυσσού της Κοκκινόραχης, των Χρυσάφων και της Σπάρτης που ανέχονται ακόμα και σήμερα αυτή την κατάσταση, εσείς ‘’ρίχνετε λάδι στη φωτιά’’. Κύριε Δήμαρχε ας είστε λίγο προσεκτικός και μην πολιτικολογείτε. ‘’Μην παίζετε με τα νεύρα’’ των δικαιωμένων κατοίκων από την δικαιοσύνη.

Διαβάστε λοιπόν τα όσα είπε ο κ Δήμαρχος Σπάρτης ην Πέμπτη, 09 Ιούνιο 2011 στον FLY Fm για τα απορρίμματα
Στο πολύκροτο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αναφέρθηκε, σήμερα το πρωί στην εκπομπή Λακωνία Χωρίς Σύνορα και το Λεωνίδα Καρβουνιάρη, ο δήμαρχος Σπάρτης, κύριος Αργειτάκος.
Αρχικά, τόνισε ότι στο προεκλογικό του πρόγραμμα υπήρξε μέριμνα για το ζήτημα των απορριμμάτων και της προσωρινής τους διαχείρισης, αφού το θέμα της συνολικής και μόνιμης διαχείρισης των σκουπιδιών αρμόδια είναι η Περιφέρεια. Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος και η παράταξή του δεν ευθύνονται αν στην πορεία άλλαξε ο περιφερειακός σχεδιασμός και δήλωσε “εγκλωβισμένος” στις κινήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Κατόπιν, χαρακτήρισε απόλυτα νόμιμη τη συνέχιση της εναπόθεσης απορριμμάτων στο ΧΑΔΑ Αφυσσού, αφού προκύπτει από δικαστική απόφαση.
Αναφορικά με την πρόταση του κυρίου Φούρκα, επί νομαρχιακής τους θητείας, να δώσει λύση στο πρόβλημα με υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ο δήμαρχος Σπάρτης δήλωσε άγνοια, υπογραμμίζοντας ότι ουδεμία πρόταση είχε κάνει ο κύριος Φούρκας και κάλεσε τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να σταματήσει τα παιχνίδια με τα απορρίμματα. Στην περίπτωση όμως που επιβεβαιωθεί ότι ο κύριος Φούρκας κατέθεσε επίσημη πρόταση για τη λύση του ζητήματος των σκουπιδιών, τότε ο ίδιος ο κύριος Αργειτάκος δε θα διστάσει, όπως ισχυρίστηκε, να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.
Ακολούθως, ο δήμαρχος Σπάρτης σχολίασε και την πρόταση του κυρίου Αργυρόπουλου, σημειώνοντας ότι έχει δύο αρνητικά σημεία, τα οποία είναι η πολυμετοχική του βάση αλλά και ο χρόνος που θα απαιτηθεί για να υλοποιηθεί το εγχείρημα, για το οποίο ο κύριος Αργυρόπουλος είχε αρχικά αποκαλύψει πως θα χρειαστούν 2.5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τώρα προσθέτει ένα εκατομμύρια ακόμα! Ο κύριος Αργειτάκος ολοκλήρωσε την ενότητα αυτή της συνέντευξής του καλώντας την Περιφέρεια να πράξει τα δέοντα σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Σε σχετική ερώτηση του Λεωνίδα Καρβουνιάρη αναφορικά με την ανάγκη βοήθειας της ΑΕ Σπάρτης από το Δήμο, ο κύριος Αργειτάκος έκανε λόγο για την περυσινή επιχορήγηση 30.000 ευρώ, αλλά και το αίτημα που κατέθεσε ο δήμος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τη χρήση του λεωφορείου του για τη μεταφορά των ποδοσφαιριστών, το οποίο απερρίφθη. Ο κύριος Αργειτάκος ολοκλήρωσε τη συνέντευξή του ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι ο δήμος δεν μπορεί να πάρει τις πλάτες του την ομάδα και δεν υπάρχει πλέον κάποιος τρόπος για να βοηθηθεί η ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου