kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Καμπανάκι Αργειτάκου στην Περιφέρεια για το κόστος της διαχείρισης απορριμμάτων.

Αρχίζουν οι ανησυχίες εν αναμονή των δικαστικών αποφάσεων !!! Διαβάστε τι δήλωσε ο Δήμαρχος Σπάρτης στο Περιφερειακό Συμβούλιο..."Δεν θ' αντέξουν οι δημότες μια ακριβή λύση" ανέφερε ο Δήμαρχος Σπάρτης στο Π.Σ.  Την τραγική κατάσταση της Σπάρτης και της Λακωνίας μετέφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Σπάρτης Σταύρος Αργειτάκος.  "Η Λακωνία δεν έχει σήμερα χώρους απόθεσης αφού δικαστικές αποφάσεις έχουν απαγορεύσει την απόθεση σε ΧΑΔΑ και (αυτό θα) οδηγήσει σε αδιέξοδο".
"Διαβάστε περισσότερα".
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο μεγάλο κόστος της ανακύκλωσης η οποία γίνεται σε κάθε χωριό της Λακωνίας ωστόσο ως είπε εκείνο που θα πρέπει να είναι το ζητούμενο πρωτίστως είναι το χαμηλό κόστος δεδομένου ότι οι δημότες δεν θ αντέξουν καμία αύξηση δημοτικών τελών. 

«Θα πάψουν να πληρώνουν , είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, «προς θεού προσέξτε το κόστος». «Δώστε προσωρινή λύση ως τον Ιούνιο, δεν αντέχουμε άλλο!»«Στη Σπάρτη αντιμετωπίζουμε μέγα ζήτημα γιατί υπάρχει δικαστική απόφαση που απαγορεύει τη χρήση ΧΑΔΑ κ είμαστε σε καθεστώς ανοχής. 
Οι όποιες λύσεις δοθούν να προβλέπουν και την προσωρινή εναπόθεση ως τον Ιούνιο. Πολλές οι προσπάθειες όμως είμαστε εκεί που ήμασταν πριν 3 χρόνια. Οι δεματοποιητές δεν ήταν λύση οριστική αλλά έδινε προσωρινή διέξοδο στο πρόβλημα.  Δεν ολοκληρώθηκε όμως δυστυχώς. 
Κάθε νομός να αντιμετωπιστεί με την ιδιαιτερότητα που έχει, να προχωρήσουμε σε προσωρινή λύση, οι δήμοι δεν θα αντέξουν να κάνουν ανακύκλωση, είναι ακριβή.  Σ εμάς γίνεται παντού όμως το κόστος είναι μεγάλο. Αν υπολογίσουμε και το κόστος της διαχείρισης οι δημότες δεν θα αντέξουν θα μιλάμε για πάνω από 15 φορές τα δημοτικά τέλη αύξηση.  Σήμερα γίνεται με αποθεματικό του φορέα.  
Να δούμε εκτός από τη λύση και το κόστος. Το θέμα είναι ν' αντέξουν και οι κοινωνίες. Θα σταματήσει ο κόσμος σε λίγο να πληρώνει τέλη. Δεν ξέρω ποια λύση θα είναι αυτή που θα επιλεγεί, τα κόστη όμως δεν θα γίνουν αποδεκτά από την κοινωνία. Ενημερώστε μας για την προσωρινή λύση γιατί η οριστική θα πάει σε 2 κ πλέον χρόνια.  Αν δεν δοθεί προσωρινή θα έχουμε τεράστια προβλήματα . και τα πρόστιμα έρχονται  Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε όλοι μας !»
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου