kk

Κλείσιμο σκουπιδοτοπου - Παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ - Αφυσσού και αποκατάστασή του !!!

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΚΑΔΟΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ο Κάδος αυτός καλύπτει τις αναγκες ενός μεγάλου ξενοδοχείου ή 100 κατοικιών !!!

Είναι Κάδος κλειστού συστήματος, Σουηδικής κατασκευής από ανοξείδωτο χάλυβα, ηλεκτρικός (16Α τριφασικό ρεύμα), εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης λειτουργία, διαθέτει ηλεκτρικό πίνακα με πλήρως αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό έλεγχο λειτουργιών, δυο ηλεκτρομηχανές, μαχαίρια πολτοποίησης, δυο θαλάμους κομποστοποίησης, αντίσταση σταθεροποίησης της θερμοκρασίας, αποροφητήρα, αυτοματοποιημένη μηχανική εξαγωγή έτοιμου κομπόστ, διαθέτει τις ύψιστες αλλά και πολλαπλές δικλείδες ασφαλείας χρηστών και τεχνικού προσωπικού κατά την χρήση, λειτουργία και έλεγχο.
Εξωτερικές διαστάσεις = 295 cm Χ 117 cm
Ύψος = 150 cm
Βάρος = 850 κιλά

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:
- Απλούστατη λειτουργία: 
1. Άνοιγμα καταπακτής και 
2. απλή απόρριψη των υπολειμμάτων. Τα υπόλοιπα αυτομάτως τα αναλαμβάνει ο κάδος.
- Κομποστοποιεί άπαντα τα οργανικά υπολείμματα κουζίνας / εστιατορίου όπως κρέας, ψάρι, τυριά, εσπεριδοειδή κλπ σε χρονικό διάστημα 28 ημερών μόνο.
- Παράγει έτοιμο προς χρήση κομπόστ διότι έχει 2 θαλάμους κομποστοποίησης.
Έτσι υπάρχει διαχωρισμός και πλήρης απομόνωση των παλαιών υπολειμμάτων κατά το χρονικό διάστημα της πλήρους ωρίμανσης, από τα νεοεισερχόμενα στον κάδο υπολείμματα. Οι κάδοι με ένα θάλαμο εξάγουν έτοιμο προϊόν αναμεμιγμένο όμως και με τα οργανικά υπολείμματα της ημέρας, υλικό που απαραιτήτως πρέπει να μείνει σε κάποιο χώρο να ωριμάσει, διαδικασία χρονοβόρος και προβληματική καθότι ελκύει τρωκτικά, κατσαρίδες και άλλα ανεπιθύμητα ζώα και έντομα.
- Ελάχιστος εβδομαδιαίος χρόνος απασχόλησης. (Λιγότερος από 30 λεπτά). 

Η τιμή του είναι 37.000€.

Δείτε σχετικό βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο:
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ FACE BOOK ''ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ''

Μια νύχτα μαγική,
σαν την Αργεντινή,
συνέλευση θα κάνουμε μέσα στη Βουλή !!!
Ο λαός στη βουλή -
- οι προδότες στο Γουδί
Παπανδρέου παπατζή
δεν τα φάγαμε μαζί ...

Διαβάστε περισσότερα...

Εκπληκτική απάντηση Έλληνα σε Γερμανό που έστειλε ειρωνική επιστολή για τα χρέη μας !!!

Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern
Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες...
με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει:
«Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».
Αγαπητοί ΕΛΛΗΝΕΣ, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.
Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι' εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν' απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.
Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν' αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι έχετε δίκιο.
Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.

Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συμπατριώτη μας: Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς.  Είμαι δημόσιος λειτουργός κι όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. Ο μισθός μου είναι 1.000. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ' έχουν παρασύρει, να νομίζεις. Ούτε 1.000 λιγότερα από σένα.

Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι' έναντι αυτών των 200 δις που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.

Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο οι πολιτικοί μας γι' αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν' αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.

Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα. Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:

α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 
β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.

γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.

δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ' Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύμμαχοι.

ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).

στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.

Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν, αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες !

Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.

Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν' αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θά έχω λεφτά. Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ' αντέξω. Και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση. Αλλά εσείς βρε Walτer, τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε;

Πες μου σε παρακαλώ, έχω απορία: Εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι απ' όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες). Πρέπει να φύγουμε, για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ' επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών!

Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα, γιατί, δεν μπορούν και δεν πρέπει! Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα μπορούν πια να τ' αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε!

Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες» . αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου. Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου!

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_3219.html?spref=fb

Ε Κ Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο Σ

xsefoto.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: η δανειακή σύμβαση που μας «έκαψε». Ποιός το υπόγραψε αυτό το άθλιο κείμενο για την ΠΑΤΡΙΔΑ;; Ποιούς ρώτησαν;;

Να πως ''η Ελλάδα τους''  - ''και ΟΧΙ η Ελλάδα μας'' - παραιτήθηκε ''αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία'' που είχε η χώρα λόγω εθνικής κυριαρχίας .....

Όλοι μας μιλάμε για το Μνημόνιο και τους επαχθείς του όρους, η αλήθεια όμως είναι ότι οι επαχθείς όροι είναι αποτέλεσμα της δανειακής σύμβασης, μιας σύμβασης που αντισυνταγματικά σύμφωνα με τον καθηγητή Γεώργιο Κασιμάτη, δεν πέρασε από τη Βουλή.
Δείτε τα λεγόμενα του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Γιώργου Κασιμάτη στο ράδιο 9 και στον Μάνο Κακλαμάνο σε μία συνέντευξη που πολύ απλά θα μας ανοίξει τα μάτια για την σύμβαση που υπέγραψε η χώρα μας και που πολύ απλά την έκανε παρανόμως ένα πλήρως εξαρτημένο κράτος.
Το ξέρουμε πως ο λαός μας λέει πως ο χρόνος είναι χρήμα, στην προκειμένη περίπτωση όμως αφιερώστε 30 λεπτά από τη ζωή σας, τουλάχιστον θα πάρετε κάποιες απαντήσεις σε πολλά από τα ερωτήματα που σας βασανίζουν
Ερωτήματα τα οποία απαντά ένας από τους σημαντικότερους νομικούς όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ εφαρμοστεο δικαιο είναι το ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ και το βάλανε διότι ''έχει πολλά παράθυρα παρανομιών''  δηλ. το ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΚΑΙΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗ, δηλ. όλοι οι όροι είναι υπέρ των δανειστών ''χωρίς καμμία συμβατική ισότητα'' πχ Δεν μπορούμε να πάμε να δανειστούμε χρήματα από την Κίνα με επιτόκιο 1-2% και αυτό διότι με το άρθρο 4 του μνημονιου πρέπει να μας το εγκρίνουν οι δανειστές μας, δηλ. πρέπει να δώσουμε μια διασφάλιση προς την Κίνα και αυτό πλέον δεν το έχουμε από το μνημόνιο.  Δηλ. εν ολίγοις κατά τον κ Κασιμάτη δεν έχουμε ελεύθερη οικονομική ή εξωτερική πολιτική, είμαστε πλέον εξαρτημένο κράτος.  Επίσης είμαστε το μοναδικό κράτος που δεν διεκδίκησε τα κατοχικά 160 δισ Ευρώ (πολύ περισσότερα από ότι ήταν τα δάνειά μας) που αφορούσαν την αποζημίωση της Ελλάδας από την Γερμανία.  Βέβαια και αυτό το πρόβλεψαν στο μνημόνιο με έναν όρο που αναφέρει: ότι  δεν μπορεί να προβάλει αξιώσεις δικές της η Ελλάδα απέναντι στους δανειστές της συμψηφιστικά.  Δυστυχώς η Ελλάδα δεν πήγε και δεν πάει στο Διεθνές Δικαστήριο.  Ακόμα και η ίδια Ιταλία που ήταν με το μέρος των Γερμανών στον πόλεμο αποζημιώθηκε από την Γερμανία όπως και πολλές άλλες χώρες.
Όλοι οι όροι είναι υπέρ των δανειστών και δεν διασφαλίζουν κανένα δικαίωμα προς την Ελλάδα.  Αυτοί εφαρμόζουν πιλοτικά στην Ευρώπη την τακτική (μνημόνιο) που εφάρμοζαν στις χώρες του τρίτου κόσμου για να το κάνουν μετά την Ελλάδα και στις άλλες χώρες του Νότου της Ευρώπης....''


Μπορούμε να προσφύγουμε στα Διεθνή Δικαστήρια για την Αντισυνταγματικότητα του Μνημονίου;  Ακούστε τις απαντήσεις στο μέρος 3 της συνεντευξης στον παρακάτω σύνδεσμο του youtube.

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο κ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ:

ή μπείτε στο YOUTUBE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fiPGY9NBHsE
Διαβάστε περισσότερα...

Ενστάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δ. Σπάρτης για προχειρότητα κατηγορεί ο πρόεδρος της ΤΚ Αφυσσού

Ενστάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δ. Σπάρτης για προχειρότητα κατηγορεί ο πρόεδρος της ΤΚ Αφυσσού, April 6, 2011, γράφει το lakonikos.gr
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αφυσσού κ. Εμμανουήλ Ι. Φριντζίλας σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα, κατηγορώντας, εμμέσως πλην σαφώς, το Δήμο Σπάρτης για προχειρότητα και βεβιασμένες ενέργειες, με παράκαμψη των γνωμοδοτήσεων Δημοτικών Θεσμικών Οργάνων.
Δεδομένη θα έπρεπε να είναι, σύμφωνα με τον κ. Φριντζίλα, πριν τη τελική ψήφιση του προγράμματος, η γνωμοδότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ή της Οικονομικής Επιτροπής, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα από το σχέδιο «Καλλικράτης». «Τα όργανα και οι επιτροπές υπάρχουν για να λειτουργούν και όχι για να παρακάμπτονται κατά το δοκούν», τόνισε ο πρόεδρος της ΤΚ Αφυσσού, επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να μεταφερθούν απόψεις και προτάσεις όλων των εμπλεκομένων.
Χαρακτηρίζοντας αδιανόητη ενέργεια το γεγονός ότι παρέλαβε το υπό συζήτηση Τεχνικό Πρόγραμμα μια ημέρα πριν την συζήτηση, ο κ. Φριντζίλας ανέφερε ότι «τίποτα απ’ αυτά που αποφάσισε το Συμβούλιο του χωριού μας δεν έχει συμπεριληφθεί στο παρόν τεχνικό πρόγραμμα».

Παράλληλα, κατηγόρησε για ανισομερή κατανομή των έργων που υλοποιούνται στη πόλη με αυτά που πραγματοποιούνται στα χωριά. Ζήτησε δε, να διευκρινιστεί το ύψος του ποσού των έργων οδοποιίας που αφορούν την Δημοτική Κοινότητα Σπάρτης και τις Τοπικές Κοινότητες της συγκεκριμένης Δημοτικής Ενότητας και πολύ περισσότερο τα έργα οδοποιίας που προβλέπονται για το Αφυσσού.
Στη σχετική του ανακοίνωση, ο κ. Φριντζίλας εντόπισε τέσσερις παρατηρήσεις σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου, οι οποίες συνοψίζονται ως εξής:
1η Γενική Παρατήρηση
«Η σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος χαρακτηρίζεται πρόχειρη και φτωχή που δεν ταιριάζει στον μεγάλο καλλικρατικό Δήμο Σπάρτης. Υπάρχει μεγάλη προχειρότητα και δυσαρμονία στα έργα με αυτά στην πόλη με τα χωριά, τα έργα στα χωριά μειονεκτούν, θα έπρεπε να είχαμε ισομερή κατανομή.
Διερωτώμαι γιατί έγινε αυτή η πρόχειρη δουλειά γιατί τόση βιασύνη γιατί δεν λήφθηκε καθόλου υπόψη η απόφαση του Τεχνικού προγράμματος της Κοινότητάς μας;

Γνωρίζω ότι θα υπεραμυνθείτε του παρόντος τεχνικού προγράμματος που παρουσιάζετε ως δημοτική αρχή λέγοντας ότι μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Γνωρίζω ότι θα ρίξετε τα βάρη αλλού δηλ. πχ στην κυβέρνηση, και αυτό διότι δεν ανακοίνωσε τι ΣΑΤΑ θα δώσει στους δήμους. Γνωρίζω ότι θα επικαλεστείτε ότι δεν υπάρχουν χρήματα επομένως πως να γίνει σωστός προγραμματισμός χωρίς χρήματα, και είναι σίγουρο ότι μ’ αυτά τα δεδομένα θα ισχυριστείτε ότι ανά πάσα στιγμή όποιο έργο μπορέσει να πραγματοποιηθεί θα πραγματοποιηθεί για κάθε δημοτική και τοπική ενότητα, όταν έλθουν τα χρήματα ή ότι σχετικές οδηγίες του υπουργείου δίνουν την δυνατότητα να αναμορφωθεί το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σπάρτης.
Επομένως δεν υπάρχει φιλοσοφία για ένα Πραγματικό Τεχνικό Πρόγραμμα που να είναι στο επίκεντρο του Δήμου και να στοχεύει στην βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη».

2η Παρατήρηση
«Στο Τεχνικό Πρόγραμμα για την Δημοτική Ενότητα Σπαρτιατών υπάρχει το έργο με τίτλο “Οδοποιία Δημοτικής Ενότητας Σπαρτιατών’’ συνολικού προϋπολογισμού 250.000€. Επιθυμώ να διευκρινιστεί το ύψος του ποσού των έργων οδοποιίας που αφορούν την Δημοτική Κοινότητα Σπάρτης και τις Τοπικές Κοινότητες της συγκεκριμένης Δημοτικής Ενότητας και πολύ περισσότερο σε ότι με αφορά τα έργα οδοποιίας που προβλέπονται για το Αφυσσού.

Τι μπορώ να απαντήσω στους αγανακτισμένους κατοίκους για τα χάλια της αγροτικής οδοποιίας; Τι θα τους πω; Ότι υπάρχουν 250.000€ γενικά για οδοποιία για όλο τον πρώην Δήμο Σπαρτιατών; Τι θα πάρει η κάθε κοινότητα από τα 250.000€; Θα κατανεμηθούν ισομερώς και σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της κάθε Κοινότητας;».

3η Παρατήρηση
«Με έκπληξη διαπίστωσα ότι έχει προβλεφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα έργο με τίτλο “Αποκατάσταση τμήματος ΧΑΔΑ Σπαρτης’’ συνολικού ποσού 35.000€ από τακτικά-ανταποδοτικά της Δημοτικής Ενότητας Σπάρτης. Είναι δυνατόν να επικαλείστε τμηματική αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Αφυσσού όταν όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται γι’ αυτό αλλά για την προμήθεια χώματος για να σκεπάσετε τα σκουπίδια; Δεν γνωρίζετε ότι η επιχωμάτωση δεν είναι αποκατάσταση. Δεν γνωρίζετε ότι αυτό είναι παράνομο έργο; Πως θα εγκριθεί το εν λόγω χρηματικό ένταλμα από την Επίτροπο που αφορά παράνομη ενέργεια; Μόλις πρόσφατα αποφασίσατε την υποβολή σε Πρόγραμμα για χρηματοδότηση της Μελέτης Αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Αφυσσού. Πως συσχετίζονται τα δύο αυτά έργα; Τα 35.000€ αφορούν έργο που προβλέπει η συγκεκριμένη μελέτη; Ας σοβαρευτούμε λοιπόν και ας μην κάνετε πολιτική πίσω από τις πλάτες των συμφερόντων της Κοινότητάς μας. Τουλάχιστον ας επενδύσουμε στην ειλικρίνεια. Τόσα χρόνια αν και το Αφυσσού εξυπηρετούσε παρανόμως σχεδόν όλους τους ΟΤΑ που συνενώθηκαν στο νέο Δήμο Σπάρτης, σήμερα έρχεστε στο Τεχνικό Πρόγραμμα να μιλήσετε για μερική Αποκατάσταση. Όχι κύριοι θα έπρεπε να μιλάτε για αντισταθμιστικά οφέλη προς το Αφυσσού. Θα έπρεπε να μιλάτε και να έχετε συμπεριλάβει στο Τεχνικό Πρόγραμμα πχ Σύνταξη μελέτης που θα προέβλεπε ενέργειες, έργα και δράσεις για την αντιστάθμιση και ανάπτυξη της περιοχής που 40 χρόνια τώρα έχει νεκρωθεί από τα σκουπίδια. Δυστυχώς τίποτα.

Ας μην κρυβόσαστε πίσω από το δάχτυλό σας στο συγκεκριμένο έργο που θέλετε να εντάξετε. Είναι παραπλανητικός ο τίτλος του. Ας δώσετε λοιπόν τον πραγματικό του τίτλο. Ποιος είναι; Είναι “Επιχωμάτωση σκουπιδιών ΧΑΔΑ Αφυσσού περιόδου Σεπτεμβρίου 2010 ως σήμερα”. Αναφέρω αυτή την περίοδο γιατί όπως όλοι σας γνωρίζετε τα σκουπίδια κάηκαν και επιχωματώθηκαν στον σκουπιδότοπο Αφυσσού μετά την πυρκαγιά στον Σκουπιδότοπο του Σεπτεμβρίου 2010».

4η Παρατήρηση
«Στο Τεχνικό Πρόγραμμα υπάρχει το έργο “Καθαρισμός Συντήρηση–Επισκευή αρδευτικού Δικτύου Αφυσσού–Κλαδά συνολικού ποσού 15.000€ από ΣΑΤΑ”.

1ον Η πηγή προέλευσης χρηματοδότησης θα έπρεπε να προέρχεται από τακτικά – ανταποδοτικά έσοδα μιας και τα έργα αυτά είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα.

2ον Θα έπρεπε να μην είναι σε έναν ενιαίο τίτλο και να είναι ξεχωριστά έργα με τον δικό τους προϋπολογισμό μιας και αφορούν ξεχωριστά δίκτυα άρδευσης».

5η Παρατήρηση
«Στο Τεχνικό Πρόγραμμα υπάρχει το έργο με τίτλο “Επισκευή Συντήρηση Αρδευτικής Γεώτρησης Αφυσσού”, συνολικού ποσού 6.000€ από ΣΑΤΑ. Και πάλι κύριοι, θα έπρεπε η πηγή προέλευσης των χρημάτων να προέρχεται από τακτικά – ανταποδοτικά έσοδα και όχι από ΣΑΤΑ μιας και τα έργα αυτά είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα».

Ολοκληρώνοντας την ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της ΤΚ Αφυσσού επισημαίνει για ακόμα μία φορά τα πενιχρά έργα που προβλέπει το φετινό Τεχνικό Πρόγραμμα του Δ. Σπάρτης για την κοινότητα Αφυσσού, ρίχνοντας ευθείες βολές για τις σκοπιμότητες που μία τέτοια απόφαση ενέχει, που δεν είναι άλλη όπως υπογραμμίζει, από το να συνεχιστεί η περιοχή να αποτελεί το «Σκουπιδοντενεκέ» της Σπάρτης.

Μάλιστα, απευθύνει έκκληση στο δήμο, «έστω και την ύστατη ώρα» να κάνει την υπέρβαση και να λάβει αποφάσεις με γνώμονα την περιοχή, η οποία -όπως ανέφερε- υποβαθμίζεται συνεχώς περιβαλλοντικά, οικονομικά, αλλά και πολιτιστικά.

Αναφορικά τώρα με το ίδιο το Τεχνικό Πρόγραμμα, ύψους 10.330.892,43 ευρώ, που ψηφίστηκε στο ΔΣ Σπάρτης την περασμένη Τετάρτη, δίνονται σαφείς προτεραιότητες σε παιδικές χαρές, αντιπλημμυρικά έργα, συντήρηση δημοτικών κτηρίων, κυκλοφοριακές μελέτες, παρεμβάσεις στις εισόδους της Σπάρτης, στατική μελέτη της γέφυρας Ευρώτα, νέο τμήμα του Β΄ Κοιμητηρίου Σπάρτης, καθώς και σε έργα ύδρευσης και αγροτικής οδοποιίας.

Εξάλλου, το συνολικό ύψος της δαπάνης που αφορά σε έργα νέα και συνεχιζόμενα, κατανέμεται ανά Δημοτική Ενότητα ως εξής:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΝΕΑ ΕΡΓΑ / ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ / ΣΥΝΟΛΑ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ: 1.467.421,76 / 2.873.997,01 / 4.341.418,77
ΘΕΡΑΠΝΩΝ: 688.033,32 / 352.587,87 / 1.040.621,19
ΟΙΝΟΥΝΤΟΣ: 497.230,00 / 388.447,83 / 885.677,83
ΠΕΛΛΑΝΑΣ: 342.549,00 / 613.057,51 / 955.606,51
ΚΑΡΥΩΝ: 224.201,52 / 81.577,47 / 305.778,99
ΦΑΡΙΔΟΣ: 1.040.466,93 / 396.174,81 / 1.436.641,74
ΜΥΣΤΡΑ: 287.800,00 / 1.127.347,40 / 1.415.147,40
ΣΥΝΟΛΑ: 4.547.702,53 / 5.833.189,90 / 10.330.892,43
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Τι ακριβώς θα συμβεί, μόλις η Ελλάδα καταρρεύσει ;

Όταν μιλάμε για τη κρίση στην Ελλάδα, όλοι πλέον γνωρίζουν τα ψέματα των Ευρωπαίων πολιτικών, και των τραπεζών που προσπαθούν να μας πείσουν ότι η κατάσταση ελέγχεται.
Στη πραγματικότητα όμως, η Ελλάδα θα καταρρεύσει(σ.σ αντιντπ: θα καταρεύσει για λίγο καιρό. παρά τη μονιμη καταρευση που της επιβάλουν τωρα). Το αν θα καταρρεύσει αύριο (που θα ήταν και η πιο έξυπνη λύση για όλους), ή σε ένα χρόνο (όταν δηλαδή τελειώσουν τα λεφτά της διάσωσης), είναι.... άσχετο.
Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί μόλις φτάσουμε σε αυτό το σημείο και αναγκαστούμε να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή πραγματικότητα.
Ιδού μια λίστα του τι πρόκειται να συμβεί, μόλις πτωχεύσει η Ελλάδα:
• Θα χρεοκοπήσουν αμέσως όλες οι ελληνικές τράπεζες.
• Η ελληνική κυβέρνηση θα κρατικοποιήσει όλες τις τράπεζες.
• Για να αποφευχθούν οι διαδηλώσεις των καταθετών στους δρόμους, όπως έγινε το 2002 στην Αργεντινή, με τον πρόεδρο της χώρας να εγκαταλείπει το προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο από τη ταράτσα, η κυβέρνηση θα επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας, και ίσως και στρατιωτικό νόμο.
• Η χώρα θα μετατρέψει όλα τα χρέη της σε «Νέες Δραχμές», ή όπως αλλιώς θα ονομάσει το νέο εθνικό της νόμισμα, αφού έτσι κάνουν όλες οι χώρες που κηρύσσουν πτώχευση.
• Η Νέα Δραχμή θα υποτιμηθεί κατά περίπου 30-70% (πιθανόν 50%), μειώνοντας αυτομάτως κατά το αντίστοιχο ποσοστό και όλα τα χρέη της σε ευρώ.
• -Οι Ιρλανδοί θα ακολουθήσουν σε μερικές μέρες, αποποιούμενοι των χρεών του τραπεζικού τους συστήματος.
• Η Πορτογαλία θα περιμένει να δει αν υπάρξει χάος στους δρόμους της Ελλάδας, πριν αποφασίσει κι αυτή με τη σειρά της να κηρύξει πτώχευση.
• Ένας αριθμός από γαλλικές και γερμανικές τράπεζες θα υποστεί σημαντικές απώλειες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειας.
• Η ΕΚΤ θα χρεοκοπήσει, αφού είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη στο χρέος της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και των ελληνικών και ιρλανδικών τραπεζών.
• Η γαλλική και η γερμανική κυβέρνηση θα συναντηθούν προκειμένου να αποφασίσουν αν θα αναχρηματοδοτήσουν την ΕΚΤ, ή θα της επιτρέψουν να τυπώσει χρήμα για να αντεπεξέλθει. Να σημειωθεί ότι η ΕΚΤ δεν είναι πολύ εκτεθειμένη σε χρέη εκτός ευρώ, οπότε θα μπορούσε κάλλιστα να ανακάμψει αν τυπώσει χρήμα. Κάτι τέτοιο όμως απαγορεύεται ρητά από το ιδρυτικό καταστατικό της. Βέβαια, και η ευρωπαϊκή συνθήκη απαγορεύει τις διασώσεις κρατών μελών, που όμως έγιναν. Επομένως ίσως να ξεπεραστεί και αυτό το εμπόδιο για την ΕΚΤ.
• Η Γαλλία και η Γερμανία θα χρηματοδοτήσουν (ξανά και ξανά) τις τράπεζές τους, αλλά θα συμφωνήσουν επίσης, πως τέλος οι διασώσεις..
• Θα γίνει σφαγή στις αγορές, όσον αφορά στα ισπανικά τραπεζικά ομόλογα, αφού οι επενδυτές που τα έχουν στα χέρια τους θα φοβηθούν για αναγκαστική επιβολή swaps. Και μάλλον θα έχουν δίκιο, αφού οι Ισπανοί θα προσπαθήσουν να διασώσουν τις τράπεζες τους μέσω αυτών ακριβώς των debt-equity swaps.
• Οι κάτοχοι ισπανικών τραπεζικών ομολόγων θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (και αλλού) στρεφόμενοι εναντίον των ισπανικών τραπεζών, ισχυριζόμενοι ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματά τους. Οι δίκες θα κάνουν χρόνια για να διεξαχθούν, και όταν τελικά γίνουν, κανένας δεν θα ενδιαφέρεται…
Όλοι τότε θα ασχολούνται με τις βρετανικές τράπεζες. Και τότε θα δούμε…
Prison Planet

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/05/blog-post_7675.html#more

Διαβάστε περισσότερα...

ΔΝΤ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ .... - ΑΝΑΛΥΣΗ

Με απλά λόγια:
Το ''παραμύθι'' και ο ''εκβιασμός''..

Δείτε τα 3 Παρακάτω βίντεο και ίσως διαμορφώσετε κάποια ''άποψη'':

Το ΠΡΩΤΟ:
1. Ο (ΟΙ) ΨΕΥΤΗΣ(ΕΣ) ΚΑΙ Ο(ΟΙ) ΚΛΕΦΤΗΣ(ΕΣ) ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ....

Το ΔΕΥΤΕΡΟ:
2. Οικονομοτεχνική ανάλυση από τον Δημήτρη Καζάκη ΔΕΙΤΕ ΤΟ!
http://www.youtube.com/watch?v=Pgb71Hxi8hE&feature=related

To ΤΡΙΤΟ:
3. ΑΠΑΤΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΤΑΔΙΚΗ για ΧΑΔΑ ΑΝΔΡΟΥ – αλλα και για όλους τους ΧΑΔΑ απο ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 10-05-2011!

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ; Αν το γνωρίζει, προσπαθεί να μεταβιβάσει τις δικές του ευθύνες στην Δικαιοσύνη για το άνοιγμα του ΧΑΔΑ ΑΦΥΣΣΟΥ;  Είναι δυνατόν οι αποφάσεις του δικαστηρίου να χάνουν την προσωρινότητά τους όταν αφορούν αποφάσεις καταδικαστικές για όλη τη χώρα;

Εμείς ως κάτοικοι δεν θα πληρώσουμε κανένα πρόστιμο ας το καταλάβουν επιτέλους!!


Διαβάστε το έγγραφο (ΦΩΤΙΑ !!!) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βρυξέλες 10-05-2011, σε απάντηση για τον ΧΑΔΑ της Άνδρου, στον οποίο αναφέρεται και ξεχωριστά,
και ζητά
ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΛΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ σε email και διεύθυνση που αναφέρονται στο συνημμένο έγγραφο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΧΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (φωτό,βίντεο, απόσπασμα χάρτη από Google earth για τον ακριβή εντοπισμό της κ.ά).
Προφανώς αυτοί έπρεπε να είχαν κλείσει ήδη όπως αναφέρει το έγγραφο.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι Περιφέρειες, οι Δήμοι αποκρύπτουν την πραγματική κατάσταση, ΑΠΕΜΠΟΛΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ, αφήνοντας να μας επιβληθούν πρόστιμα, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ (Κυβέρνηση-ΟΤΑ)
 
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Επίσκεψη του Λ. Μπούκλη στη Σπάρτη για το ΧΑΔΑ Αφυσσού

ISTHMOS.GR
Ημερομηνία : 24.05.2011

“ Δεσμεύσεις του Περιφερειακού Συμβούλου και Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για εξεύρεση συναινετικής λύσης στο θέμα των σκουπιδιών ”
Τη Σπάρτη επισκέφθηκε, το Σάββατο 21 Μαΐου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά και Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Λάμπρος Μπούκλης και μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι Πελοποννήσου για το θέμα του ΧΑΔΑ Αφυσσού Σπάρτης. Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι των χωριών της περιοχής.
Στην συνέχεια, εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου μαζί με τον κ. Μπούκλη επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα που βρίσκεται πλησίον του σκουπιδότοπου και ενημερώθηκαν από εκπρόσωπο της για τη συνεχή υποβάθμιση της περιοχής, λόγω της ύπαρξης του σκουπιδότοπου, φαινόμενο που θα επιτείνεται με την αναμενόμενη λειτουργία εργοστασίου παραγωγής ασφάλτου, αλλά και με την συνεχιζόμενη λειτουργία των δύο λατομείων.
Εκτός της Μονής, στην περιοχή υπάρχουν σειρά κτισμάτων του 12ου αιώνα, που είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες συγκεντρώσεις Μονών, Εκκλησιών και Μοναστικών Αναχωρητηρίων της Πελοποννήσου, μαζί δε με τον ναό του Διός που βρίσκεται στην περιοχή, αποτελούν έναν από τους ανεκτίμητους Πολιτιστικούς θησαυρούς της Ελλάδος.
Ο κ. Μπούκλης και ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου δεσμεύθηκαν να καταβάλλουν τις απαιτούμενες ενέργειες για την διάσωση της Μονής, αλλά και για την προστασία της περιοχής και των κατοίκων από τις δυσάρεστες συνέπειες της συνεχιζόμενης λειτουργίας του σκουπιδότοπου με τον σημερινό τρόπο, καθώς και στην αναζήτηση μέσω συναίνεσης τρόπων αποτελεσματικής διαχείρισης του προβλήματος των σκουπιδιών του Δήμου της Σπάρτης που θα πρέπει να έχει σαν σταθερά σημεία αναφοράς την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση των οικιακών απορριμμάτων.
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Απαντήσεις από Μπιρμπίλη στη Βουλή για τη χωματερή της Άνδρου

Πρόστιμο 8.600 ευρώ στο δήμο για την περιβαλλοντική καταστροφή

Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011 μπορεί να δέχεται απορρίμματα ο ΧΑΔΑ του δήμου Ανδρου. Πρόστιμο 8.600 ευρώ στο δήμο για την περιβαλλοντική καταστροφή με την κατάρρευση της παράνομης χωματερής και εντολή για οριστική διακοπή απόρριψης των σκουπιδιών στη θέση Σταυροπέδα.

Σε έγγραφό της το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση σχετικής ερώτησης της Ντόρας Μπακογιάννη, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη ενημερώνει ότι η Ειδική Γραμματεία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος απέστειλε επείγον έγγραφο προς το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και το δήμαρχο Ανδρου, προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, να μεριμνήσουν για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών ζημιών. Παράλληλα η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος εισηγήθηκε την επιβολή προστίμων ύψους 8.600 ευρώ στο δήμο Ανδρου, το οποίο και επεβλήθη με απόφαση του αντινομάρχη Κυκλάδων.

Από την πλευρά της, η κ. Μπακογιάννη χαρακτηρίζει ανυπολόγιστη την οικολογική καταστροφή στο νησί της Ανδρου και την ευρύτερη περιοχή, από την κατάρρευση παράνομης χωματερής, η οποία λειτουργούσε πολλά χρόνια παρά τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που επέβαλαν την κατάργησή της. Μάλιστα, όπως επισημαίνει, «η κατάρρευση της χωματερής, τον περασμένο Φεβρουάριο, δεν ήταν αποτέλεσμα των κακών καιρικών φαινομένων, αλλά της συνειδητής πολιτικής ανοχής του ελληνικού κράτους και συνενοχής της τοπικής αυτοδιοίκησης, στη διατήρηση και διαιώνιση ενός καθεστώτος εκτεταμένης παρανομίας και εγκληματικής, οικολογικά, αδιαφορίας σε ολόκληρη την Ελλάδα». Εξαιτίας αυτής της αδιαφορίας, σημειώνει η βουλευτής, τόνοι απορριμμάτων έπεσαν στην παραλία του Σχοινιά, κατέστρεψαν το περιβάλλον και μόλυναν τη θάλασσα σε μια ακτίνα τουλάχιστον 100 μέτρων, με σημαντικές επιπτώσεις στα θαλάσσια οικοσυστήματα, τη διατροφική αλυσίδα και τη δημόσια υγεία του νησιού. Η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Φώτη Χατζημιχάλη, σύμφωνα με την οποία ο ΧΑΔΑ του δήμου Άνδρου έχει διορία αποδοχής απορριμμάτων της νήσου μέχρι 30.6.2011. Ακολούθως, προβλέπεται η παύση λειτουργίας αυτού και η αποκατάστασή του. Αναφέρεται, επίσης, ότι με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι περιοχές Κόρθι, Σταυροπέδα της νήσου Άνδρου, κηρύχθηκαν ως περιοχές Έκτακτης Ανάγκης, λόγω της κατολίσθησης των απορριμμάτων.

Γνωστοποιείται ακόμη ότι εκτιμώμενο κόστος για την περισυλλογή απορριμμάτων ΧΑΔΑ στη θέση Σταυροπέδα ανέρχεται σε 500.000 ευρώ, ενώ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου έχει ζητήσει από το δήμο Ανδρου την οριστική διακοπή απόρριψης απορριμμάτων στη θέση Σταυροπέδα και την έναρξη εργασιών οριστικής αποκατάστασής του.

Με τα έγγραφα, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή υπενθυμίζεται ότι, με βάση Κοινή Υπουργική Απόφαση, ο δήμος οφείλει να συντάξει και να εφαρμόσει επιχειρησιακό σχέδιο πενταετούς διάρκειας για τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων.

«Η κατασκευή ΧΥΤΥ στην Ανδρο, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για τη μόνιμη επίλυση του προβλήματος της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων στο νησί, εμποδίζεται λόγω των κωλυμάτων που παρουσιάζονται στη διαδικασία έγκρισης της μελέτης του έργου και πιο συγκεκριμένα στην περιβαλλοντική αδειοδότηση», αναφέρει ο κ. Χατζημιχάλης και σημειώνει ότι «για την υπό εξέταση θέση κατασκευής του ΧΥΤΥ Άνδρου, υφίστανται αρνητικές γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και του Επαρχιακού Συμβουλίου και θα πρέπει να αξιολογηθούν εκ νέου άλλες θέσεις, με προτάσεις των αρμόδιων τοπικών φορέων».

Πηγή: Ναυτεμπορική
Διαβάστε περισσότερα...

«Σήμερα νιώθω χειρότερα απ΄ ότι ένιωθα στη Χούντα!» Μίκης Θεοδωράκης

Για αδιάντροπο ξεπούλημα μίλησε σήμερα ο Μίκης Θεοδωράκης αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα.  Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, σε συνέντευξή του στην πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη, εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά: Σήμερα νιώθω λίγο χειρότερα απ΄ ότι ένιωθα στη Χούντα.  Και αυτό το λέω με πλήρη επίγνωση».

Ο Μίκης Θεοδωράκη παρομοίασε την Τρόικα με ένα απόστημα και ένα σύστημα εθνικά παράνομο, ενώ υπογράμμισε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να περιμένουν την ώρα που «ο δήμιος θα έρθει να μας αποτελειώσει.  Όλη η περιουσία της Ελλάδας είναι στο σφυρί και μπορεί να πουληθεί οπουδήποτε».

Συνέχισε χαρακτηρίζοντας το Μνημόνιο «σαν ένα τσουβάλι με μία μόνο τρύπα μέσα στο οποίο μας έχουν βάλει και μας την κλείνουν λέγοντας μας ότι δεν μπορείς ν΄αναπνεύσεις.  Οι ίδιοι μας εμποδίζουν.  Όλο αυτό είναι ένα κόλπο του ΔΝΤ για να μας φέρουν σε αυτό το σημείο».


Δείτε την συνέντευξη του Μίκη θεοδωράκη:

Από την πλευρά του τόνισε ότι οι Έλληνες πρέπει να ενωθούν, ανεξαρτήτως ιδεολογιών, γιατί κινδυνεύει η πατρίδα: «Όλοι οι Έλληνες πατριώτες πρέπει να γίνουν μια γροθιά για να απαντήσουν στο σύστημα και στους ξένους». Τι θα έλεγε ο ίδιος στον πρωθυπουργό: «Τα βάζεις με όλο τον ελληνικό λαό. Ο δρόμος που έχεις πάρει είναι επικίνδυνος και αδιέξοδος». Οσον αφορά τα κόνητρά του πίσω από τις τοποθετήσεις του είπε ότι είναι ο φανατισμός του με την Ελλάδα: «Είμαι φανατικός με την Ελλάδα και έδωσα όλη τη ζωή μου. Όσοι θέλουν ας με ακούσουν, όσοι θέλουν ας μην με ακούσουν».

Πηγή: http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=123979
Διαβάστε περισσότερα...

Επανέρχεται το θέμα του καθορισμού των δημοτικών τελών βάσει του όγκου των απορριμάτων

«Κανείς δεν εμποδίζει τους δήμους να καθορίζουν τα δημοτικά τέλη ανάλογα με το βάρος των απορριμμάτων που απορρίπτει ο κάθε δημότης» επισημαίνει η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών.
Με αφορμή ερώτηση των ανεξάρτητων βουλευτών, Θανάση Λεβέντη, Νίκου Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανού, για τη συσχέτιση των κριτηρίων καθορισμού των δημοτικών τελών με τη διαχείριση των απορριμμάτων, διαβιβάστηκαν στη Βουλή έγγραφα από τα υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος.
Ως προς την αρμοδιότητα του υπουργείου Περιβάλλοντος, η κ. Μπιρμπίλη αναφέρει ότι η εφαρμογή της τιμολόγησης βάσει ζυγολογίων θα εισάγει σημαντικά οικονομικά κίνητρα για αύξηση της ανακύκλωσης και μείωση της παραγωγής απορριμμάτων.
Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο, όπως δηλώνει η κ. Μπιρμπίλη, ψήφισε το 2010 και το νόμο που ορίζει ότι τα τέλη τελικής διάθεσης που πληρώνουν οι ΟΤΑ για τη χρήση των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και των ΧΥΤΑ, είναι ανάλογα με τις ποσότητες των απορριμμάτων που απορρίπτει ο κάθε ΟΤΑ, ώστε να ισχύσει η αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει» και να υπάρξουν ουσιαστικά οικονομικά κίνητρα στους ΟΤΑ, για να καταστούν υπεύθυνοι και ενεργοί στη μείωση και ανακύκλωση των απορριμμάτων.
Αλλά και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, ενημερώνει, με έγγραφό του, τους βουλευτές ότι «η δυνατότητα τροποποίησης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τα κριτήρια επιβολής των δημοτικών τελών, υπό το πρίσμα του συστήματος 'Πληρώνω όσο Πετάω', και με ταυτόχρονη υιοθέτηση συστήματος διαφοροποιημένης τιμολόγησης, ανάλογα με την παραγόμενη ποσότητα απορριμμάτων, θα εξεταστεί σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος».
Ο κ. Ντόλιος αναφέρει, πάντως, ότι η συζήτηση αυτή θα γίνει στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων, και έπειτα από ουσιαστικό διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς και τη γνώμη της ΚΕΔΚΕ.
Οι βουλευτές, Θ.Λεβέντης, Ν.Τσούκαλης και Γρ.Ψαριανός, έχουν επισημάνει ότι ο καθορισμός των δημοτικών τελών από τους δήμους, με μόνο κριτήριο την επιφάνεια του ακινήτου, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων, που στοχεύουν στη μείωση των παραγομένων απορριμμάτων και την ενίσχυση της ανακύκλωσης και κομποστοποίησης.

6/5/2011
Πηγή: www.in.gr, Έχει αναρτηθεί στο:
http://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=98900

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ανακοίνωση κατοίκων Αφυσσού, Κοκκινόραχης, Χρυσάφων, Σπάρτης και Σπολιτιστικών Συλλόγων Αφυσσού και Κοκκινόραχης ,για την οριστική παύση λειτουργίας του ΧΑΔΑ Αφυσσού.

Σχετικά με τον αδικαιολόγητο και ύποπτο απόηχο του αποτελέσματος της δίκης της 16ης Μαΐου 2011 στο Πολυμελές Δικαστήριο της Σπάρτης (αίτημα του Δήμου για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων με τα οποία απαγορεύεται προσωρινά η λειτουργία του ΧΑΔΑ Αφυσσού) επιθυμούμε με το παρόν να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας σωστά, δίκαια και έντιμα για το συγκεκριμένο θέμα:
1.  Στους δικηγόρους μέλη του ΔΣ υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος απαγορεύεται να πράττει όσα του απαγορεύει η νομοθεσία (εθνική και ευρωπαϊκή) πρώτα και μετά οι δικαστικές αποφάσεις (γνωρίζουν άραγε την αρχή της νομιμότητας;).
2.  Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Δήμου σχετικά με τη συνέχιση της εναπόθεσης των απορριμμάτων στο ΧΑΔΑ, άρα τα απορριμματοφόρα του Δήμου αδειάζουν τα σκουπίδια της πόλης στο ΧΑΔΑ όχι με απόφαση ή προσωρινή διαταγή Δικαστηρίου, αλλά με εντολές του αρμοδίου αιρετού υπαλλήλου του Δήμου (Δημάρχου, Αντιδημάρχου Καθαριότητας), οι οποίες είναι προφανώς παράνομες.
3.  Κατά συνέπεια, μην απαγορεύοντας στους οδηγούς να αδειάζουν τα απορριμματοφόρα στο ΧΑΔΑ Αφυσσού, ο Δήμος τους εκθέτει καθημερινά στον κίνδυνο των μηνύσεων και του αυτοφώρου, λόγω της διάπραξης του αδικήματος της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Οι δικηγόροι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, το γνωρίζουν αυτό καλά (ή πρέπει να το γνωρίζουν), αλλά αποφεύγουν να προστατεύουν τους εργαζομένους στην καθαριότητα… 
4.  Το Δικαστήριο εφάρμοσε μια αμφιλεγόμενη διάταξη της Δικονομίας και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τόσο η αρχική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, όσο και οι δύο μετέπειτα μεταρρυθμίσεις αυτής, πλέον δεν ισχύουν. Η ερμηνεία αυτή του Δικαστηρίου είναι κατά τη γνώμη μας λανθασμένη και οδηγεί σε αντινομίες. Τα επιχειρήματά μας θα θέσουμε μόνο στο Δικαστήριο, με τον τρόπο και τη σοβαρότητα που μας αρμόζει, και δεν θα συμμετάσχουμε σε φαιδρές «τηλεδίκες» εντυπώσεων, όπως οι εκλεγμένοι δημοτικοί υπάλληλοι θα επιθυμούσαν… (αλήθεια, η επίμονη καθημερινή επανάληψη της συνεδρίασης του ΔΣ εξυπηρετεί κάτι συγκεκριμένο;) 
5.  Ακόμα και ορθή να ήταν, η κρίση ότι δεν έχουν ισχύ οι προηγούμενες αποφάσεις σε τίποτα δεν μεταβάλλει την ενσυνείδητη και δολία πρόθεση του Δήμου να χρησιμοποιεί τη χωματερή του Αφυσσού και να ρυπαίνει με τον τρόπο αυτό ολόκληρη την πόλη της Σπάρτης και το περιβάλλον της. Ενώ έχουν απαγορεύσει τη λειτουργία της χωματερής αυτής η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ελληνικό Κράτος, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Νομάρχης Λακωνίας και… ο ίδιος ο Δήμος Σπάρτης (!!!), οι δημοτικοί μας άρχοντες – υπάλληλοι συνεχίζουν τη λειτουργία της, αδιαφορώντας για τις απαγορεύσεις και θέλοντας να μας εκδικηθούν με κάθε τρόπο επειδή τους τις θυμίσαμε... Εμείς όμως δεν τους εκλέξαμε για να εκδικούνται κανέναν, αλλά για να ανασκουμπωθούν και να βρίσκουν πραγματικές λύσεις στα προβλήματα της τοπικής μας κοινωνίας…
6.  Τέλος, η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ (όπως και τα έργα υποδομής) αποτελεί οφειλόμενη νόμιμη ενέργεια του Δήμου η οποία έπρεπε να έχει γίνει χθες και δεν αποτελεί πολιτικό «χάδι» ή «ρουσφέτι» κανενός προς κανένα, όποιος, δε, το χρησιμοποιεί ως τέτοιο, εκτίθεται, αλλά μάλλον δεν το καταλαβαίνει...

Διαβάστε περισσότερα...

ΛΕΤΕ ; «Η συνέχιση της λειτουργίας ΧΑΔΑ ΝΑ βαραίνει τους υπεύθυνους»

Οι υπεύθυνοι για την τήρηση της νομοθεσίας για την λειτουργία ΧΑΔΑ να πληρώνουν και τα πρόστιμα, σύμφωνα με την σχετική νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών.
Ο υφυπουργός, Γ. Ντόλιος, απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου Φραγκίσκου Παρασύρη, σχετικά με τον κίνδυνο επιβολή προστίμου για την λειτουργία ΧΑΔΑ, λέγοντας ότι « προωθείται νομοθετική ρύθμιση ώστε σε περίπτωση επιβολής από την Ευρωπαϊκή Ενωση προστίμου λόγω συνέχισης λειτουργίας ΧΑΔΑ , αυτό να επιβαρύνει όσους είναι υπεύθυνοι για την μη τήρηση της νομοθεσίας»
Παράλληλα το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης , σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προωθεί την υλοποίηση Περιφερειακών Σχεδίων Δράσης για την επιτάχυνση της παύσης λειτουργίας του συνόλου των ΧΑΔΑ , προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή του προστίμου.

Το όλο θέμα ανακινήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την προεκλογική περίοδο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, αφού οι ΟΤΑ και οι Περιφέρειες διαχειρίζονται τα απορρίμματα.

Το ζήτημα αφορά άμεσα και την Περιφέρεια Κρήτης, όπου το ζήτημα της ενιαίας διαχείρισης των απορριμμάτων παραμένει σε εκκρεμότητα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την Ελλάδα να υλοποιήσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σχετικά με τους παράνομους χώρους διάθεσης των απορριμμάτων (χωματερές). Υπενθυμίζεται ότι το 2005, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα, επειδή δεν έλαβε επαρκή μέτρα για την παύση λειτουργίας όλων των παράνομων χωματερών και την αποκατάστασή τους.

Ωστόσο εξακολουθούν να λειτουργούν στη χώρα αρκετές εκατοντάδες παράνομων χωματερών. Από την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου το 2005, η Ελλάδα έχει προβεί σε ενέργειες που αφορούν την παύση λειτουργίας και την αποκατάσταση πολλών παράνομων χωματερών και τη δημιουργία κατάλληλου συστήματος διαχείρισης αποβλήτων. Η ΕΕ έχει συγχρηματοδοτήσει τα περισσότερα από τα έργα αυτά.

Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, μέχρι το τέλος του 2008, έπρεπε να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και να έχουν αποκατασταθεί όλες οι παράνομες χωματερές. Τον Απρίλιο του 2009, εστάλη στην Ελλάδα προειδοποιητική επιστολή η οποία υπενθύμιζε στις ελληνικές αρχές τις υποχρεώσεις τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία που διαθέτει η Επιτροπή, εξακολουθούν να λειτουργούν περίπου 316 παράνομες χωματερές και 429 βρίσκονται ακόμα σε διαδικασία αποκατάστασης. Υπενθυμίζεται ότι το 2010 έκλεισαν 96 Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων, ενώ μέσα στο 2011 προγραμματίζεται να κλείσουν άλλοι 81 το πρώτο εξάμηνο του 2011, ενώ ιδιαίτερα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου προβλέπεται ο τερματισμός λειτουργίας του συνόλου των 75 ΧΑΔΑ έως τον Σεπτέμβριο του 2011. Η ενεργή δράση της παρούσας κυβέρνησης στο ιδιαίτερα ευαίσθητο αυτό θέμα φαίνεται από το γεγονός ότι τις 14-01-2011, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης και η Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη. είχαν μια εποικοδομητική συνάντησή στις Βρυξέλλες με τον επίτροπο Περιβάλλοντος Γιάνες Ποτότσνικ με αντικείμενο την διαχείριση των απορριμμάτων στην Ελλάδα και ειδικότερα το πρόβλημα των ανεξέλεγκτων χωματερών, για τις οποίες η χώρα απειλείται με πρόστιμο.

Ο κ. Ραγκούσης και η. Μπιρμπίλη παρουσίασαν στον επίτροπο το εθνικό σχέδιο δράσης για το κλείσιμο των χωματερών, αλλά και για την αποκατάστασή τους, καθώς και τις πολιτικές για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. «Η συνάντηση πήγε πολύ καλά. Έχουμε, στο βαθμό που προχωρούμε την υλοποίηση αυτού του σχεδίου δράσης, τη συμπαράσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία, όσο προχωράει και υλοποιείται, δεν προτίθεται να κινήσει τη διαδικασία προστίμων εναντίον της χώρας», δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών μετά την συνάντηση και επισήμανε παράλληλα ότι στόχος είναι οι Δήμοι της χώρας, εκμεταλλευόμενοι τις νέες δυνατότητες που έχουν με τον Καλλικράτη, να ανταποκριθούν στα καθήκοντα που απορρέουν για αυτούς από το σχέδιο δράσης για το κλείσιμο των χωματερών μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011.

Η υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιου είδους συζητήσεις που ουσιαστικά δείχνουν για πρώτη φορά τη βούληση της ελληνικής πολιτείας να προχωρήσει σε ένα πάρα πολύ δύσκολο θέμα, το οποίο αποτελεί περιβαλλοντική προτεραιότητα και για τη χώρα μας και για την Ευρώπη και έχει σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Επομένως, ανεξάρτητα από την προσφυγή, είναι σημαντικό δύο υπουργεία σε στενή συνεργασία και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους δήμους και τις περιφέρειες να μπορέσουν επιτέλους να δώσουν ένα οριστικό τέλος και μια λύση.
Πηγή:

http://www.creteplus.gr/web/index.php/art/115/1/6886/%CE%97-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CF%87%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%A7%CE%91%CE%94%CE%91-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CF%85%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82.html

Διαβάστε περισσότερα...

Μαραθόλακκα για τη Ram πάει ο Δήμος Σπάρτης

Άρθρο από την Ελυθερία της Καλαμάτας, Σάββατο 14 μαίου 2011, σελ13.

Επίσκεψη στη Μαραθόλακκα για να παρακολουθήσουν από κοντά τη λειτουργία της μονάδας μηχανικής διαλογής και κομποστοποίησης της Ram Europe θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τετάρτη δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες της Σπάρτης συνοδευόμενοι από κατοίκους της λακωνικής πρωτεύουσας. Ο δήμαρχος Σπάρτης Σταύρος Αργειτάκος μάλιστα επικοινώνησε χθες τηλεφωνικώς με τον ομόλογό του της Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα μεταφέροντάς του την οριακή κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή μετά το κλείσιμο του ΧΑΔΑ στην Αφυσσού. Δ.Πλ.
http://www.eleftheriaonline.gr/pdf/14%2005%202011.pdf
Διαβάστε περισσότερα...
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συνεχιστεί η εναπόθεση των απορριμμάτων στον ΧΑΔΑ.
elladatv.gr Date:19/05/2011
Με βασικό θέμα την έκφραση θέσης για το θέμα της αποκομιδής και εναπόθεσης των αστικών αποβλήτων του Δήμου Σπάρτης συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Αργειτάκος το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συνεχιστεί η εναπόθεση των απορριμμάτων στον ΧΑΔΑ Αφυσσού.  Να παρακολουθήσουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την πολύωρη και ενδιαφέρουσα συζήτηση του θέματος
Παακολουθείστε αποσπάσματα από την Συνεδρίαση επιλέγμένα από τον Σταθμό...
Πηγή: elladatv
http://www.elladatv.gr/site/index.php?Cat=2&articleid=3936
Από την 5ωρη Συνεδρίαση δεν αναδεικνύονται όλες οι πλευρές του ζητήματος από τα συνοπτικότατα πλάνα αν και η κάμερα βρισκόταν εκεί καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης ...

Επίσης ο δημότης κ Αργυρόπουλος Σταύρος ο οποίος υπομονετικά περίμενε για να μιλήσει - όταν του εδόθη ο λόγος και φυσικά αφού είχε ψηφιστεί το θέμα - αν και εχει εμπειρία στο θέμα της διαχείρισης των οργανικών αποβλήτω,  μιας και ως επαγγελματίας διαθέτει βιολογική μονάδα εκτροφής πτηνών ''BIOGRECO'' , τεχνιέντως απαξιώθηκε χωρίς να έχει στη διάθεσή του ούτε χρόνο για να προτείνει άμεσες λύσεις ή να καταθέσει τις εμπειρίες του στο θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων.....
Κάνετε τον κόπο αν θέλετε και επισκεφθείτε την πρωτοποριακή τοπική βιολογική επιχειριση εκτροφής πτηνών η οποία εναρμονίζεται σ' όλους τους νόμους και κοινοτικές οδηγίες που αφορούν την διαχείριση των οργανικών αποβλήτων των πτηνών της επιχείρισης.....
http://www.biogreco.gr/page1.html
Διαβάστε περισσότερα...

Μεθοδευμένη η καθυστέρηση του Δήμου Σπάρτης στο θέμα των απορριμμάτων"

Φούρκας ... μαινόμενος!
Παρασκευή, 20 Μάιος 2011
Στον αέρα του fly βρέθηκε ο τέως Νομάρχης Λακωνίας και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Σπάρτης, Κωνσταντίνος Φούρκας, απαντώντας σε πολυάριθμα θέματα που αφορούν τον ίδιο αλλά και το θέμα που προέκυψε με τα απορρίμματα.
Αρχικά, ο κύριος Φούρκας ξεκαθάρισε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όσο βρισκόταν σε λειτουργία, δεν ήταν αρμόδια για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ωστόσο, ο ίδιος εκλήθη από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριο Πλειώτα, να παραστεί στο χώρο του ΧΑΔΑ Αφυσσού και να εκφράσει την άποψή του για το θέμα. Έτσι κι έγινε, με τον τότε Νομάρχη Λακωνίας να δίνει απόλυτο δίκιο στους κατοίκους της περιοχής.
Κατόπιν, ο κύριος Φούρκας ανέφερε ότι ο Περιφερειακός Σχεδιασμός, τον οποίο ευαγγελίζονται όλοι, είναι αόριστος και δεν οδηγεί σε λύση. "Το πρόβλημα είναι δίπλα μας και πρέπει εμείς να το λύσουμε" πρόσθεσε χαρακτηριστικά και ακολούθως έριξε βόμβα, καταγγέλοντας μεθοδευμένη καθυστέρηση του Δήμου Σπάρτης στο θέμα των απορριμμάτων, με σκοπό την ανάληψη της αποκομιδής από εργολάβο, ο οποίος θα εμφανιστεί ως σωτήρας.
Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο συμβούλιο που είχε ο ίδιος συγκαλέσει την περίοδο της νομαρχιακής του θητείας, με θέμα την επιλύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων. Μάλιστα, τότε, είχε προτείνει να αναλάβει ο ίδιος να δώσει λύση με τις δικές του υπηρεσίες στην περιοχή Ασήμι. Ωστόσο, η παρέμβασή του, όπως ο ίδιος δήλωσε, παρεξηγήθηκε και οι κύριοι Αργειτάκος και Πήλιουρας δεν του επέτρεψαν να προχωρήσει, χαρακτηρίζοντάς τον αναρμόδιο για το θέμα.
Ο κύριος Φούρκας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο εκλήθησαν όλοι να εκφράσουν τις απόψεις τους για το θέμα, αλλά, όπως αποδείχτηκε, η δημοτική αρχή έθεσε μόνο το δίλημμα, αν καλώς ή κακώς ζήτησε κι άλλη παράταση μέσω του δικαστηρίου. Ο κύριος Φούρκας ολοκλήρωσε τη συνέντευξή του υπογραμμίζοντας ότι η παρελθούσα δημοτική αρχή δεν μπόρεσε ούτε να υποδείξει μία δασική έκταση 10 στρεμμάτων, ώστε να δρομολογήσει ο τέως γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κύριος Αγγελόπουλος, την εγκατάσταση του δεματοποιητή. Τέλος, ανέφερε χαρακτηριστικά: "λύσεις για το πρόβλημα υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχει πολιτική βούληση, μιας και η δημοτική αρχή δεν ασχολείται και δεν δουλεύει όπως θα έπρεπε, αλλά δουλεύει τον κόσμο".
http://flyradio.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3777&Itemid=1
Διαβάστε περισσότερα...

Δεματοποιητή στο ΧΑΔΑ «βλέπει» ως λύση ο Δ. Σπάρτης, Άρθρο Λακωνικού Τύπου

21/05/2011
Σε τεταμένο κλίμα η συνεδρίαση του ΔΣ.
Σε υψηλούς τόνους και με ανταλλαγή «πυρών» διεξήχθη η συνεδρίαση του ΔΣ Σπάρτης την Τετάρτη 18/5, με θέμα συζήτησης την διαχείριση των απορριμμάτων.
Ύστερα από την ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων από τον κ. Χρ. Πλειώτα για την προσωρινή διαταγή συνέχισης εναπόθεσης των αστικών αποβλήτων στο ΧΑΔΑ Αφυσσού από το Πολυμελές Πρωτοδικείο, το λόγο έλαβε ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Στ. Αργειτάκος.
Στην τοποθέτησή του, αναφερόμενος στον εθνικό, περιφερειακό και τοπικό σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων, μίλησε για «παλινωδίες της Πολιτείας». Ο κ. Αργειτάκος εξέφρασε την άποψη ότι η εγκατάσταση δεματοποιητή αποτελεί μονόδρομο για τη διαχείριση των απορριμμάτων μέχρι την εξεύρεση οριστικής λύσης, αφού «δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό». Όπως ανέφερε, «οι αντιδράσεις των κατοίκων αποδυναμώνουν το αίτημα του δήμου για αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, ύψους 6 εκατ. ευρώ». «Πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί άμεσα λύση για τους δεματοποιητές, ώστε σε 2-3 χρόνια να πάμε στην οριστική λύση του προβλήματος. Δεν είμαστε λάτρεις του δεματοποιητή», συμπλήρωσε.
Για τη μείωση του κόστους πρότεινε την υιοθέτηση μεθόδων όπως η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση, για την οποία ενημέρωσε ότι επίκειται σχετική μελέτη που θα εκπονηθεί έως τα τέλη Ιουνίου.
Στην συνέχεια, το λόγο πήρε ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Φούρκας, ο οποίος, αφού σημείωσε ότι η παράταξή του επέλεξε ήπιους τόνους έως τώρα, προκειμένου να δώσει χρόνο στην Δημοτική Αρχή για εξεύρεση λύσης, την κατηγόρησε για έλλειψη σοβαρότητας και αισθήματος ευθύνης. «Στους πρώτους πέντε μήνες της νέας δημοτικής αρχής, τα δείγματα διαχείρισης των προβλημάτων του Δήμου αλλά και της γενικότερης λειτουργίας του είναι κακά», τόνισε ο κ. Φούρκας για να προσθέσει: «Όπως αποδείχτηκε, τα γεγονότα μας πρόλαβαν και μας ξεπέρασαν, δημιουργώντας απογοήτευση και αβεβαιότητα στο σύνολο του Δήμου. Προσπαθείτε να κουκουλώσετε τα θέματα, πιάνεστε αδιάβαστοι, χωρίς αντανακλαστικά», είπε χαρακτηριστικά. Κατηγόρησε ακόμη τη Δημοτική Αρχή ότι δεν έκανε τίποτα για να εφαρμόσει την απόφαση κλεισίματος του ΧΑΔΑ Αφυσσού, επιρρίπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την κατάσταση στο δήμαρχο Σπάρτης, χωρίς να είναι άμοιρη ευθυνών η Περιφέρεια. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «η ανακύκλωση όπως εφαρμόζεται εν έτει 2011 δεν έχει κανένα αποτέλεσμα».
Υπενθυμίζοντας την έκκληση του πρώην γγ της Περιφέρειας κ. Φ. Χατζημιχάλη να του υποδείξουν θέση όπου θα εγκαθίστατο αμέσως ο δεματοποιητής, ο κ. Φούρκας έκανε λόγο για αδράνεια τόσο της τότε δημοτικής αρχής όσο και του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.
Από την πλευρά του, εισηγήθηκε πως είναι λάθος να περιμένουμε τον Περιφερειακό Σχεδιασμό, διότι αυτός θα καθυστερήσει πολύ και πρότεινε την άμεση εγκατάσταση του δεματοποιητή στο χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού Σπάρτης, μέχρι να οριστικοποιηθεί η καταλληλότερη λύση. Η εγκατάσταση του συστήματος ψυχρής επεξεργασίας αστικών απορριμμάτων «Θησέας» της εταιρείας «Σούκος», ήταν ακόμη μια πρόταση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, αναφορικά με την οποία ο κ. Αργειτάκος σχολίασε πως «δε είναι τόσο απλά τα πράγματα, καθώς έχουν προκύψει διαφωνίες ως προς το ύψος της σύμβασης που θα υπογραφεί. Συνεχίζουμε τις συζητήσεις μαζί τους», σημείωσε.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Βαγγέλης Βαλιώτης στην εισήγηση του, αναφέρθηκε στο γενικό πολιτικό πλαίσιο αντιμετώπισης του προβλήματος, και πρότεινε διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή και ανακύκλωση. Εξέφρασε δε, την αντίθεσή του στην αύξηση των δημοτικών τελών, ενώ σχολιάζοντας τις αντιπαραθέσεις των κ.κ. Αργειτάκου και Φούρκα ανέφερε ότι «μας γυρίζει πίσω στην προεκλογική περίοδο».

http://www.lakonikos.gr/index.php?c_id=32&n_id=4398
Διαβάστε περισσότερα...

Η μπάλα στην εξέδρα - Αρθρο Λακωνικού Τύπου

17/05/2011
Οι σκουπιδιάρες του Δήμου Σπάρτης ξαναβγήκαν στους δρόμους για την αποκομιδή των απορριμμάτων, ωστόσο ασαφές παραμένει το καθεστώς υπό το οποίο εκτελείται η μεταφορά τους και εναπόθεση στο ΧΑΔΑ Αφυσσού.
Εν αναμονή της καθαρογραφής της απόφασης που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Σπάρτης, πληροφορίες αναφέρουν ότι απορρίφθηκε η αίτηση μεταρρύθμισης καθώς και η αίτηση προσωρινής διαταγής που κατέθεσε ο Δήμος. Με βάση μία τυπική παράλειψη, τόσο από πλευράς του Δήμου Σπάρτης όσο και των κατοίκων του Αφυσσού, σχετική με τις επιδόσεις των αποφάσεων που έχουν προηγηθεί, κατά την προχθεσινή εκδίκαση κρίθηκε ότι δεν είναι σε ισχύ οι ήδη εκδοθείσες αποφάσεις.
Σκεπτικό, που κατά την εκτίμηση του Δήμου Σπάρτης τού επιτρέπει τη συνέχιση της λειτουργίας του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων στο Αφυσσού.
Σε εξέλιξη εξάλλου βρίσκονται και οι μηνύσεις που υποβλήθηκαν κατά των οδηγών απορριμματοφόρων του δήμου που την περασμένη Πέμπτη παραβίασαν τη δικαστική απόφαση που απαγόρευε την εναπόθεση σκουπιδιών στο ΧΑΔΑ, κατά του δημάρχου Σπάρτης και παντός άλλου υπευθύνου, καθώς και οι μηνύσεις που υπέβαλε με τη σειρά του ο δήμαρχος κατά εκπροσώπων των κατοίκων της περιοχής.
Οι εξελίξεις είναι αβέβαιες και οι γνώμες για το αποτέλεσμα διίστανται. Το μόνο βέβαιο είναι, ότι οι κάτοικοι του Αφυσσού είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την περαιτέρω παράνομη λειτουργία της χωματερής στην περιοχή τους. Ο δε δήμος καλείται άμεσα και επιτακτικά να εξεύρει προσωρινή λύση που δε θα θίγει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα διεξοδικά, προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος όχι μόνο για τις μέχρι σήμερα ενέργειες της δημοτικής αρχής αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι.

Διαβάστε περισσότερα...

Ποτέ δεν είναι αργά κ. δήμαρχε - Αρθρο Λακωνικού Τύπου

 21/05/2011
Διαβάστε το άρθρο του Λακωνικού τύπου στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.lakonikos.gr/index.php?c_id=32&n_id=4400
ή πατήστε το Διαβάστε περισσότερα
‘’H ανοχή φθάνει στο τέλος της, μαζί και αυτή του τοπικού Τύπου, που δεν διατηρεί πλέον καμία επιφύλαξη να συνεχίσει να επιτελεί το χρέος του, ερευνώντας δημοσιογραφικά κάθε σκιά του δημόσιου βίου και αποκαλύπτοντας κάθε σκοτεινή πτυχή του’’.

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΜΠΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ στο θεμα της παυσης του ΧΑΔΑ ΑΦΥΣΣΟΥ

''Χαθηκε η μπάλλα στο θέμα της οριστικής παύσης του ΧΑΔΑ ΑΦΥΣΣΟΥ''
 

''Αν η υπόθεση ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ συνέβαινε στην ΕΛΛΑΔΑ μπορεί κατηγορούμενη να ήταν η καμαριέρα'' !!!
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To Πολυμελές Πρωτοδικείο Σπάρτης έκρινε ότι οι προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις έχουν απωλέσει την ισχύ τους διότι δεν κοινοποιήθηκαν από καμιά από τις δύο πλευρές (κατοίκων και Δήμου) προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και απέρριψε έτσι απέρριψε την αίτηση μεταρρύθμισης του Δήμου Σπάρτης κατά των αποφάσεων 479/2009, 277/2010 και 19/2011 ως απαράδεκτη και την προσωρινή διαταγή εναπόθεσης απορριμμάτων στον Σκουπιδότοπο από τον Δήμο Σπάρτης ως απαράδεκτες .
Η διάταξη του νόμου που επιβάλλει κοινοποίηση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου των αποφάσεων των ασφαλιστικών μέτρων που αφορούν τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ έχει επικριθεί ως αντισυνταγματική από τη θεωρία και κάποιες δικαστικές αποφάσεις και έχει περιπέσει σε αχρησία. Έστω και την ύστατη στιγμή, όμως, με μέριμνά μας κοινοποιήθηκαν και οι τρείς αποφάσεις στον Εισαγγελέα Έτσι για ένα τυπικό λόγο τον οποίο θεωρούμε επιπλέον ως αντισυνταγματικό το δικαστήριο δεν δέχθηκε την ισχύ της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων και των μεταρρυθμίσεων πράγμα το οποίο δεν αλλάζει κάτι στην όλη υπόθεση διότι και τα δικαστήρια έχουν πραγματοποιηθεί και τα έχουμε κερδίσει και οι αποφάσεις υπάρχουν και είναι γνωστές. Από την άλλη ο Δήμος έχει συμμετάσχει ανεπιφύλακτα σ’ όλα τα δικαστήρια χωρίς να γνωρίζει την τυπική αυτή παράλειψη στην οποία και αυτός συνέβαλε.
Εξ άλλου εμάς ενδιαφέρει η οριστική λύση του προβλήματος η οποία και θα γίνει με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σπάρτης για το οριστικό κλείσιμο του Σκουπιδότοπου, πιστεύουμε σύντομα.
Αν πανηγυρίζει ο Δήμος, ας πανηγυρίζει με την αυταπάτη του μιας και νομίζει ότι έλυσε το πρόβλημα. Το πρόβλημα απλά μόλις ξεκινά και θα πρέπει επιτέλους να δρομολογήσει λύσεις νόμιμες και να αφήσει την προσωρινότητα και την παράταση.

Ο δεματοποιητής πλέον δεν θα μπει στο Αφυσσού εξ’ αιτίας των δικαστικών αποφάσεων και μόνο και όχι για άλλους λόγους.
Εμείς χαιρόμαστε ιδιαιτέρα που δεσμεύτηκαν ενώπιον του δικαστηρίου ότι είναι επιτακτική ανάγκη να κλείσει ο Σκουπιδότοπος.
Από εκεί και πέρα εμείς ως κάτοικοι συνεχίζουμε καθαρά τους δικαστικούς μας αγώνες.
Συνειδητά πλέον ο Δήμος Σπάρτης μολύνει το περιβάλλον και καταστρέφει την υγεία όλων μας.
Τέλος θέλουμε να γνωρίσουμε στον Δήμο Σπάρτης ότι υποχρέωσή του είναι η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ και όχι διαπραγματεύσιμο είδος, διότι η αποκατάσταση του Χ.Α.Δ.Α (Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων) Αφυσσού συνιστά οφειλόμενη νόμιμη ενέργεια του Δήμου προς τους κατοίκους αλλ΄ά και προς όλη την κοινωνία η οποία μπορεί να λάβει χώρα μόνο όταν ο ΧΑΔΑ θα έχει παύσει να λειτουργεί οριστικά και πραγματικά.
¨όλα λοιπόν θα κριθούν την 3η Ιουνίου στο Πρωτοδικείο Σπάρτης. Ο Δήμος συνεχίζει να παρανομεί και να ριχνει τα σκουπίδια στον ΧΑΔΑ Αφυσσού παραβιάζοντας: τις αποφάσεις του δηλ. την 372/2008 (που αποφάσισε την παύση λειτουργίας του ΧΑΔΑ και η οποία έχει σταλεί στην ΕΕ), την απόφαση 209/2009 του Νομάρχη Λακωνίας την οποία και δεν εκτέλεσε ποτέ περί παύσης λειτουργίας του ΧΑΔΑ, τις δικαστικές αποφάσεις το Εθνικό και Κοινοτικό Δίκαιο.
Κανένας λοιπόν δεν έδωσε άδεια ή προσωρινή διαταγή στον Δήμο Σπάρτης να πετά σκουπίδια στον Σκουπιδότοπο Αφυσσού.
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΣ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΑΡΙΘΜ.114/22-11-2010, ΔΙΑΤΑΞΗ
Ο Εισαγγελέας Εφετών Ναυπλίου

Αφού λάβαμε υπόψη την 13/1-10-10 προσφυγή των κατοίκων Αφυσσού, Κοκκινόρραχης και Σπάρτης κατά της ΕΓ2/322/6-9/2010 διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης με την οποία απορρίφθηκαν οι αντίστοιχες από 10/1/2009,23/12/2009 εγκλήσεις τους κατά του Χρήστου Κανακάκου, Αντιδημάρχου του Δήμου Σπάρτης για παράβαση του άρθρου 28 του Ν.1650/8 κατʼ εξακολούθηση και εκθέτουμε τα ακόλουθα.
Η κρινόμενη προσφυγή ασκήθηκε από τους προσφυγέντες την 1/10/2010 ενώπιον του γραμματέα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σπάρτης, συνταχθείσης σχετικής εκθέσεως, ενώ η διάταξη κατά της οποίας προσφεύγουν τους επεδόθη την 16-9-10 και 17-9-10 στον Κων/νο Φωτόπουλο. Επομένως, αφού ασκήθηκε νομότυπα και εμπρόθεσμα κατʼ άρθρον 4β ΚΠΔ πρέπει να γίνει τυπικά δεκτή και να ερευνηθεί περαιτέρω κατʼ ουσίαν.

Από το σύνολο των αποδεικτικών υλικών της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε και με βάση τις προμνησθείσες εγκλήσεις αναφορικά με τη βλαπτική για το περιβάλλον λειτουργία του ΧΑΔΑ του Δήμου Σπαρτιατών και ειδικότερα τα έγγραφα, τις ένορκες καταθέσεις των μαρτύρων, την εξέταση του Αντιδημάρχου, την προσφυγή των ως άνω εγκαλούντων προέκυψαν τα κάτωθι: Κατόπιν του ΟΙΚ:74308/174308/17430/20-11-08 εγγράφου του Γ.Γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου συνήλθε την 3/12/08 το Δ.Σ. του Δήμου Σπαρτιατών και με την 372/3-12-08 απόφασή του αποφάσισε κατά πλειοψηφία την παύση λειτουργίας του ΧΑΔΑ. Με την 208/2-6-09 απόφαση του Νομάρχη Λακωνίας αποφασίσθηκε επίσης η οριστική διακοπή της λειτουργίας του επίδικου ΧΑΔΑ.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος όχι μόνο δε μερίμνησε για την άμεση, έστω και προσωρινή, εξέρευση λύσης στο ζήτημα αλλά συνέχισε την απρόσκοπτη λειτουργία της κατά κυριολεξία ανεξέλεγκτης χωματερής με τεράστιες περιβαλλοντολογικές επιβαρύνσεις στο περιβάλλον της πόλης της Σπάρτης και όμορων δήμων.

Η επελθούσα δε μεταρρύθμιση της 479/31/8/09 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σπάρτης, που απαγόρευε προσωρινά τη λειτουργία του ΧΑΔΑ στη θέση «Προβατόμανδρα» με την 277/19-5-2010 απόφαση του ιδίου δικαστηρίου, η οποία (απόφαση) επέτρεψε προσωρινά τη λειτουργία του ΧΑΔΑ στην ανωτέρω θέση μέχρι την 16/7/10, δεχθείσα κατʼ ουσίαν αδιέξοδο στην αποκομιδή των απορριμμάτων, σε περίπτωση απαγόρευσης λειτουργίας του ΧΑΔΑ, ουδόλως μπορεί να θεμελιώσει άρση του αδίκου της κατʼ εξακολούθηση ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος από το Δήμο Σπαρτιατών, καθόσον ο ως άνω δήμος είναι προεχόντως ο δημιουργός του δήθεν αδιεξόδου. 

Το γεγονός δε ότι μέχρι και την κατάθεση της κρινόμενης προσφυγής, παρελθούσης και της 16ης Ιουλίου 2010, εξακολουθεί να λειτουργεί παρανόμως ο ανωτέρω ΧΑΔΑ, ενώ ο Δήμος επιδίδεται σε περαιτέρω αιτήσεις παροχής προσωρινής εννόμου προστασίας από το Μονομελές Πρωτοδικείο Σπάρτης με νέα αίτηση μεταρρύθμισης, μαρτυρεί τη δολία προαίρεση για παράβαση του άρθρου 28 Ν.1650/86 και δη κατʼ εξακολούθηση.
Κατόπιν τούτου, επειδή υφίστανται σοβαρές ενδείξεις για την κίνηση ποινικής δίωξης για παράβαση των άρθρων 1,12,14,26§1α,27§1,51,53,57,79,98 ΠΚ και 28§1 Ν.1650/86, δεχόμαστε και κατʼ ουσίαν ως βάσιμου την προκείμενη προσφυγή κατʼ άρθρον 48,43§2 του ΚΠΔ.
Για τους λόγους αυτούς :
1) Δεχόμαστε τυπικά και κατʼ ουσίαν την 13/1-10-10 προσφυγή των αναφερομένων στην αρχή της παρούσας κατά της ΕΓ2/32 διατάξεως Εισαγγελέως Πρωτοδικών Σπάρτης.
2) Παραγγέλλουμε την κίνηση ποινικής δίωξης για ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος κατʼ εξακολούθηση, που προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις των άρθρων 1,12,14,26§1α,27§1,51,53,57,79,98 ΠΚ και 28§1 του Ν.1650/86 στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Ναύπλιο,17/11/2010
Ο Αντεισαγγελέας Εφετών
Γεώργιος Β. Σαπαντζής

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 15 Μαΐου 2011




Τό εγγραφο μετο οποίο ο Πρόεδρος του ΔΣ Σπάρτης ζητά αποφάσεις από τα Τοπικά Συμβούλια πραγματικά κάτι μάλλον κρύβει.  Θέτει στους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΌΦΑΣΗ  ΓΙΑ ΈΝΑ ΘΈΜΑ για το οποίο οι άνθρωποι ΑΥΤΟΊ δεν γνωρίζουν σε τι μπορεί να τους συμπαρασύρει.  Δηλ. είναι δυνατόν ο Προεδρος του ΔΣ να ζητά από τους τοπικούς προέδρους να αποφασίσουν χωρίς να τους κοινοποιούνται οι αποφάσεις 479/2009 και 19/2011 που αφορούν την παύση λειτουργίας του ΧΑΔΑ Αφυσσού στη Σπάρτη.


Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Οι κάτοικοι που κλείνουν τον Σκουπιδότοπο φταίνε και για την μη υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος; Ιδού το εξιλαστήριο θύμα !!

Προσωρινή λύση με 10πλασιασμό δημοτικών τελών
| 13/05/2011


Πηγή: http://www.lakonikos.gr/index.php

«Οπωσδήποτε θα υπάρξουν σκουπίδια στους δρόμους»
Σε λύση προσωρινότερης της προσωρινής ενημερώνει πως θα αναγκαστεί να προσφύγει ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Στ. Αργειτάκος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη για το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων.


Καθώς η λύση της μεταφοράς εκτός νομού είναι κοστοβόρα, περίπου 10.000 ευρώ την ημέρα για το κάθε δρομολόγιο, (3,5 εκατ./χρόνο) υπογράμμισε πως αυτό θα σημαίνει την αναστολή του Τεχνικού Προγράμματος. Όπως ξεκαθάρισε «δεν θα εκτελεστεί κανένα έργο, θα αναγκαστούμε να δεκαπλασιάσουμε τα τέλη καθαριότητας γιατί αυτά είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα», σημειώνοντας μάλιστα, ότι η οικονομική επίπτωση θα βαρύνει όλους τους κατοίκους του διευρυμένου Δήμου Σπάρτης συμπεριλαμβανομένου και του Αφυσσού.

Με τη διαπίστωση ότι «οπωσδήποτε θα υπάρξουν σκουπίδια στους δρόμους», ο κ. Αργειτάκος δήλωσε αδυναμία εξεύρεσης άμεσης λύσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρξει, αυτή θα είναι «προσωρινή και δυσβάσταχτη και σίγουρα όχι όπως η τακτική αποκομιδή».

Επιρρίπτοντας ευθύνες για την καθυστέρηση εφαρμογής μόνιμης επίλυσης της ολοκληρωμένης διαχείρισης των αστικών αποβλήτων πρωτίστως στο Κράτος και την έκφανση αυτού μέχρι τώρα την Περιφέρεια, ανακοίνωσε ότι το Τοπικό Συμβούλιο Αφυσσού θα κληθεί να αποφασίσει αν συμφωνεί με τα νέα δεδομένα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που τους αντιστοιχεί. Κατά το δήμαρχο οι Αφυσσιώτες «θα μπορούσαν να δώσουν 15 μέρες περιθώριο». «Ας αρνηθούν» πρόσθεσε… «έκαναν υπομονή 40 χρόνια. Έχουμε πει ότι οδηγούμαστε σε μια λύση».


Αναφορικά με την πολυπόθητη λύση ο δήμαρχος Σπάρτης δήλωσε «το δυσάρεστο είναι, ότι ενώ οδηγούμαστε μετά από πολλά χρόνια σε κάποια λύση, θέλουμε βάθος 3 μήνες για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μια προσωρινή λύση του θέματος για 2-3 χρόνια και ταυτόχρονα να προχωρήσει το σύστημα που θα επιλεγεί από την περιφέρεια της ολοκληρωμένης διαχείρισης και της οριστικής λύσης».

Δεν παρέλειψε επίσης να επισημάνει ότι «ενώ έχουμε υποβάλει αίτημα 100% χρηματοδότησης 6 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση ΧΑΔΑ Αφυσσού… αν υπήρχαν πιθανότητες 5%, 10%, 50% να ενταχθεί, τώρα με όλες αυτές τις διαδικασίες οι πιθανότητες μηδενίζονται και χάνουμε 6 εκ. διότι ενισχύεται ότι δεν υπήρχε οριστική λύση που ήταν βασική προϋπόθεση της χρηματοδότησης».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις προθέσεις του περιφερειάρχη ο κ. Αργειτάκος απάντησε «Ο κ. Τατούλης και κανένας περιφερειάρχης δεν μπορεί να δώσει λύση. Εμείς λέμε, γιατί δεν έγινε τόσα χρόνια. Θα περιμένουμε τη Δευτέρα». Επιπλέον ενημέρωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνεχείς συζητήσεις με τους υπόλοιπους δημάρχους για το ζήτημα.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σχολιάζοντας τη διακοπή της αποκομιδής απορριμμάτων στη Σπάρτη, ανέφερε ότι «πλέον ο καθένας πρέπει να αναλάβει το ρόλο του». Πρόσθεσε δε πως, «η περιφέρεια έχει το σχεδιασμό της ολικής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και οι δήμαρχοι μαζί με τον ΦοΔΣΑ θα αντιμετωπίσουν την προσωρινή διαχείριση, ώσπου οι κινήσεις της περιφέρειας να βγάλουν ανάδοχο της ολικής διαχείρισης που θα είναι και φορέας της προσωρινής».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σε διεργασίες σχετικές με το θέμα βρίσκεται και ο Δήμος Ευρώτα. Με πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η δημοτική αρχή, φαίνεται διατεθειμένη να αναλάβει την υποδοχή των απορριμμάτων και των υπόλοιπων δήμων στο πρώτο επίπεδο της προσωρινής λύσης, κατόπιν συμφωνίας για ανταποδοτικά οφέλη. Τέτοια εκτιμούν ότι μπορεί να είναι και η προτεραιότητα του Δ Ευρώτα στις προεντάξεις των έργων έναντι των άλλων δήμων. Για τον σκοπό αυτό τα Τοπικά Συμβούλια Δ. Ευρώτα θα κληθούν άμεσα να λάβουν αποφάσεις και να θέσουν τους όρους τους.
Διαβάστε περισσότερα...

One MAN Show (ΔΕΙΤΕ την συνεντευξη που δοθηκε στον Elladatv από τον Πρόεδρο και τον Δήμαρχο Σπάρτης για τα αυτόφωρα στον ΧΑΔΑ Αφυσσού

Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο όταν η εξουσία έχει άδικο (Βολταίρος)
ή 
Όποιος έχει το μαχαίρι και το πεπόνι ... πράττει κατά το δοκούν ανάλογα με το συμφέρον της στιγμής ...  ή 
Αλλάζει θέσεις όπως το κάνει η μύγα στο πέταγμά της ...!!!!!

Απολαύστε πως το άδικο γίνεται δικαίωμα ...

1.  Πατήστε τον σύνδεσμο και παρακολουθείστε την συνέντευξη (ύστερα από τα αυτόφωρα για την μη τήρηση των δικαστικών αποφάσεων για το κλείσιμο του σκουπιδότοπου ΑΦΥΣΣΟΥ) του Προέδρου του ΔΣ Δήμου Σπάρτης. 

2.  Αν θέλετε να δείτε τι έλεγε πριν από ένα χρόνο περίπου για το ίδιο θέμα, πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο και απολαύστε την συνέπεια των θέσεων του Προέδρου του ΔΣ

Δηλ. οι έντιιμοι αγώνες των κατοίκων τώρα είναι αγώνες τυχοδιωκτών ή ενώ τότε τασσόταν αναφανδόν και έθετε ευατόν στη διάθεση των κατοίκων που αντιδρούσαν και ήθελαν το κλείσιμο του σκουπιδότοπου τώρα τη δεδομένη χρονική στιγμή τάσσεται αναφανδόν απέναντι στους κατοίκους και θέτει εαυτόν κατά των κατοίκων και υπέρ του Δήμου ....  Αυτό είναι το άσπρο μαύρο ή το μαύρο άσπρο της πολιτικής ...

3..Πατήστε τον σύνδεσμο και παρακολουθείστε την συνέντευξη (για τα αυτόφωρα και το κλείσιμο του σκουπιδότοπου ΑΦΥΣΣΟΥ) του Δημάρχου Σπάρτης.

Απλή Ερώτηση:
Αν αύριο ερχόταν ο Ευρωπαίος Επίτροπος (δηλ. οι κουτόφραγκοι που τόσα χρόνια κοροιδεύουν) ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΔΣ θα ζητούσαν την παράταση λειτουργίας του Σκουπιδότοπου ή θα έτρεχαν να κρυφτούν;  Ποιός θα πλήρωνε την ''υπεύθυνη στάση τους'', δηλ. τα πρόστιμα;  Φυσικά οι Δημότες.  Παράλληλα θα έλεγαν ότι είναι νόμιμοι και λειτουργού τον παράνομο σκουπιδότοπο με προσωρινές διαταγές του Πρωτοδικείου Σπάρτης.  Δηλαδή θα εμπλεκόταν και η δικαιοσύνη. Υπέυθυνες στάσεις και πολιτικές λοιπόν εφαρμόζει η δημοτική αρχή ...

Άντε άλλη μια απλή ερώτηση: Αν είχε τοποθετηθεί ο δεματοποιητής στο Αφυσσού από αρχές του έτους 2009 όπως έλεγαν και είχαν αποφασίσει τι θα έκαναν τις 2 χρονών τοξικές δεματοποιημένες μπάλλες σύμμεικτων σκουπιδιών; Χωρίς να το ξέρουν τους έσωσαν οι ''τυχοδιώκτες'' κάτοικοι από τα πολύ χειρότερα !!!!

  ''Ιδού η Ρόδος και το πήδημα....''

ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΓΟΜΕΝΑ, ΔΗΛ.  ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΣ ΣΠΑΡΤΗΣ.  Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:







Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...
Ανακοίνωση Δήμου Σπάρτης. Παρασκευή, 13 Μάιος 2011




Λόγω παύσης λειτουργίας του πρώην ΧΑΔΑ, από τις 12 Μαϊου απαγορεύεται η ρίψη απορριμμάτων στον εν λόγω χώρο.

Παρακαλούνται οι δημότες να μην εναποθέτουν απορρίμματα στους κάδους απορριμμάτων μέχρι και τη Δεύτερα 16 Μαϊου όπου ευελπιστεί ότι θα δοθεί λύση του προβλήματος.
Πηγή: http://flyradio.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3722&Itemid=1
Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση Βέργαδου στο θέμα του ΧΑΔΑ Αφυσσού για την δικαστική απόφαση 479/2009 και τα αυτόφωρα..

Πως λέμε ... "δυστυχώς, επτωχεύσαμεν" ... έτσι ακούσαμε και κατανοήσαμε τη συνέντευξη του κυρίου Βέργαδου, αντιδήμαρχου Σπάρτης, αρμόδιου για θέματα καθαριότητας, αφού, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πιθανότατα πάλι ο πολίτης της Σπάρτης θα κληθεί να πληρώσει το ... μαρούλι πολύ ακριβά, γιατί κάποιοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους!
Πηγή:http://flyradio.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3723&Itemid=1


Ο κύριος Βέργαδος μίλησε στην εκπομπή Λακωνία Χωρίς Σύνορα και το Λεωνίδα Καρβουνιάρη για το θέμα του λουκέτου στο ΧΑΔΑ Αφυσσού και των απορριμμάτων στην πόλη της Σπάρτης. Αρχικά, επανέλαβε ότι με απόφαση του δικαστηρίου ο ΧΑΔΑ Αφυσσού έκλεισε και δικαίωσε τους κατοίκους, οι οποίοι -όπως ισχυρίστηκε- έχουν δίκιο.
Κατόπιν, γνωστοποιήσε ότι ο Δήμος θα ζητήσει μία ακόμα παράταση από το δικαστήριο, τέταρτη για την ακρίβεια, ενώ παράλληλα συνεχίζει να προετοιμάζεται, ώστε μέσα στο 2011 να έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων.
Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο κύριος Βέργαδος υπογράμμισε ότι το πρόβλημα είναι πανελλαδικό και όχι μόνο τοπικό, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος Σπάρτης στηρίζει τον Περιφερειακό Σχεδιασμό, ο οποίος προβλέπει σε πρώτη φάση δεματοποιητές (όχι όμως στο Αφυσσού) και κατόπιν δημιουργία μονάδων διαχείρισης των απορριμμάτων. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι όλοι οι δήμαρχοι της Λακωνίας εξετάζουν και άλλες λύσεις, σε περίπτωση που η Περιφέρεια δεν τα καταφέρει.
Αναφορικά με τις κινήσεις του Δήμου από τη Δευτέρα 16 Μαϊου, ο αντιδήμαρχος Σπάρτης υποστήριξε ότι, αν δε δοθεί παράταση στην εναπόθεση των σκουπιδιών στο ΧΑΔΑ Αφυσσού, ο δήμος θα καταφύγει στη λύση του εργολάβου, με επιβάρυνση και του δημότη Σπάρτης για τα έξοδα που θα απαιτηθούν. Τέλος, σε ερώτηση του κυρίου Καρβουνιάρη σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν ή...δεν έγιναν όλα αυτά τα χρόνια από το Δήμο για το θέμα των απορριμμάτων, ο κύριος Βέργαδος απάντησε ότι η παρούσα δημοτική αρχή αναλαμβάνει την ευθύνη που της αναλογεί και έριξε το μπαλάκι στο κράτος.
Διαβάστε περισσότερα...

Για την Παραβίαση της δικαστικής απόφασης 479/2009

Στον αέρα του fly βρέθηκαν σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινόραχης, Λάμπρος Παλαιοκώστας, και ο πρόεδρος του αντίστοιχου συλλόγου Αφυσσού, Χρήστος Πλειώτας, οι οποίοι καταπιάστηκαν με το πολύκροτο ζήτημα του νόμιμου λουκέτου του ΧΑΔΑ Αφυσσού και της παραβίασης της δικαστικής απόφασης από το δήμο Σπάρτης.



Λάμπρος Παλαιοκώστας:
Αρχικά, ο κύριος Παλαιοκώστας εξέφρασε την αμφιβολία του για τον οριστικό χαρακτήρα του λουκέτου του ΧΑΔΑ Αφυσσού, καθώς από το 2008 ο χώρος αυτός ανοιγοκλείνει!
Κατόπιν, υποστήριξε ότι και ο Δήμος και η Νομαρχία που ήταν τότε σε λειτουργία, αλλά και το δικαστήριο συμφώνησαν στο κλείσιμο του ΧΑΔΑ, ωστόσο ο χώρος αυτός μέχρι πρότινος παρέμενε ανοιχτός. Στη συνέχεια, αποκάλυψε ότι ο δήμος Σπάρτης θα ζητήσει κι άλλη μεταρρύθμιση - παράταση, μιας και ακόμα δεν έχει βρει λύση στο πρόβλημα. Παράλληλα, επανέλαβε τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες στο Αφυσσού, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την προσαγωγή οδηγών απορριμματοφόρων του δήμου στο αυτόφωρο.
Ο κύριος Παλαιοκώστας τόνισε ότι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών επιθυμούν απλά την τήρηση και την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης και δεν παρέλειψε να στρέψει τα πυρά του προς "έγκριτους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι ενώ είχαν τεθεί, κατά το πρόσφατο παρελθόν, με το μέρος των κατοίκων, τώρα αποδεικνύεται ότι τους παραπλάνησαν". Ακολούθως, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινόραχης, υποστήριξε ότι η λύση του δεματοποιητή υποτίθεται ότι θα ήταν προσωρινή, μιας και οι τεχνικές μελέτες που είχαν οι κάτοικοι των γύρω περιοχών στη διάθεσή τους προέκριναν ως μοναδική λύση της κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων.

Χρήστος Πλειώτας
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αφυσσού υποστήριξε ότι η δικαστική απόφαση που έχει εκδοθεί στο θέμα του λουκέτου του ΧΑΔΑ Αφυσσού αποτελεί αμπόδιο για το δήμο Σπάρτης, μιας και δεν επιθυμεί να τη σεβαστεί. Επίσης, τόνισε ότι σε αυτή τη χώρα πρέπει κάποια στιγή να λυθούν τα προβλήματα και να εφαρμοστούν οι νόμοι και οι αποφάσεις. Κατόπιν. ο κύριος Πλειώτας προέτρεψε τους ακροατές του fly να εξάγουν συμπεράσματα για τη λειτουργία του δήμου από το γεγονός ότι ζητά κι άλλη παράταση στο θέμα του ΧΑΔΑ Αφυσσού, το οποίο πρέπει επιτέλους να κλείσει οριστικά, καθώς κράτα 40 χρόνια τώρα. Στη συνέχεια, υποστήρξε ότι η μόνη λύση που έχει βρει ο δήμος είναι απλά μια αντιγραφή της αίτησης μεταρρύθμισης, με την οποία ζητά παράταση για 4η φορά και μία ακόμα εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τον δικαιώσει. Τέλος, ο κύριος Παλαιοκώστας τόνισε ότι από το 2009 ο δήμος γνωρίζει τι πρέπει να πράξει, αλλά επικαλείται στο δικαστήριο όλο και νέα δεδομένα τα οποία δεν έχουν ισχύ και δεν υφίστανται. Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αφυσσού ολοκλήρωσε τη συνέντευξή του, διερωτώμενος αν πρέπει οι πολίτες να γίνονται επαναστάτες του αυτονόητου, τη στιγμή που δεν καλούνται αυτοί να λύσουν τα προβλήματα, αλλά εκείνοι που βρίσκονται στις αρμόδιες θέσεις.
Διαβάστε περισσότερα...