kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Πρωτομαγιά 2010 μέρος 1

Αρκετός κόσμος από τα χωριά: Αφυσσού, Χρύσαφα, Κοκκινόραχη αλλά και αρκετές παρέες από την Σπάρτη γιόρτασαν την Πρωτομαγιά σε χώρο διπλά στο Μοναστήριτων Αγίων Τεσσαράκοντα. Η Πρωτομαγιά γιορτάστηκε από τα τρία χωριά από κοινού και ύστερα από την επιτυχία που γνώρισε, αναμένεται του χρόνου, να είναι καλύτερα οργανωμένη με απώτερο σκοπό να θεσμοθετηθεί και να αποτελεί την μεγάλη εορτή της περιοχής με επίκεντρο την Ιερά Μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα. Κέφι, ησυχία, παιχνίδι μέσα στη φύση για τους μικρούς, εκλεκτα εδέσματα ψησταριάς από τις παρέες ήταν στο πρόγραμμα. Οι διοργανωτές εκτός από τα τραπεζοκαθίσματα και την σκίαση του χώρου με πολλές τέντες προσέφεραν κρασί, αναψυκτικά, καφέδες κλπ από το ''υπαίθριο καφενείο'' που είχαν κατακευάσει. Επίσης διέθεσαν έτοιμα κάρβουνα από κεντρική φωτιά που είχαν ανάψει και ψησταριές σε όσους δεν είχαν. Δόθηκε η δυνατότητα σ' όλους να περπατήσουν στη φύση να φτιάξουν τα μαγιάτικα στεφάνια τους και επίσης να επισκεφθούν τα μνημεία της περιοχής: την Ιερά Μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα, το μεταβυζαντινό πηγάδι, την καμαροσκεπή βυζαντινή κρήνη που είναι χτισμένη με αρχαία αγκωνάρια, Τα βυζαντινά παρεκκλήσια της Ιεράς Μονής, (δηλ. την Αγία Βαρβάρα, τον Άγιο Γεώργιο και τον Προφήτη Ηλία), το Παλαιομονάστηρο των Αγίων Τεσσαράκοντα με τα ασκηταριά του, στην χαράδρα του ποταμού Σωφρώνη, το Kαταφύγι. Βέβαια πρέπει να τονισθεί ότι αυτός ο μοναδικός άγιος χώρος, ο οποίος είναι προικισμένος από την φύση και την ιστορία, υποβαθμίζεται ανεπανόρθωτα από την ύπαρξη και την επί 40χρονη λειτουργία του σκουπιδότοπου του Δήμου Σπαρτιατών. Πραγματικά αξίζει άλλη τύχη στην περιοχή.
Τα μηνύματα αυτά θα πρέπει να λάβουν οι τοπικοί εκλεγμένοι πολιτικοί μας άρχοντες και να αποκαταστήσουν - αν είναι δυνατόν - ότι έχουν καταστρέψει εδώ και 40 χρόνια. Τέλος η ύπαρξη του σκουπιδότοπου δίπλα στον Φάρο της Ορθοδοξίας μας αποτελεί πράξη βλασθήμιας, η οποία από μόνη της ντροπιάζει όλους μας και ιδιαίτερα αυτούς που επιθυμούν να παρατείνουν με οποιοδήποτε τρόπο την λειτουργία του σκουπιδότοπου είτε με την ανεξέλεγκτη διάθεση των σκουπιδιών είτε με την δεματοποιημένη σύμμεικτη μορφή των απορριμμάτων.
Την επιμέλεια και την οργάνωση είχαν: ο Αγροτικός Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Αφυσσού ''ΔΙΣΚΟΥΡΟΙ'', ο Αθλητικός Όμιλος Χρυσάφων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος κοκκινόραχης ''Ο ΠΑΡΝΩΝ''.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου