kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Πρώτο Θέμα - αυτοδιοίκηση gr

Ε.Ε. ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Να προχωρήσουν άμεσα τον Περιφερειακό Σχεδιασμό για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Αττική προέτρεψε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο αρμόδιος Επίτροπος Περιβάλλοντος της Ε.Ε. Γιάνες Ποτότσνικ, κατά τη συνάντηση του την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα όπου βρέθηκε για τρεις ημέρες με τους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Ποτότσνικ που είχε συναντηθεί με τους δύο υπουργούς σχεδόν προ τριμήνου στις Βρυξέλλες (για να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ) εμφανίστηκε μεν ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει σημειωθεί με το κλείσιμο των παράνομων χωματερών (σ.σ. η χώρα μας έχει πάρει διορία μέχρι το καλοκαίρι για να κλείσουν όλες), σημείωσε ωστόσο ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η λύση του προβλήματος στην Αττική, καθώς εκεί παράγεται ο μεγαλύτερος όγκος απορριμμάτων σε όλη τη χώρα.

Συνάντηση και με το Δ. Λαυρεωτικής
Να σημειωθεί ότι ούτε και σε αυτή τη συνάντηση προσδιορίστηκε το ύψος της χρηματοδότησης από την Ε.Ε. (κατά πληροφορίες θα ανέρχεται σε περίπου 150 εκ. ευρώ), ωστόσο επισημάνθηκε ότι θα η κατασκευή των εργοστασίων είναι ενταγμένη και θα χρηματοδοτηθεί και από ευρωπαϊκά κονδύλια.
Πάντως, ο κ. Ποτότσνικ δεν ενημερώθηκε για τις δικαστικές περιπέτειες που έχει η υπόθεση (για να διαβάσετε σχετικό ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ), καθώς η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι σύντομα αυτές θα ξεπεραστούν.
Ήταν όμως ενημερωμένος και ασχολήθηκε με την «υπόθεση Κερατέα», καθώς συναντήθηκε την ίδια ημέρα με εκπροσώπους του Δήμου Λαυρεωτικής, οι οποίοι του εξέθεσαν την πρότασή τους να διαχειριστούν μόνοι τους τα απορρίμματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου