kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΜΕΡΟΣ 1ο






Δ ε λ τ ί ο Τ ύ π ο υ

Αθρόα η προσέλευση κόσμου στην
Χοροεσπερίδα συμπαράστασης
του αγώνα των κατοίκων της Σπάρτης
και των περιοχών της, για ένα:
‘’Καθαρό και Ανθρώπινο
Περιβάλλον’’ ,
που έλαβε χώρα την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010, στο κέντρο: «Ο Μουστάκιας» στην Μαγούλα
η οποία διοργανώθηκε: από
• τον Αγροτικό Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Αφυσσού ‘’Διόσκουροι’’ και
• από τον Εκπολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Κοκκινόραχης ‘’Πάρνων’’
Μέσα σε λίγες ημέρες προετοιμασίας και εν μέσω οικονομικής κρίσης, οι 400 προσκλήσεις της χοροεσπερίδας εξαντλήθηκαν. Κάτοικοι από την Σπάρτη, το Αφυσσού την Κοκκινόραχη, το Κλαδά, την Χρύσαφα και την Σκούρα τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, η οποία πραγματικά πήρε άριστα σ΄ όλους τους τομείς.
Το μήνυμα της: ‘’Η ισχύς εν τη ενώσει για ένα καθαρό και ανθρώπινο περιβάλλον’’.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι πρόεδροι των πολιτιστικών Συλλόγων που την διοργάνωσαν, απευθύνοντας σκληρό και σαφές μήνυμα προς τους πολιτικούς μας άρχοντες, καλώντας τους να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να πετούν το μπαλάκι ο ένας στον άλλον. Λύσεις ‘’μαγικές εξ΄ ουρανού’’ για το πρόβλημα δεν υπάρχουν. Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Αντί να περνούν οι τετραετίες χωρίς να γίνεται ‘’τίποτα στο τίποτα’’ και να προτείνονται και πάλι προσωρινές λύσεις αμφίβολης αποτελεσματικότητας, εστάλη το μήνυμα ότι όποιος δεν μπορεί να κάνει αυτό που επιβάλλει η νομοθεσία αλλά και η περιβαλλοντική ευσυνειδησία του καθενός μας τότε πρέπει να παραιτηθεί….
Η εκδήλωση διοργανώθηκε με έναυσμα τον αγώνα που διεξάγουν οι κάτοικοι των περιοχών Σπάρτης για την οριστική παύση της λειτουργίας του ΧΑΔΑ (Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων - σκουπιδότοπος ), στη θέση Προβατόμανδρα του ΤΔ Αφυσσού και πλησίον της Ιεράς Μονής των Αγίων Τεσσαράκοντα, με την ταυτόχρονη άμεση αποκατάστασή του και χωρίς την εγκατάσταση μονάδας δεματοποίησης και προσωρινής αποθήκευσης δεματοποιημένων σύμμεικτων απορριμμάτων. Ο συγκεκριμένος σκουπιδότοπος λειτουργεί ανελλειπώς εδώ και 40 χρόνια, και αποτελεί μια απειλή για όλους μας.
Είναι μια βραδυφλεγής βόμβα με απρόβλεπτες συνέπειες για την δημόσια υγεία, τον υδροφόρο ορίζοντα, την ατμόσφαιρα, την διατροφή, τις περιουσίες των κατοίκων…
Καθ’ ‘όλη την διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε ενημέρωση για το ‘’καυτό περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής μας’’, μέσω της προβολής διαφανειών από οθόνη που ήταν τοποθετημένη στην αίθουσα.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελαμβάνε φαγητό/κρασί/κοπή βασιλόπιττας/λαχειοφόρο αγορά., υπό τους ήχους μιας ορχήστρας που συγκροτήθηκε από Επιφανείς Λάκωνες Μουσικούς, οι οποίοι μας διασκέδασαν αφιλοκερδώς εκδηλώνοντας μ’ αυτόν τον συμβολικό τρόπο, την συμπαράστασή τους στον αγώνα, για ένα ‘’καθαρό και ανθρώπινο περιβάλλον’’. Η ορχήστρα συγκροτήθηκε από τους: Σπύρο Κουτσοβασίλη, Ειρήνη Χριστοφιλάκη, Λάμπρος Παλαιοκώστα - τραγούδι, Μιχάλη Μαντά, Γιάννη Τσέρτο κιθάρα – τραγούδι, Γιάννη Βενιζελάκο μπουζούκι, Ανδρέα Σκιαδά – αρμόνιο, Νίκο Αποστολάκο - Ντραμς – κιθάρα, Γιάννη Κολοβό – Κλαρίνο. Τα ηχητικά προσέφερε ο Γιάννης Κολοβός.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής της ΝΔ κ Θανάσης Δαβάκης ο οποίος δήλωσε ότι συμπαραστέκεται κι’ αυτός στο περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής μας. Άλλωστε ξεκαθαρά το είχε δηλώσει και στο Αφυσσού κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.
Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων οι βουλευτές: του ΠΑΣΟΚ κ Λεωνίδας Γρηγοράκος και της ΝΔ κ Γρηγόρης Αποστολάκος δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση, την οποία και με επιστολή τους, χαιρέτισαν.
Φορείς που Συμπαραστάθηκαν

Τοπικό Συμβούλιο Αφυσσού
Τοπικό Συμβούλιο Κλαδά
Π.Α.Ο.Κ. Κοκκινόραχης
Παρέμβαση Πολιτών Σπάρτης
Οικολογικός Σύνδεσμος Λακωνίας
Περιβαλλοντικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Σκούρας
Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης
Σύλλογος Γονέων & κηδεμόνων Αφυσσού - Κλαδά - Κοκκινόραχης

Χορηγοί Επικοινωνίας

Ημερήσια Λακωνική Εφημερίδα «ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ»
Ραδιόφωνο «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» - 90,7 FM
Ραδιοφωνο «FLY FM 89,7 FM
www.apela .gr / Το Λακωνικό Site


Χοργηγός Προβολής

‘’ΠΛΑΙΣΙΟ’’
Έγχρωμα Αντίγραφα Χαρτικά – Σχολικά Φωτοτυπίες – Βιβλιοδεσίες, Αναλώσιμα, Γιγαντοαφίσσες, Επιγραφές, Ψηφιακές Εκτυπώσεις, Φωτεινά Γράμματα .
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ Μεταξία
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Νίκος

Μουσικοί
Σπύρος Κουτσοβασίλης Τραγούδι
Ειρήνη Χριστοφιλάκη Τραγούδι
Μιχάλης Μαντάς Κιθάρα – τραγούδι
Γιάννης Τσέρτος Κιθάρα – Τραγούδι
Γιάννης Βενιζελάκος Μπουζούκι
Ανδρέας Σκιαδάς - Αρμόνιο
Νίκος Αποστολάκος - Ντραμς – κιθάρα
Γιάννης Κολοβός - Κλαρίνο
Λάμπρος Παλαιοκώστας - Τραγούδι

Επιμέλεια – Οργάνωση:

Αγροτικός Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Αφυσσού «Διόσκουροι»
Εκπ/κός & Εξωρ/κος Σύλλογος Κοκκινόραχης «Ο Πάρνων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου