kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ξεκινά το ρεπορτάζ για μια, περιβαλλοντικά, υποβαθμισμένη περιοχή


Πηγή:

Ξεκινά το ρεπορτάζ για μια, περιβαλλοντικά, υποβαθμισμένη περιοχή
Μετά απο μια μακρά περίοδο σιωπής φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τη ευρύτερη περιοχή των Αγίων Τεσσαράκοντα.
Δώσαμε: Τόπο στην οργή. Χώρο στη Δικαιοσύνη. Χρόνο στη Αυτοδιοίκηση.
Έφτασε η εποχή που πρέπει να μιλήσουν και οι δημοσιογράφοι. Κάποια στιγμή έπρεπε να αρχίσει το ρεπορτάζ και η έρευνα για ότι γίνεται στην συγκεκριμένη περιοχή.
Ιδιαίτερου φυσικού κάλλους τόπος. Ιερός με μια εξέχουσα Μονή και δεκάδες εξωκλήσια. Τόπος με μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Περιοχή με βιολογικές καλλιέργειες και σημαντική παραγωγή ελιάς.
Τόπος υποβαθμισμένος περιβαλλοντικά και πληγωμένος οικολογικά.
Μια τεράστια και γερασμένη χωματερή, ένα νέο και εξελισσόμενο νταμάρι.
Οι υπηρεσίες που φέρουν την ευθύνη για ότι έχει γίνει και ότι πρόκειται να γίνει είναι: Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμος Σπάρτης, Δασαρχείο Σπάρτης, Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Η κοινωνία έχει αποδείξει ότι ενδιαφέρεται για την περιοχή. Εκατοντάδες πολίτες έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους σε ότι συμβαίνει κάτω από τα μάτια της Πολιτείας.
Χωματερή παράνομη. Νταμάρι οξύμωρο.
Το ρεπορτάζ ξεκινά. Συνήθως δεν προαναγγέλεται ένα ρεπορτάζ. Όμως θα είναι ένα ρεπορτάζ που θα κάνουν οι ίδιοι οι πολίτες. Στοιχεία, μαρτυρίες, καταγγελίες, θέσεις, απόψεις κι εκτιμήσεις που θα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν του κάθε φορέας που σχεδιάζει και αποφασίζει για την τύχη της περιοχής.
Κατά γενική ομολογία στη συγκεκριμένη περιοχή συντρέχουν αρκετοί λόγοι που θα έπρεπε να είμαστε, όλοι, προσεκτικοί.
Πάνω απ’ όλα, η συστηματική, επαναλαμβανόμενη και νομιμοφανής υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος επιβάλει την αποκατάσταση των «περιβαλλοντικών εγκλημάτων», τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και την επαναφορά κάθε διαταραγμένης ισορροπίας στην ευρύτερη περιοχή.

Είμαστε εδώ. Το ρεπορτάζ ξεκινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου