kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΠΕΔ Πελ/νήσου: ΟΧΙ στους δεματοποιητές, ΝΑΙ σε ανακύκλωση & κομπόστ ...

 κκ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΊΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!   ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ....  ΟΙ ΠΕΣΔΑ ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.   ΑΠΛΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΕΣΔΑ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ... ΑΝ ΠΟΤΕ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΤΕ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ '' ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ'' ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ''ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΥΜΑΤΑ'' ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ... ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ....
Διαβάστε το παρακάτω άρθρο:
Πηγές:
Δεν γίνεται αποδεκτή η διαδικασία της δεματοποίησης, - εν έτει 2012, παλιά όμως οι Δήμαρχοι έδωσαν και αγώνες για την ορθότητα της δεματοποίησης - κάτι που θέλει να εφαρμόσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη μεταβατική περίοδο της διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιφερέρειά του μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τον ΠΕΣΔΑ.  Και αυτό, γιατί (η δεματοποίηση σύμμεικτων απορριμμάτων) έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, όπως αυτό αποδεικνύεται από τη συγκέντρωση δεμάτων στο Κρανίδι, στην Πύλο, αλλά σε άλλες περιοχές εκτός περιφέρειας, όπως ο Αλφειός και το Αίγιο. Αυτό επισήμαναν, μεταξύ άλλων, οι δήμαρχοι (ΠΕΔ) Πελοποννήσου, κατά τη χθεσινή σύσκεψη που είχαν στο υπουργείο Εσωτερικών, υπό τον Ευριπίδη Στυλιάνιδη, παρουσία εκπροσώπου του ΥΠΕΚΑ, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα, από πλευράς δημάρχων συμμετείχε ο δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Τρίπολης και πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου Γιάννης Σμυρνιώτης, ο δήμαρχος Κορινθίων και αντιπρόεδρος του ΦοΔΣΑ Αλέκος Πνευματικός και ο δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής. Από πλευράς υπουργού, έγινε ενημέρωση ότι ορίστηκε επισπεύδων υπουργός στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ο Σταύρος Καλαφάτης, αναπληρωτής υπουργός ΥΠΕΚΑ. Οι προτάσεις της ΠΕΔ Πελοποννήσου:....Από πλευράς δημάρχων, κατατέθηκε πρόταση για την ενδιάμεση διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που αποτελείται από τα εξής σημεία: 
• Η μέθοδος της κομποστοποίησης-ανακύκλωσης προτείνεται ως η προσφορότερη λύση μέχρι την τελική διαχείριση και μάλιστα επιβάλλεται να γίνεται σε επίπεδο του νομού. (γιατί μόνο μέχρι ... ;;)
• Ως προς τη χωροθέτηση των μηχανημάτων (κομποστοποιητής, ΚΔΑΥ, δεματοποιητής) σε επίπεδο νομού επιβάλλεται να αξιοποιηθούν οι χώροι των ΧΑΔΑ, ή χώροι ώριμοι μελετητικά, ή ενδεχομένως κατάλληλοι χώροι που θα ενοικιασθούν. (πάλι οι ΧΑΔΑ ;;; επίσης και τι θα γίνει ως προς την τελική χωροθέτηση όταν ο μεγαλοεργολάβος θα έχει πάρει την δουλειά ;;;)
• Επιβάλλεται να υπάρξει ανοχή στη λειτουργία των ΧΑΔΑ για μερικούς μήνες, σε συνεννόηση με την Ε.Ε. μέχρι να λειτουργήσει ενδιάμεση λύση, (ποιά ενδιάμεση λύση; Η ανεξελεγκτη διαχείριση δηλ. ΧΑΔΑ;; ή προσωρινά η κομποστοποίηση και η ανακύκλωση;; ή η λειτουργία δεματοποιητών σύμμεικτων απορριμμάτων;;). 
Νέα σύσκεψη την Παρασκευή. Ο υπουργός Εσωτερικών δεσμεύθηκε για τη μελέτη όλων αυτών των προτάσεων (μόνο αυτών των προτάσεων;;;)  και ύστερα από συνεννόηση με τον Καλαφάτη Σταύρο, την επόμενη Παρασκευή το πρωί, θα γίνει μεγάλη σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ υπό την προεδρία του επισπεύδοντος υπουργού και με τη συμμετοχή εκπροσώπων δημάρχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου (έχει προσκληθεί ο Πέτρος Τατούλης) και του νέου γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Μανώλη Αγγελάκα, ώστε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να δοθεί λύση στο πλέον δύσκολο πρόβλημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων. 
Κύριοι υπάρχει και η ''ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ'' ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΜΕ  ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΩΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ...
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ''ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ'' ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΊΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ''ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΥΜΑΤΑ'' ... ΑΠΟ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου