kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ Ο ΥΠΟ ΕΓΚΡΙΣΗ ΝΕΟΣ ΠΕΣΔΑ;


Η μόνη διαφορά μεταξύ ηλιθιότητας και ιδιοφυίας είναι ότι η ιδιοφυία έχει και τα όριά της … !! (Αϊνστάιν)

Στις 26/08/2010 έγινε ενημέρωση από τον κ Φώτη Χατζημιχάλη για την μελέτη του νέου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ). Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης κάλεσε τους καθ' ύλην αρμόδιους και υπεύθυνους φορείς που είναι: ο Δήμος Σπαρτιατών, ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, και η ΤΕΔΚ Ν. Λακωνίας (όπως άλλωστε προβλέπει και η σχετική νομοθεσία), να καταθέσουν τις απόψεις, τις ιδέες τους, το σχέδιο τους ή τις ενστάσεις τους για την μελέτη του αναθεωρημένου Περιφερειακού Σχεδιασμού μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει οι ανωτέρω φορείς να συνεδριάσουν, να προτείνουν νέα χωροθέτηση και εν ολίγοις να αποφασίσουν για την μελέτη του νέου ΠΕΣΔΑ.

Από την άλλη πριν αποφασίσουν, προέτρεψε τους παραπάνω φορείς να προκαλέσουν τον Κοινωνικό Διάλογο στο θέμα αυτό, έτσι ώστε ο υπό έγκριση νέος ΠΕΣΔΑ να έχει ευρεία Κοινωνική Συνέναιση. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει οι ανωτέρω φορείς να έλθουν σε συζήτηση με όλους τους κατοίκους και τους φορείς του Δήμου και κυρίως με αυτούς που αντιδρούν για το θέμα του ΧΑΔΑ Αφυσσού του Δήμου Σπαρτιατών.

Εμείς γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι επειδή το θέμα αυτό ''καίει'' και ''καίει'' πολύ περισσότερο λόγω εκλογών, οι κκ υπεύθυνοι άρχοντές μας θα συνεδριάσουν κινηματογραφικά και αυτό το οποίο θα αποφασίσουν (χωρίς καν να διαβάσουν την μελέτη) θα είναι η εγκρίση της μελέτη για τον νέο ΠΕΣΔΑ χωρίς πρωτύτερα κανένα κοινωνικό διάλογο και κοινωνική αποδοχή.

Άλλωστε πάντα αυτό έπρατταν: περίμεναν το "μάννα εξ ουρανού'' και έτσι, για ότι δεν πηγαίνει καλά, έκαναν πάσα τις ευθύνες στην ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Όντως ''ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ'' διότι ο κόσμος πρέπει να είναι πειθήνιο όργανο των απόψεών τους. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι κανένας από τους άρχοντές μας δεν έχει αναλωθεί με την εξεύρεση ενός δικού μας Συστήματος Διαχείρισης των Απορριμμάτων που να αντιπροσωπεύει τις ιδιαιτερότητές μας, τον πολιτισμό και την ιστορία μας.
Δεν αναλώνονται μ' αυτά διότι δεν είναι δουλεία τους όπως λένε. Δυστυχώς όμως γι' αυτούς δεν μπορούν να κοροϊδέψουν άλλο την τοπική μας κοινωνία.

Μιας και οι τοπικοί μας άρχοντες κάθε τόσο μας λένε ότι ''δεν φταίνε αυτοί '' αλλά ''η περιφέρεια, το Κράτος'' γιατί δεν τα ανέφεραν αυτά και μπροστά στον κ Περιφερειάρχη όταν αυτός τους τα έχωσε;

Ο κ Περιφερειάρχης είπε ξεκάθαρα ότι οι άρχοντές μας μπορούν να προτείνουν άλλους χώρους, δηλ.να χωροθετήσουν εκ νέου είτε τις προσωρινές μονάδες (δεματοποιητές) είτε τις τελικές ολοκληρωμένες μονάδες διαχείρισης. Άραγε τι θα κάνουν οι ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΑΣ; Τίποτα. Αφυσσού και Ξερό Ψωμί !!

Αν ήθελαν κοινωνικό διάλογο τουλάχιστον τους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται εδώ και 40 χρόνια από την ύπαρξη του σκουπιδότοπου θα τουε είχαν καλέσει έστω και τυπικά στην ομιλία του κ Περιφερειάρχη.


Στην Καλαμάτα αν και ο κ Περιφερειάρχης πήγε 10 ημέρες αργότερα από την Σπάρτη, ήδη ανακοινώθηκε ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας η μελέτη για τον αναθεωρημένος περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ), προκειμένου το Σώμα να γνωμοδοτήσει για αυτόν.

Πάντως να γνωρίζουν το εξής: οι κάτοικοι θα καταθέσουν τις απόψεις τους, τις ενστάσεις τους τόσο για το προσωρινό σχέδιο διαχείρισης (δεματοποιητής) όσο και για την χωροθέτηση αυτών των μονάδων κλπ

Δείτε και ακούστε αυτά που είπε ο κ Περιφερειάρχης στα γραφεία της ΤΕΔΚ Ν. Λακωνίας για την μελέτη του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τα Απορρίμματα και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα μέχρι την έγκρισή της ως Περιφερειακός Σχεδιασμός.

http://www.elladatv.gr/site/index.php?Cat=3&SubCat=16&articleid=2476

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου